Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Система безпечності у макаронному виробництві(2022) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана СергіївнаВпровадження НАССР на макаронному підприємстві дозволяє розширити ринки збуту за рахунок відповідності вимогам не лише українського, а й європейського харчового законодавства. Збільшити кількість потенційних клієнтів, за рахунок кращого виконання вимог добровільних міжнародних стандартів з безпечності та якості. За рахунок впровадження простежуваності можна виявити причини невідповідності і швидко виправити ситуацію. Оптимізувати технологічні та допоміжні процеси. Зменшити втрати від випуску небезпечної та невідповідної законодавству продукції за рахунок виявлення невідповідностей на ранніх етапах виробництва.Документ Розроблення системи менеджменту безпечності TACCP на основі методології PAS 96:2017 для макаронних виробів(2023) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана СергіївнаНаведено попереджувальні заходи для уникнення виникнення небезпеки, серед яких є: контроль сировини, забезпечення охорони території, аудит постачальників сировини та матеріалів, виконання програми-передумови щодо персоналу тощо. Ідентифіковано небезпеки при виробництві макаронних виробів без добавок і перелічену запобіжні дії.Документ Розроблення системи простежуваності під час виробництва макаронних виробів(2022) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана СергіївнаСистема простежуваності дає можливість запобігати виникненню небезпеки, а також полегшує підтримання ефективного функціонування інших систем впроваджених на виробництві макаронних виробів.Документ Lean-виробництво макаронних виробів(2021) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана СергіївнаСистема бережливого виробництва приводить до ефективної роботи макаронного підприємства за умови зацікавленості не тільки керівництва, а й самих працівників. Отже, впровадження Lean-виробництва є необхідним етапом в сучасних економічних умовах.Документ Яблучний порошок – сировина для якісних макаронних виробів(2023) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана СергіївнаДосліджено вміст біологічно цінних речовин в яблуках. Запропоновано використовувати порошок з яблучних вичавок при виробництві макаронних виробів. Заплановані дослідження з метою перевірки втрати біологічно активних речовин під час варіння виробів.Документ Нові правила інформування споживачів щодо харчових продуктів(2020) Дричик, Марія Юріївна; Чорна, Анастасія ІванівнаВ результаті прийняття закону № 2639 «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» було переглянуто підходи до відповідальності за дотримання вимог безпечності і якості харчових продуктів операторами ринку.Документ Управління безпекою макаронних виробів з додаванням лушпиння цибулі(2020) Чорна, Анастасія Іванівна; Дричик, Марія ЮріївнаВпровадження створеного плану на підприємстві з виробництва макаронних виробів з додаванням лушпиння цибулі гарантує якість і безпечність продукції, дотримання гігієнічних і санітарних умов ведення технологічних процесів. Implementation of the created plan at the production enterprise pasta with the addition of onion peel guarantees the quality and safety of products, observance of hygienic and sanitary conditions of conducting technological processes.Документ Підвищення харчової цінності з додаванням порошку лушпиння цибулі(2020) Дричик, Марія Юріївна; Чорна, Анастасія ІванівнаПроведено дослідження з метою визначення якості макаронних виробів підвищеної харчової цінності з додаванням лушпиння цибулі. Оптимальний вміст порошку – 5 % до маси борошна, оскільки виробництво не приведе до перевитрат, а при порівнянні з контрольним зразком якість покращується. A study was conducted to determine the quality of pasta of high nutritional value with the addition of onion peel. The optimal powder content is 5% by weight of flour, as production will not lead to overspending, and when compared with the control sample, the quality improves.Документ Роль експертних досліджень в регулюванні податкових надходжень та забезпеченні якості тютюнових виробів(2019) Кулакевич, Аліна Олегівна; Чорна, Тетяна Миколаївна; Дричик, Марія Юріївна; Чорна, Анастасія ІванівнаНаразі визначальними факторами митного контроль є, з одного боку, забезпечення безпеки постачання товарів в рамках міжнародної торгівлі, протидія контрабанді, забезпечення безпеки державних кордонів; з іншого – спрощення процедури митного контролю з максимальною його ефективністю. Важливою складовою сучасної парадигми митної політики виступає митна експертиза, яка відіграє провідну роль в рамках процедур митного контролю та митного оформлення товарів.Документ Управління якістю та безпечністю макаронних виробів з додаванням лушпиння цибулі(2019) Дричик, Марія Юріївна; Чорна, Анастасія ІванівнаОсновними чинниками збереження якості макаронних виробів є якість сировини, умови зберігання, технологія виробництва, якість внесених добавок, пакування та реалізація у торгівельній мережі. Макаронні вироби з підвищеною харчовою цінністю можуть фальсифікувати за допомогою введення барвника (з додаванням яєчного порошку) чи зниження кількості внесеної добавки. Головною небезпекою фальсифікації є завдання шкоди здоров’ю – отруєння, загострення хвороб і поява нових, генетичні порушення.