Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Регулювання техногенної та природної безпеки на підприємствах(2015) Заєць, Віра АнатоліївнаДо основних класів страхування, що передбачені в законодавстві і що стосуються сфери цивільного захисту, залежать страхування від ризиків стихійних явищ, вогневих та технічних ризиків. Розвиток системи страхування напряму пов’язаний з розв’язанням проблеми визначення збитків від наслідків НС, адже саме такий показник складає основу механізмів страхування. Insurance of the risks of natural disasters, fire and technical risks depends on the main classes of insurance envisaged in the legislation, which relate to the sphere of civil protection. The development of the insurance system is directly related to the solution of the problem of identifying losses from the consequences of Emergency Situations, since this is the basis of insurance mechanisms.Документ Безпека продовольчої сировини та харчових продуктів(2017) Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса ПетрівнаВ тезах було розглянуто захист харчової сировини, напівфабрикатів, готової продукції, води на об'єктах харчової промисловості є одним з основних завдань ЦЗ в умовах надзвичайних ситуацій для переробних підприємств. Заходи щодо захисту продуктів харчування можна об'єднати в такі групи: організаційні; інженерно-технічні; заходи захисту сировини харчової продукції за допомогою тари, пакування, захисних покриттів та санітарно-профілактичні. In theses, securing of food raw material, ready-to-cook foods, prepared products, water was considered for the objects of food industry is one of basic tasks of civil defence in the conditions of emergencies for reprocessors. Measures in relation to defence of foodstuffs can be united in such groups: organizational; technical; measures of defence of raw material of food products by means of container, packing, sheeting and sanitary-prophylactic.Документ Контроль за безпекою продуктів харчування(2010) Заєць, Віра Анатоліївна; Чорна, Тетяна МиколаївнаНорми безпеки. Які повинні міститися в державних стандартах залишаються незмінними вже тривалий час, зусилля вітчизняних стандартизаторів і споживачів ігноруються державними інститутами. В Україні якість і безпека продуктів харчування є питанням, яке хвилює не лише спеціалістів, а й пересічних громадян. Norms of safety. What must be contained in state standards remain unchanging already long time, effort of home standard and consumers ignored by state institutes. In Ukraine quality and safety of foodstuffs are a question, that worries not only specialists but also ordinary citizens.Документ Оцінка вірогідності аварійних ситуацій вибухопожежних небезпечних виробництв(2008) Бесклинська, К. І.; Заєць, Віра АнатоліївнаФункціонування діючих об'єктів підтримувалося введенням практичних заходів, які вже виправдали себе, а також спеціальною підготовкою з техніки безпеки під наглядом відповідних компетентних організацій. Це відповідало концепції абсолютної безпеки, тобто забезпеченню нульового ризику. Проте досвід експлуатації промислових об'єктів показав, що іс¬нуючий підхід не тільки не забезпечує їхню повну безпеку та безпеку населення, але й не дозволяє виз¬начити та порівняти ті області (об'єкти), де необхідні заходи із зниження ризику. Functioning of operating objects was supported to introductions of practical measures, that justified itself already, and also by the special preparation from accident prevention under surveillance of corresponding competent organizations. It answered conception of absolute safety, id est to providing of a zero risk. Experience of exploitation of industrial objects showed however, that existent approach did not not only provide their perfect security and safety of population but also does not allow to define and compare those areas(objects), where necessary measures are from the decline of risk.