Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Стабілізуючі речовини у технології лікеро-горілчаного виробництва
    (2023) Олійник, Світлана Іванівна; Дулька, Ольга Степанівна; Небеська, Вaлерія Aнaтοліївнa
    Для запобігання помутнінням у технологіях напоїв застосовують натуральні та синтетичні антиокислювачі, матеріали органічного та неорганічного походження, бентоніти, полівінілполіпірролідон, похідні кремнієвої кислоти, природні алюмосилікати, флокулянти на основі поліакріламіду, желатин, гідроколоїди
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікування приготування купажу лікеро-горілчаного напою
    (2024) Небеська, Вaлерія Aнaтοліївнa; Головенько, Анжеліка Володимирівна; Олійник, Світлана Іванівна
    Проведено аналіз способів приготування лікеро-горілчаних напоїв. Визначено переваги та недоліки періодичного та неперервного способів купажування
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесу освітлення пивного сусла
    (2023) Небеська, Вaлерія Aнaтοліївнa; Мукоїд, Роман Миколайович
    Особливим видом обладнання для освітлення сусла є котел-вирпул. Це метод, який використовується переважно для відділення гранул хмелю та осаду від сусла після його кип’ятіння. Метод передбачає обертання сусла круговими рухами для створення вихру, який допомагає концентрувати тверді частинки вцентрі посудини, полегшуючи їх видалення із сусла. Основними перевагами цього методу є його висока ефективність освітлення, простота використання, знижений вміст диметилсульфіду (DMS) та посилений аромат та смак хмелю за рахунок підтримування температури, яка запобіжить збільшення ізомеризації, так як пиво може отримати сильний, різкий гіркий смак
  • Ескіз
    Документ
    Аналітичний контроль у лікеро-горілчаному виробництві
    (2023) Олійник, Світлана Іванівна; Ядикін, Олексій Сергійович; Небеська, Вaлерія Aнaтοліївнa
    У комплексному аналітичному контролі лікеро-горілчаного виробництва можна виділити: визначення фізико-хімічного та мікрокомпонентного складу зразків, оцінювання відповідності нормативним значенням вказаних у національних стандартах, а також ідентифікація фальсифікованих і контрафактних зразків. Об'ємну частку етилового спирту визначають ареометричним методом та за допомогою автоматичних аналізаторів густини. Газохроматографічне аналізування якості спирту етилового, горілок, горілок особливих, дистилятів і етанолвмісних рідин спиртового та лікеро-водочного виробництва здійснюють з одночасним визначанням вмісту етанолу та мікрокомпонентів. Для визначення масової концентрації катіонно-аніонного складу лікеро-горілчаної продукції застосовують метод капілярного електрофорезу та метод висококоефективної рідинної іонної хроматографії