Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Червона Датська порода
    (1998) Близниченко, В. Б.; Пешук, Людмила Василівна
    У статті наведена характеристика Червоної Датської породи великої рогатої худоби в Україні. In this paper the characteristics of the Danish Red cattle breeds in the Ukraine.
  • Ескіз
    Документ
    Англерська порода
    (1998) Пешук, Людмила Василівна; Блізніченко, В. Б.; Салій, Iван Iлліч
    У статті наведена характеристика Англерської породи великої рогатої худоби. In this paper the characteristics Angler breed of cattle.
  • Ескіз
    Документ
    Теплофізичні дослідження кристалічної та аморфної фаз молочного жиру
    (1996) Рашевська, Тамара Олексіївна; Гулий, Іван Степанович; Лазаренко, Михайло Васильович; Баглюк, Сергій Володимирович
    Охолоджений молочний жир складається з аморфної і кристалічної фаз. Кристалічна фаза до її плавлення відповідає за збереження форми молочного жиру, а його аморфна фаза після її переходу в процесі нагрівання з склоподібного у високоеластичний стан визначає пластичні властивості молочного жиру. Досліджено закономірності формування аморфно-кристалічної структури молочного жиру та його фракцій за результатами теплофізичних вимірювань, що дозволило пояснити механізми фізичних процесів, що відбуваються при твердінні жиру. Cooled milk fat consists of amorphous and crystalline phases. The crystalline phase up to its melting is responsible for maintaining the shape of milk fat , and its amorphous phase after the transition in the heating process from glassy state to rubbery one determines the plastic properties of milk fat . The regularities of the amorphous-crystalline structure's formation of the milk fat and its fractions according to the results of thermal measurements are researched. It enabled us to explain the mechanisms of the physical processes occurring during solidification of fat.
  • Ескіз
    Документ
    Application of optical and positron spectroscopy to structure transformation study in milk fat and its simple purified fractions
    (2000) Lihtorovich, S.; Nishchenko, M.; Rashevska, Tamara; Gulyy, Ivan
    Structure transformations from amorphous to crystalline state in milk fat as well as its simple purified fractions have been studied using optical and positron spectroscopy. The crystallization of amorphous fat results in appearance of a high-intensity peak in its luminescence spectrum. Transmission and luminescence excitation spectra have been also studied at different temperatures.
  • Ескіз
    Документ
    Структурна релаксація і кристалізація аморфозованого молочного жиру за даними електронно-позитронної анігіляції
    (1998) Рашевська, Тамара Олексіївна; Гулий, Іван Степанович; Прядко, Микола Олексійович; Ніщенко, Михайло М.; Ліхторович, Станіслав Павлович
    Проводили експериментальні дослідження молочного жиру методом електронно-позитронной анігіляції. Встановлено, що при переході молочного жиру з рідкого у твердий аморфний стан розмір і концентрація дефектів зростають, а при переході в кристалічний стан, навпаки, зменшуються. Conducted experimental studies of milk fat by electron-positron annihilation. We found that the transition from liquid milk fat in solid amorphous state the size and concentration of defects increases, and the transition to a crystalline state, by contrast, are reduced.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості застосування рентгенівського експерименту до структурних досліджень масложирових систем
    (1998) Рашевська, Тамара Олексіївна; Гулий, Іван Степанович; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна; Шилов, В. В.; Гомза, Юрій Петрович
    Досліджували зразки молочного жиру за допомогою рентгенівського дифрактометра. Розроблена і відпрацьована рентгенооптична схема. Studied samples of milk fat by using X-ray diffractometer. Designed and tested X-ray optical scheme.
  • Ескіз
    Документ
    Влияние режимов охлаждения на получение фракций молочного жира
    (1973) Степаненко, Татьяна Александровна; Твердохлеб, Галина Васильевна
    Исследования режимов охлаждения и содержания молочного жира.
  • Ескіз
    Документ
    Особености кристаллообразования фракций молочного жира
    (1973) Степаненко, Татьяна Александровна; Твердохлеб, Галина Васильевна
    Исследования режимов охлаждения, микрофотографии.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення частки твердої фази і теплоти фазових перетворень молочного жиру
    (2009) Скарбовійчук, Олександр Михайлович; Федоров, Володимир Гаврилович; Єресько, Георгій Олексійович
    З метою спрощення алгоритмічної реалізації програмних засобів для розрахунків і оптимізації процесів і обладнання з виробництва вершкового масла створено на основі експериментальних даних розрахункові формули для обчислення масової частки твердої фази молочного жиру та теплоти фазових перетворень під час його охолодження і нагрівання.