Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
28 результатів
Результати пошуку
Документ Обґрунтування вибору ягід бузини чорної для виробництва пастили оздоровчого призначення(2019) Коберник, Інна Віталіївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаБіологічно активні речовини бузини чорної в основному представлені фенольними сполуками, тому мають різнобічну лікувально-профілактичну дію: здатні підвищувати імунітет, зв’язувати вільні радикали, зміцнювати судини серця та мозку. Ягідне пюре може використовуватись для збагачення харчових середовищ ессенціальними нутрієнтами та підвищення їх антиоксидантних властивостей. Biologically active substances of the black elderberry are mainly represented by phenolic compounds, therefore they have a versatile therapeutic and prophylactic effect: they can improve immunity, bind free radicals, strengthen the heart and brain vessels. Berry puree can be used to enrich food environments with essential nutrients and enhance their antioxidant properties.Документ Перспективи виробництва безглютенових кексів на основі гречаного борошна та порошку керобу(2019) Іноземцева, Кристина Вячеславівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВикористання порошку керобу у рецептурі безглютенових кексів на основі гречаного борошна дозволяє покращити органолептичні показники та підвищити біологічну цінність продукції, розширити асортимент борошняних кондитерських виробів спеціального призначення на ринку України. Вітчизняні підприємства, які дбають про конкурентоспроможність своєї продукції та хочуть забезпечити стабільний попит на неї, мають активно долучитися до розроблення, впровадження та виробництва широкого спектру безглютенових харчових продуктів. The use of powdered carob in the formulation of gluten-free cakes based on buckwheat flour can improve the organoleptic parameters and increase the biological value of products, expand the range of confectionery special-purpose products in the Ukrainian market. Domestic enterprises that care about the competitiveness of their products and want to ensure a stable demand for it, should actively participate in the development, implementation and production of a wide range of gluten-free foods.Документ Аналіз біохімічного складу сировини для створення дієтичної добавки антиоксидантної дії(2019) Уромова, Катерина Євгенівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаДієтичні добавки – важливий компонент оптимізації харчування і здоров'я людини, але тільки за умови, що дотримані всі вимоги, які пред'являються до дієтичних добавок відповідно до сучасної законодавчої та нормативної бази, і при використанні таких добавок як профілактичних засобів. При створенні рецептури дієтичної добавки проведено розгляд наступних чинників: загальна хімічна активність і сумісність всіх інгредієнтів композиції; фізіологічна активність по відношенню до систем організму; дозування нутрієнтів, що визначають функціональну спрямованість; метаболізм в організмі; доступність для всіх верств населення. Dietary supplements are an important component of optimizing nutrition and human health, but only on condition that all the requirements for dietary supplements are complied with in accordance with modern legislative and regulatory frameworks and when using such supplements as prophylactic agents. When creating a dietary supplement formulation, the following factors were considered: the total chemical activity and compatibility of all ingredients of the composition; physiological activity in relation to body systems; dosing of nutrients that determine the functional orientation; metabolism in the body is accessible to all segments of the population.Документ Використання дигідрокверцетину при виробництві квасу оздоровчого призначення(2019) Гладишева, Олександра Олександрівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаРеалізація сучасних науково-технічних розробок у галузі квасоваріння, особливо щодо функціональної спрямованості, дозволило б змінити асортимент безалкогольних напоїв у напрямі зменшення кількості газованої води з використанням ароматизаторів, барвників і підсолоджувачів, та збільшення частки напоїв на основі натуральної сировини. Внесення дигідрокверцетину надає квасу антиоксидантних властивостей та дозволяє підвищити стійкість напою до 135 діб. The implementation of modern scientific and technical developments in the field of kvass, especially functional orientation, would allow to change the range of soft drinks in the direction of reducing the amount of sparkling water using flavors, dyes and sweeteners, and increasing the share of beverages based on natural raw materials. The introduction of dihydroquercetin provides antioxidant properties to kvass and makes it possible to increase the stability of the beverage for up to 135 days.Документ Розроблення складу сухого білково-рослинного напівфабрикату для збагачення продуктів, призначених для харчування військовослужбовців(2018) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина ЮріївнаВ роботі запропонована рецептура сухого білково-рослинного напівфабрикату на основі молочної сироватки. Він призначений для збагачення харчових продуктів для військовослужбовців, спрямований на забезпечення організму необхідною кількістю макро- та мікронутрієнтів. Споживання таких продуктів дозволить збагатити харчовий раціон військовослужбовців повноцінним білком, незамінними амінокислотами, мінеральними речовинами, вітамінами, зокрема β-каротином. Використання напівфабрикату дозволить підвищувати працездатність військовослужбовців, прискорювати процеси відновлення організму людини в екстремальних умовах (надмірно високі фізичні та психоемоційні навантаження, стрес тощо). The paper proposes a formulation of dry protein-vegetable semi-finished products based on dry whey. It is intended for the enrichment of food products for military personnel, aimed at providing the body with the required amount of macro- and micronutrients. Consumption of such products will enable the nutritional diet of the soldiers to be enriched with a complete protein, essential amino acids, minerals, vitamins, in particular β-carotene. The use of semi-finished products will increase the working capacity of military personnel, accelerate the processes of restoration of the human body under extreme conditions (excessively high physical and psycho-emotional stress, etc.).Документ Дослідження впливу порошку аронії на фізико-хімічні показники тіста та житньо-пшеничного хліба(2017) Хрупчик, Анна Василівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВикористання порошку аронії для збагачення житньо-пшеничного хліба дозволяє не тільки збільшити вміст корисних біологічно активних речовин, а й скоротити тривалість бродіння тіста на 30 хвилин. Фізико-хімічні та органолептичні показники хліба, збагаченого порошком аронії, знаходилися в межах значень, встановлених нормативною документацією, що свідчить про їх високу якість. The use of powdered aronia to enrich the rye-wheat bread allows not only to increase the content of useful biologically active substances, but also reduce the duration of the fermentation of the dough for 30 minutes. The physicochemical and organoleptic parameters of bread rich in aronia powder were within the limits set by normative documentation, which testifies to their high quality.Документ Використання порошку з ягід горобини при виробництві булочок(2017) Телетьон, Леся Василівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВнесення порошку червоноплідної горобини сприяє скороченню терміну дозрівання тіста, уповільненню процесу черствіння булочок. Готові вироби мають високі органолептичні показники, підвищений вміст β-каротину та харчових волокон. The introduction of powdered rowan helps reduce the maturation period of the dough, slowing down the process of drawing buns. Finished products have high organoleptic characteristics, high content of β-carotene and food fibers.Документ Створення рецептури десерту оздоровчого призначення на основі кисломолочного сиру(2017) Прут, Зоя Юріївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВ результаті проведеного комплексу досліджень ми розробили рецептуру нового виду сиркового десерту з підвищеним вмістом β-каротину, поліненасичених жирних кислот, мінеральних речовин, з покращеною біологічною цінністю білка, який розширює асортимент комбінованих молочних продуктів оздоровчого призначення. As a result of our research, we have developed a recipe for a new type of cheese dessert with high content of β-carotene, polyunsaturated fatty acids, mineral substances, with an improved biological value of protein that extends the range of combined dairy products for health-improving purposes.Документ Обґрунтування вибору екстракту шипшини та соку вишні для створення мармеладу з антиоксидантними властивостями(2017) Баглай, Ольга Миколаївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВикористання екстракту шипшини та соку вишні у виробництві мармеладу дозволить збагатити продукт антиоксидантами, підвищити вміст корисних речовин, а також повністю виключити з рецептури мармеладних виробів синтетичні барвники, смакоароматичні речовини та консерванти. Using the extract of rose hips and juice of cherry in the production of marmalade will enrich the product with antioxidants, increase the content of the nutrients, and also completely exclude synthetic dyes, aromatics and preservatives from the formula of marmalade products.Документ Спеціалізований продукт для харчування дітей, хворих на муковісцидоз(2017) Веремчук, Софія Олександрівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаРозроблено спосіб виробництва десерту для дітей, хворих муковісцидозом. Це продукт високої харчової та біологічної цінності, який є джерелом таких біологічно активних речовин, як вітаміни Е, А, селен, калій, фосфор, харчові волокна. Наявність цих нутрієнтів у складі десерту зумовлює його профілактичні та оздоровчі властивості. The method of production of dessert for children with cystic fibrosis is developed. It is a product of high nutritional and biological value, which is the source of such biologically active substances as vitamins E, A, selenium, potassium, phosphorus, food fibers. The presence of these nutrients in the dessert determines its preventive and healing properties.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »