Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 38
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання гречаного борошна
    (2024) Булгакова, Дар'я Сергіївна; Романова, Зоряна Миколаївна; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна
    Останнім часом спостерігається наростаючий інтерес саме до дієтичних та оздоровчих виробів. Нова тенденція полягає у використанні борошна з інших зернових культур замість традиційного пшеничного. Такий підхід бере своє коріння у світових тенденціях, де зростає увага до здорового способу життя, змінюються вподобання споживачів та підвищується роль харчування як фактору, що впливає на стан організму. Дуже цікавою ідеєю сьогодення є використання альтернативного безглютенового борошна, а саме з гречки. Особливість такого використання полягає в тому, що сама по собі гречка є дуже корисним продуктом, який багатий на білок, антиоксиданти, вітаміни.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективні напрямки заміни тваринних продуктів на рослинні в технологіях кондитерських виробів
    (2022) Вархол, Вероніка Олегівна; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології кавових напоїв із додаванням нетрадиційної рослинної сировини
    (2022) Гольник, Андрій Миколайович; Польовик, Володимир Вікторович; Кузьмін, Олег Володимирович; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна
    Метою роботи є удосконалення технології кавових напоїв на основі безлактозного «рослинного молока» з додаванням нетрадиційної рослинної сировини – ягідних порошків. The purpose of the work is to improve the technology of coffee drinks based on lactose-free "plant milk" with the addition of non-traditional plant raw materials - berry powders.
  • Ескіз
    Документ
    Тренди барної індустрії
    (2022) Гусєв, Данило Антонович; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна
    Матеріалом для дослідження стали статистичні данні запитів в мережі інтернет, тенденції, що спостерігаються в індустрії та новітні впровадження в популярних закладах.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив цукрового діабету на харчування людини
    (2022) Дяченко, Ольга Сергіївна; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна
    Основними принципами лікувального та правильного харчування при цукровому діабеті є збалансованість кількості білків, жирів і вуглеводів. Харчування при діабеті для кожного є строго індивідуальним і визначається лікарем в залежності від типу захворювання. Проте їжа повинна прийматися приблизно рівними порціями 5-6 разів на день, а її добова кількість має покривати енергетичні потреби хворого, не перевищуючи їх. Аналізуючи наукову літературу з даного питання було виявлено що, все ж таки існують однакові для всіх хворих вимоги, згідно з якими визначено, які продукти можна їсти, а які слід обмежувати.
  • Ескіз
    Документ
    Наукове обґрунтування та аналіз технології борошняних кондитерських виробів на основі фітозбагачувачів
    (2022) Мудрик, Марія Володимирівна; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна
    Предметом дослідження є кекс „Столичний” виготовлений за рецептурою БКВ; кекс ”Столичний” з овочевими збагачувачами на основі гарбузового пюре (із заміною 5, 10, 15, 20% добавок (пюре) до маси борошна); кекс ”Столичний” з овочевими збагачувачами на основі морквяного пюре (із заміною 5, 10, 15, 20%). Використано загальноприйняті та стандартні методи досліджень функціонально-технологічних, фізико-хімічних показників добавок, сировини, напівфабрикатів та готових виробів. Дослідження проводилися за загальноприйнятими методиками згідно чинних стандартів (ДСТУ 4683:2006 Вироби кондитерські.
  • Ескіз
    Документ
    Десерти зниженої енергетичної цінності
    (2022) Сокол, Аліна Олегівна; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна
    Предметом дослідження є десерти зниженої енергетичної цінності виготовлений за власно розробленою рецептурою, а саме «Вівсяно-яблучне печиво». При розробці новітніх рецептур було використано загальноприйняті та стандартні методи досліджень функціонально-технологічних, фізико-хімічних показників сировини та готових виробів. The subject of the research is desserts of reduced energy value made according to a recipe developed by myself, namely "Oat-apple cookies". When developing the latest recipes, generally accepted and standard research methods of functional-technological, physico-chemical indicators of raw materials and finished products were used.
  • Ескіз
    Документ
    Використання натуральних барвників в технологіях борошняних виробів
    (2022) Вархол, Вероніка Олегівна; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна
    Під час роботи було використано методи аналізу і синтезу, порівняння натуральних харчових барвників. During the work, methods of analysis and synthesis, comparison of natural food dyes were used.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні напрямки у технології страв з сільськогосподарської птиці
    (2022) Гранат, Денис Сергійович; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна
    Об’єктом дослідження є технологія котлети по-київськи з використання рослинної сировини (меленої висушеної паприки). The object of the study is the technology of Kyiv-style cutlets using vegetable raw materials (ground dried paprika).
  • Ескіз
    Документ
    Використання нетрадиційної сировини у технологіях борошняних кондитерських виробів
    (2021) Дяченко, Ольга; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна