Статті ІПДО

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8444

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 90
  • Ескіз
    Документ
    Вплив терміну зберігання на властивості функціональних молочних продуктів
    (2003) Науменко, Оксана Василівна; Жукова, Ярослава Фридріхівна; Насирова, Гузель Фургатівна; Кігель, Наталя Федорівна
    Проведено оцінку молочних продуктів, виготовлених зі застосуванням нових бакпрепаратів “ЛТС” та “ЛТС-Н”, впродовж зберігання за мікробіологічними, біохімічними, фізико-хімічними та органолептичними показниками. Застосування штаму L. acidophilus з низькою межею кислотоутворення гарантувало незмінність функціональних характеристик продукту впродовж тривалого часу. Це дало підставу подовжити термін зберігання продукту до 14 діб. The evaluation of dairy products made with the use of new starters "LTS" and "LTS-N" during storage on microbiological, biochemical, physicochemical and organoleptic parameters. The use of a strain of L. acidophilus with a low limit of acid production guaranteed the invariability of the functional characteristics of the product for a long time. This gave reason to extend the shelf life of the product to 14 days.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження розповсюдження бактеріофагів на підприємствах молочного профілю України
    (2008) Науменко, Оксана Василівна; Кігель, Наталя Федорівна
    Визначено рівні фагового забруднення продукції молокопереробних підприємств України. Встановлено основні джерела контамінації фагами, які можуть бути визначені як контрольні точки для аналізу фагового стану на виробництві. Виділено вірулентні фагові ізоляти, що циркулюють на виробництві. The levels of phages contamination in dairy products were determinated. The sources of phages contamination were identified as control points for phages state at the dairy plants. The virulent phages of dairy plants of were isolated.
  • Ескіз
    Документ
    Потенциал экономии энергоресурсов в свеклосахарном производстве
    (2008) Василенко, Сергей Михайлович; Штангеев, Константин Остапович; Самойленко, Сергей Николаевич
    Проведено аналитическое исследование расхода энергоресурсов при производстве сахара из свеклы при существующей технологии. An analytical study of energy consumption in the production of sugar from beets with the existing technology.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив розбавлення і рН на адсорбцію барвних речовин карбонатом кальцію
    (2004) Скорик, Костянтин Дмитрович
    Наведено результати досліджень в лабораторних умовах впливу розбавлення і рН на адсорбцию барвних речовин карбонатом кальцію. Знайдено кислотний барвник з незначним індикаторним ефектом у лужних розчинах. Розбавлення системи до 300 % зменшує адсорбцію приблизно на порядок. Встановлено, що при підвищенні рН від 7,5 до 11,7 питома адсорбція барвника карбонатом кальцію зростає у 1,5-1,6 рази. Results are presented of researches in lab conditions of dilution and pH influence on colored matters adsorption by calcium carbonate. Acid coloring agent was found with negligible indicated effect in alkaline solutions. Dilution of system up to 300 % diminishes adsorption nearly by one order. It was determined that pH increase 7.5 to 11.7 elevates specific adsorption of colored agent on carbonate calcium in 1.5-1.6 times.
  • Ескіз
    Документ
    Методики визначення втрат цукру
    (2006) Скорик, Костянтин Дмитрович
    Розглянуто основні причини підвищених втрат цукру в цукровому вирбництві. Наведено перелік сучасних методик визначення втрат у виробництві. Дана інтерпретація результатів аналізів за такими методами: визначення сахарози методом спиртової екстракції, -аміноазоту, молочної кислоти та інших нецукрів дифузійного соку. Main causes of increased losses of sugar are discussed in sugar production. Up-to-date methods list is presented of methods for loses determination in production. Analysis results interpretation is given for the following methods: sucrose determination by the alcohol digestion method, -amino-nitrogen, lactic acid and other nonsugars of raw juice.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний аналітичний контроль якості цукру
    (2006) Скорик, Костянтин Дмитрович
    Розглянуто питання гармонізації вимог до якості цукру в Україні з міжнародними вимогами. Звертається увага на необхідність мікробіологічного контролю цукрового виробництва. Наведені деякі особливості проведення вимірюваннь кольоровості і кондуктометричної золи в білому цукрі. Issues are discussed of harmonization of sugar quality requirements in Ukraine with international requirements. Attention was paid to necessity of microbiological control of sugar production. Some peculiarities are presented as for carrying out measurements of color and conductometric ash in white sugar.
  • Ескіз
    Документ
    Вопросы качества сгущенного молока
    (2008) Колесникова, Светлана Саввовна
    Причиной жидкой консистенции в сгущенном молоке с сахаром является пониженное содержание в исходном молоке общего количества белков и, в частности, казеина. By reason of liquid consistency in spissated milk with sugar there is the lowered maintenance in initial milk of general amount of proteins and, in particular, casein
  • Ескіз
    Документ
    Радіаційна безпечність продуктів харчування згідно принципам системи НАССР. Коригувальні дії
    (2004) Соболєв, Андрій Сергійович
    Встановлення коригувальних дій – це п’яти принцип системи НАССР. Важливе завдання коригувальній дії – запобігти попаданню харчових продуктів, які можуть бути небезпечними, до споживачів. Зменшення рівня забруднення харчових продуктів є реальним і головним шляхом запобігання опроміненню людей понад встановлені нормативи. Для зниження концентрації в молоці, м’ясі, рибі та інших продуктах харчування необхідно піддавати їх технологічний та кулінарній обробці. Здійснення цих заходів істотно знижує вміст цезію-137 в раціоні людини і дозові навантаження на її організм. Establishment of correcting actions – it is heels the principle of the system НАССР. Important task to correcting action – to prevent the hit of food products which can be dangerous, to the users. Reduction of level of contamination of food products is the real and main way of prevention to the irradiation of people over the set norms. For the decline of concentration of in milk, meat, fish and other food stuffs it is necessary to add them technological and culinary treatment. Realization of these measures substantially brings maintenance down of in the ration of man and dose loadings on its organism.
  • Ескіз
    Документ
    Хімічна безпечність продукції тваринництва згідно принципам системи НАССР. Критичні точки контролю
    (2004) Соболєв, Андрій Сергійович
    Визначення критичних точок контролю – це другий принцип системи НАССР. Яка визначає критичну точку контролю як етап, на якому контроль можливий і суттєвий для запобігання чи усунення небезпечних чинників для харчових продуктів, або їхнього зменшення до прийнятного рівня. Раціон тварин при виробництві молока та м’яса є критичною точкою контролю. Проаналізовано винос важких металів з основними видами трав з урахуванням їх ботанічного складу: винос кадмію з мітлицею повзучою дорівнює 33%, цинку – 29%. Біля 36% свинцю виноситься з конюшиною гібридною, 25% міді з вівсяницею червоною. Determination of critical points of control – it is the second principle of the system НАССР. Which determines the critical point of control as stage, on which control possible and substantial for prevention or removal of dangerous factors for food products, or their reduction to the acceptable level. The ration of animals at production of milk and meat is the critical point of control. The bearing-out of heavy metals is analyzed with the basic types of herbages taking into account their botanical composition: the bearing-out of cadmium with a panicle creeping is evened 33%, zinc – 29%. Near a 36% lead darts out with a clover hybrid.
  • Ескіз
    Документ
    Прогнозування вмісту радіонуклідів в продуктах харчування. Моніторинг
    (2009) Соболєв, Андрій Сергійович
    Для забезпечення радіаційної безпечності молока та м’яса необхідно проводити моніторинг вмісту радіонуклідів в раціоні. Для прогнозування вмісту радіонуклідів в продукції тваринництва використовують коефіцієнт концентрації. Для продовольчих культур критичною точкою контролю є ґрунт. Для забезпечення радіаційної безпечності продовольчих культур необхідно проводити моніторинг вмісту радіонуклідів в ґрунті. За допомогою експериментально отриманих коефіцієнтів переходу можна розрахувати очікувану концентрацію у продукті. For providing of radiation unconcern of milk and meat it is necessary to conduct monitoring of maintenance of radionuclide in a ration. For prognostication of maintenance of radionuclide in products the stock-raisings use the coefficient of concentration. For food cultures the soil is the critical point of control. For providing of radiation unconcern of food cultures it is necessary to conduct monitoring of maintenance of radionuclide in route. By the experimentally got coefficients of transition it is possible to expect the expected concentration in a product.