Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Досвід країн ЄС щодо альтернативного паковання для харчових продуктів(2020) Михалевич, Артур Петрович; Салавор, Оксана МирославівнаСтрімкий розвиток харчової галузі; прагнення виробників випускати конкурентноспроможну продукцію в пакованні, що приверне увагу споживача та забезпечить тривале зберігання; імпорт матеріалів для пакування неналежної якості; відсутність в Україні комплексу дій зі зберігання, утилізації та вторинної переробки відходів пакування, - усе це призводить до загрози екологічній безпеці держави. Головними завданнями паковання для харчових продуктів є: захист продукту від псування та контамінації; інформування споживача про основні властивості продукту; простежуваність продукту (номер партії, дата та час виробництва); можливість утилізації або повторного перероблення.Документ Особливості врегулювання відносин в галузі виробництва метану в Україні та ЄС(2018) Шаповалов, Євгеній Борисович; Якименко, Ігор Леонідович; Шаповалов, Віктор Борисович; Салавор, Оксана МирославівнаЗаконодавство України частково відповідає законодавству ЄС у цій сфері. Проте, доцільно зазначити, що в деяких аспектах українське законодавство є значно розвинутим, зокрема, щодо отримання біогазу з полігонів ТПВ та утилізації надлишкового дегістату. Порівняння законодавчої бази України та ЄС щодо відходів представлено у таблиці.The legislation of Ukraine is partially in line with the EU legislation in this area. However, it is worth noting that in some respects, Ukrainian legislation is well developed, in particular regarding the production of biogas from landfill sites and the utilization of excess degistate. A comparison of the waste legislation of Ukraine and the EU is presented in the table.Документ Якість та безпека м'ясних консервів ТОВ «Фабрика Здорово»(2015) Когут, Вікторія Ігорівна; Салавор, Оксана МирославівнаДокумент Аналіз системи управління безпекою меблевих виробів з деревинностружкових та деревинноволокнистих плит(2015) Марченко, Олексій Дмитрович; Салавор, Оксана МирославівнаДокумент Дослідження екологічної безпеки жовтих цукрів, вироблений з цукрових буряків(2012) Ничик, Оксана Василівна; Салавор, Оксана МирославівнаПроведені дослідження залишкового вмісту пестицидів та мікробіологічні показники цукрів ІІ і ІІІ кристалізації. Концентрація пестицидів в обох видах не перевищує нормативно-допустимих. Результати мікробіологічних показників показали, що при тривалому зберіганні вміст по всіх групах мікроорганізмів (мезофільних, анаеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів, пліснявих грибів, дріжджів та бактерій групи кишкових паличок) перевищень нормативних показників у цукрі ІІ кристалізації не виявлено. Саме його і можна рекомендувати до вживання, як безпечний продукт, збагачений власними біологічно-активними речовинами, мінералами та амінокислотами. Investigations of pesticide residues and microbiological characteristics of sugars II and III crystallization. Pesticide levels in both types of sugar does not exceed the regulatory limit values. Microbiological indicators have shown that long-term storage content for all groups of microorganisms (mesophilic anaerobic and facultative anaerobic bacteria, fungi, yeasts and bacteria Coliform ) exceedances of regulatory indicators in sugar crystallization II were found. That's it, and can be recommended for use as a safe product, enriched their own biologically active substances , minerals and amino acids .Документ Екологічні аспекти очищення транспортерно-мийної води бурякоцукрового виробництва основними солями алюмінію(2011) Лукіянчук, О. Ю.; Салавор, Оксана Мирославівна; Ничик, Оксана ВасилівнаІснуючі способи очищення транспортерно-мийних вод цукрових заводів не дозволяють комплексно вирішувати питання очищення, знезараження води та запобіганню піноутворення в ній. У роботі представлено спосіб, що дозволяє максимально ефективно вирішити поставлену задачу за рахунок впливу алюмінієвмісних коагулянтів. Використання запропонованих коагулянтів дозволяє суттєво зменшити питомі витрати свіжої води заводу та кількість стічних вод на одиницю перероблюваних буряків.