Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація способу сушіння білкових композицій конвективно-терморадіаційним енергопідведенням
    (2015) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Пасічний, Василь Миколайович
    В умовах сучасної екології споживач обираючи продукти харчування в першу чергу звертає увагу на ціну продукту та його склад. При цьому м'ясна група товарів має достатньо високу ціну, тому метою нашої роботи було створення оптимального способу сушіння для білкових композицій рослинного та тваринного походження, які в подальшому будуть використані як білковміcні наповнювачі для м'ясних і м'ясомістких продуктів. Часткова заміна м'ясної сировини на білковмісні препарати є досить чудовою альтернативою основній сировині оскільки це дасть нам можливість збагачення даних продуктів повноцінним білком та здешевлення готового продукту. Тим самим можна ще й покращити структури м'ясних фаршів за рахунок наповнювачів. In modern ecology, the consumer chooses food in the first place draws attention to the price of the product and its composition. At the same time, the meat group of goods has a fairly high price, therefore, the purpose of our work was to create the optimal drying method for albuminous compositions of plant and animal origin, which will be used later as protein-rich fillers for meat and meat products. Partial replacement of meat raw materials with protein-rich preparations is a rather remarkable alternative to the main raw material as it will enable us to enrich these products with valuable protein and reduce the cost of the finished product. In this way, you can also improve the structure of meat minced meat due to fillers.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення процесу сушіння білкових композицій конвективно-терморадіаційним способом
    (2015) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович
    У даний час людство зосереджується на здоровому харчуванні, при цьому вартість запропонованих товарів для здорового харчування на сучасному ринку бажала б бути нижчою. Одна із найбільш важливих груп товарів є м’ясна та м’ясомістка продукція з якої ми отримуємо повноцінні білки. Тому перед нами постало завдання здешевлення м’ясомісткої продукції без зниження харчової цінності для продукту. At present, humanity focuses on healthy eating, while the cost of the proposed goods for healthy eating in the modern market would be desirable to be lower. One of the most important product groups is meat and meat products, from which we receive full proteins. Therefore, we faced the challenge of reducing the cost of meat products without reducing the nutritional value of the product.
  • Ескіз
    Документ
    Актуальність процесу сушіння продуктів з яблук комбінованим енергопідведенням
    (2015) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович
    Всім відомо, що один з найкращих методів збереження харчових продуктів, особливо сезонних, є сушіння. Цей процес водночас є досить простим та ефективним, але і енергозатратним. В даний час коли людство зосереджене на економії електроенергії постає глобальне завдання зменшення енергозатрат під час сушіння особливо актуально це в промислових масштабах. На сучасному ринку харчових продуктів можна знайти сушені яблука різних виробників, як вітчизняних так і закордонних, якість яких може коливатися в основному по-перше: від якості вихідної сировини – високого вмісту сухих речовин та цукрокислотного показника, а по-друге від способу та режимів сушіння. Everyone knows that one of the best methods of preserving foods, especially seasonal ones, is drying. This process, at the same time, is quite simple and effective, but also energy-efficient. At present, when humanity is focused on saving electricity, the global task of reducing energy consumption during drying is particularly relevant on an industrial scale. On the modern food market you can find dried apples from different manufacturers, both domestic and foreign, whose quality can fluctuate mainly in the first place: on the quality of the raw material - high content of dry matter and the sugar indicator, and secondly, the method and modes of drying.
  • Ескіз
    Документ
    Кінетика процесу конвективно-терморадіаційного сушіння білкових комбінацій
    (2015) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович
    Згідно з теорією збалансованого харчування основним завданням є збагачення продукту білком. Саме тому завданням даної роботи була розробка функціональної харчової білкової композиції тваринного і рослинного походження, що дозволить розширити асортимент, збагатити м'ясопродукти білком, оптимізувати функціонально-технологічні показники готових виробів. According to the theory of balanced nutrition, the main task is to enrich the product with protein. That is why the task of this work was the development of a functional dietary protein composition of animal and plant origin, which will expand the range, enrich the meat products of the protein, optimize the functional and technological characteristics of the finished products.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз процесу сушіння комбінацій білкових препаратів конвективно-терморадіаційним способом
    (2015) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович
    Проблеми сьогодення, які пов'язані з екологічною ситуацією в україні, вимагають забезпечення населення високоякісними харчовими продуктами із збалансованим складом поживних та біологічно активних речовин. У зв'язку з цим особливо важливою стає реалізація державної затвердженої програми здорового харчування, що передбачає створення продуктів з нормованим складом і властивостями. Today's problems related to the ecological situation in ukraine require the population to provide high-quality food products with a balanced composition of nutrients and biologically active substances. In this regard, the implementation of a state-approved healthy nutrition program, which involves the creation of products with normalized composition and properties, becomes particularly important.