Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Комп'ютерне моделювання динамічних характеристик робото-технічних комплексів з автоматизованими системами гальмування(2024) Д'яченко, Іван Богданович; Муравйова, Юлія Віталіївна; Туфекчі, Валентин ІвановичАвтоматизовані системи гальмування дозволяють оптимізувати параметри керування транспортними та перевантажувальними робото-технічними комплексами, що призводить до підвищення параметрів ефективності, безпеки та надійності.Документ Дослідження аеродинамічних характеристик розпилювального комплексу з верхнім жалюзійним регулюванням потоку сушильного повітря(2022) Туфекчі, Валентин Іванович; Вересоцький, Юрій ІвановичНайбільш поширеним методом, що застосовується для отримання дрібнодисперсної харчової продукції, є процес сушіння. Сучасна тенденція розвитку сушильної технології – забезпечення максимальної інтенсифікації процесів розпилювального сушіння при одночасному поліпшенні якості матеріалу, що висушується.Документ Вплив жалюзійного розподілення теплоносія в дискових розпилювальних сушарках для молочних продуктів(2021) Туфекчі, Валентин Іванович; Вересоцький, Юрій ІвановичПроцес розпилювання характеризується сукупністю сил, що діють на струмінь чи плівку рідини, яка виходить з розпилювача. До них відносяться сили поверхневого натягу та сили нормального тиску газового середовища, що протидіють їм; сили інерції та в’язкості; сили тертя при взаємодії струменів з навколишнім середовищем. Взаємодія вказаних сил визначає динаміку розвитку процесу розпилення рідинних струменів чи плівок на краплини.Документ Визначення впливу коливань потоків теплоносія на час перебування частинок продукту в дискових розпилювальних сушарках промислового типу(2020) Туфекчі, Валентин Іванович; Вересоцький, Юрій ІвановичСушіння розпилюванням - це перетворення продукту з рідкого стану в висушений шляхом розпилення в гаряче сушильне середовище (Masters, 1972). Така техніка сушіння використовується в ряді технологічних виробництв для виробництва харчових продуктів, миючих та косметичних засобів, фармацевтичних препаратів. Так компанія Fonterra Co-operative Group Ltd., найбільший у світі експортер молочної продукції, використовує близько 40 сушарок для розпилення на 25 виробничих площах в Новій Зеландії. Spray drying is the conversion of a product from a liquid state to a dried state by spraying it into a hot drying environment (Masters, 1972). This drying technique is used in a number of process industries for the production of food, detergents, cosmetics, and pharmaceuticals. For example, Fonterra Co-operative Group Ltd., the world's largest exporter of dairy products, uses about 40 spray dryers at 25 production sites in New Zealand.Документ Оптимізація процесу розпилювального сушіння шляхом аеродинамічного аналізу та модифікації конструкції(2023) Туфекчі, Валентин Іванович; Вересоцький, Юрій ІвановичПроцес розпилювального сушіння широко використовується в багатьох галузях промисловості для отримання порошків з рідин. Однак цей процес можна вдосконалити шляхом оптимізації аеродинаміки та конструкції розпилювального комплексу. Метою цього дослідження є вивчення впливу аеродинамічного аналізу та модифікації конструкції на оптимізацію процесу розпилювального сушіння. The spray drying process is widely used in many industries to produce powders from liquids. However, this process can be improved by optimizing the aerodynamics and design of the spray drying complex. The purpose of this study is to investigate the effect of aerodynamic analysis and design modification on the optimization of the spray drying process.