Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Вирощування водоростей для отримання біодизелю в модельному ставку, сконструйованому біотехнологічним осадженням карбонату кальцію
    (2015) Стабніков, Віктор Петрович
    Виробництво біодизелю з водоростей є актуальним напрямком розвитку альтернативних джерел енергії. Однак вирощування водоростей у штучних ставках або в біореакторах є економічно недоцільним для масштабного виробництва біодизелю через високу вартість виготовлення, експлуатації біореакторів і конструювання ставків з геомембранами для вирощування аквакультури. Показано можливість використання штучних ставків, сконструйованих за методом біотехнологічного осадження карбонату кальцію, для вирощування зелених водоростей Chlorella sorokiniana.
  • Ескіз
    Документ
    Використання ламінарії у технології м’ясних котлет, збагачених йодом
    (2019) Бондар, Наталія Петрівна; Губеня, Вячеслав Олександрович; Шаран, Лариса Олександрівна; Геращенко, Олеся Володимирівна
    У статті, на основі аналізу й узагальнення результатів наукових досліджень учених обґрунтовано доцільність збагачення йодом ресторанної кулінарної продукції. Запропоновано використання ламінарії у технології м’ясних котлет, збагачених йодом. Представлено результати досліджень з впливу ламінарії на технологічний процес виробництва м’ясних котлет їх якість. In the article, based on the analysis and generalization of the results of scientific researches of scientists, the expediency of enrichment with iodine of restaurant culinary products has been substantiated. The use of laminaria in iodine-enriched meat cutlet technology is proposed. The results of studies on the influence of laminaria on the technological process of production of meat chips are presented.
  • Ескіз
    Документ
    Тенденції розвитку світової аквакультури гідробіонтів рослинного походження
    (2015) Чернега, О. Б.; Дітріх, Ірина Вікторівна; Бондарчук, Марія Євгеніївна
    Розглянуто динаміку змін світової аквакультури гідробіонтів рослинного походження. Визначено основні види водних організмів та водоростей, що вирощуються. Охарактеризовано програми підтримки національних виробників. Наведено дані щодо перспектив розвитку аквакультури країн АСЕАН та Європейського Союзу. The dynamics of changes in the world of aquaculture aquatic organisms of plant origin. Identified principal farmed aquatic organisms and algae. Described program of support for domestic producers. The data on the prospects of aquaculture development in ASEAN countries and the European Union.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології січених напівфабрикатів для профілактики йодо- та селенодефіциту
    (2010) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Антонюк, Марія Миколаївна; Галенко, Олег Олександрович; Корзун, Віталій Наумович
    Розроблено рецептури січених напівфабрикатів, зокрема котлет та тюфтельок, збагачених йодом та селеном, за рахунок додавання водоростей цистозіри чорноморської та фукусу. Визначено спосіб підготовки водоростей та умови їх внесення у фарш. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні, технологічні та мікробіологічні показники розроблених напівфабрикатів, втрати йоду при термічній обробці — смаженні та приготуванні котлет на пару, тушкуванні тюфтельок у соусі, втрати селену при термічній обробці — приготуванні котлет на пару та тушкуванні тюфтельок у соусі. Created recipe chopped semi, particularly burgers and tyuftelek enriched with iodine and selenium, with the addition of the algae Cystoseira and Fucus. Identify the methods of preparation of algae and conditions of making the stuffing. Studied organoleptic, physical, chemical, technological and microbiological indicators developed semi-iodine losses during thermal processing - roasting and cooking meatballs steamed, braised in sauce meatballs, selenium loss during heat treatment - preparation for a couple of chops and putting meatballs in sauce.
  • Ескіз
    Документ
    Використання водорості Fucus vesiculosus у виробництві продуктів коекструзійної технології
    (2004) Махинько, Людмила Василівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Хмелюк, Генадій Олександрович
    Досліджено можливість застосування морської водорості фукус у виробництві жирових начинок для продуктів коекструзії.