Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
24 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження режимів екструдування зернової суміші при різних способах підготовки(2015) Тракало, Тетяна Олександрівна; Шаповаленко, Олег ІвановичУ роботі наведено допустимі режими екструдування зернових сумішей при різних способах підготовки та показники якості готового продукту. The paper presents the permissible modes of extrusion of grain mixtures with different methods of preparation and quality indicators of the finished product.Документ Створення кормових сумішей(2015) Шаповаленко, Олег Іванович; Тракало, Тетяна ОлександрівнаНа даний час галузь тваринництва відчуває потребу в дешевих кормових засобах, як джерелах обмінної енергії, протеїну і амінокислот. Тому значно збільшуються об’єми використання низькоякісного зернофуражу, побічних продуктів переробки технічних культур і зерна (шроти, висівки). Проведені дослідження показали, що у суміші кукурудзи з пшеничними висівками вміст крохмалю становив 57,6 – 58,4 %. Сухі речовини сумішей становили 10,2 – 11,2 %. Кількість сирого протеїну знаходиться в межах 9,0 – 10,0 %, а сирого жиру – 1,9 – 2,1 %.Зі збільшенням введення до сумішей пшеничних висівок зростав вміст біохімічних показників, але зменшувалась кількість кормових одиниць та перетравного протеїну Кількість кормових одиниць сумішей становила 122 – 128 г/кг. Мікроелементи Na 0,17 – 0,19 г/кг та К 3,5 – 3,8 г/кг знаходилися у сумішах на високому рівні, кількість Са становила 1,1 – 1,4 г/кг, Р – 2,0 – 2,2 г/кг. Currently, the livestock industry is in need of cheap feed as a source of metabolic energy, protein and amino acids. Therefore, the use of low-quality fodder, by-products of industrial crops and grain (meal, bran) Studies have shown that the starch content in the mixture of corn and wheat bran was 57.6 - 58.4%. The dry matter of the mixtures was 10.2 - 11.2%. The amount of crude protein is in the range of 9.0 - 10.0%, and crude fat - 1.9 - 2.1%. With increasing introduction to mixtures of wheat bran, the content of biochemical parameters increased, but the number of feed units and digestible protein decreased. units of mixtures was 122 - 128 g / kg. Trace elements Na 0.17 - 0.19 g / kg and K 3.5 - 3.8 g / kg were in mixtures at a high level, the amount of Ca was 1.1 - 1.4 g / kg, P - 2.0 - 2.2 g / kg.Документ Дослідження показників якості екструдування зернової суміші з додаванням лляного екстракту(2015) Тракало, Тетяна Олександрівна; Янюк, Тетяна Іванівна; Шаран, Андрій Васильович; Шаповаленко, Олег ІвановичДослідження біохімічних показників екструдованої зернової суміші з додаванням лляного екстракту на основі води показали, що в результаті клейстеризації крохмалю, деструкції целюлозно-лігнінових утворень значно поліпшується кормова цінність екструдату. Живильні речовини стають доступнішими для перетравлення тваринами. Кількість крохмалю при цьому знаходиться в межах 62,28…64,73%, сирий протеїн в сумішах становить 24,7-25,8%, а кількість сирого жиру – 4,04-4,62%. Теплова обробка практично не впливає на вміст мінеральних компонентів в кормі, проте іноді можливі зміни в їх засвоєнні тваринами. Під дією високої температури і тиску майже повністю знищується патогенна мікрофлора, а також відбувається інактивація інгібіторів ферментів і нейтралізація деяких токсинів. The study of biochemical parameters of an extruded grain mix with the addition of a flax extract based on water has shown that as a result of starch gelling and degradation of cellulose-lignin formations, the feed value of the extrudate is significantly improved. Nutrients become more affordable for animal digestion. The amount of starch in this case is in the range of 62.28 ... 64.73%, crude protein in the mixtures is 24.7-25.8%, and the amount of crude fat is 4.04-4.62%.Thermal treatment practically does not affect the content of mineral components in the feed, but sometimes there may be changes in their assimilation by animals. Under the influence of high temperature and pressure almost completely destroyed pathogenic microflora, as well as inactivation of enzyme inhibitors and neutralization of some toxins.Документ Дослідження якості екструдованих кормових продуктів в процесі зберігання(2017) Тракало, Тетяна Олександрівна; Янюк, Тетяна Іванівна; Шаповаленко, Олег ІвановичКомбікорм – є набагато складнішими об'єктом зберігання, ніж зерно, борошно і крупа. Пояснюється це великою кількістю компонентів, які входять у до їхнього складу, і різними фізичними, хімічними і біологічними властивостями кожного компонента. За даними досліджень окиснення більш інтенсивно проходить при температурі 20 °С після 40 діб зберігання. За чинною нормативно-технічною документацією допустимий вміст перекисного числа жиру у кормах для сільськогосподарських тварин та птиці має бути не більше 0,3 % J2 . термін зберігання екструдованих кормових сумішей повинен бути в межах 45-60 діб. Fodder - is a much more complicated storage facility than grain, flour and groats. This is due to the large number of components that are included in their composition, and various physical, chemical and biological properties of each component. According to studies, oxidation is more intense at 20 ° C after 40 days of storage. According to the current normative and technical documentation, the peroxide content of fats in farm animals and poultry should not exceed 0,3% J2. the shelf life of extruded feed mixtures should be within 45-60 days.Документ Аналіз вмісту сирого жиру у кормових сумішах(2017) Тракало, Тетяна Олександрівна; Шаповаленко, Олег ІвановичВідомо, що жир є невід'ємним компонентом раціону, без мінімальної кількості якого неможливо отримати не тільки певну продуктивність та забезпечити відтворювальну здатність у тварин, а й підтримувати життєві процеси. Жири широко розповсюджені у природі і мають такі властивості: вони не розчиняються у воді, їх питома маса менше води (0,9-0,98 Н/м³), вони нелеткі, розчиняються в органічних розчинниках. Аналіз даних свідчить, що процес екструдування приводить до зменшення вмісту сирого жиру у всіх сумішах і знаходиться в межах від 4,5 до 5,1 %. Це можна пояснити тим, що в процесі екструдування, під дією високої температури відбувається утворення комплексних сполук з білком та вуглеводами, це перешкоджає повному виділенню жиру з дослідних зразків, тому що жир знаходиться у зв’язаній формі. It is known that fat is an integral part of a diet, without which the minimum quantity can not only produce certain productivity and provide reproductive capacity in animals, but also maintain vital processes. Fats are widespread in nature and have the following properties: they do not dissolve in water, their specific mass is less than water (0.9-0.98 N / m³), they are non-soluble, dissolved in organic solvents. Data analysis shows that the process of extrusion reduces the content of crude fat in all mixtures and ranges from 4.5 to 5.1%. This can be explained by the fact that in the process of extrusion, under the influence of high temperatures, the formation of complex compounds with protein and carbohydrates, it prevents the full allocation of fat from experimental samples, because the fat is in a bound form.Документ Дослідження переробки кукурудзи на дежермінаторі(2019-11) Рибчинський, Родіон Станіславович; Шаповаленко, Олег Іванович; Супрун-Крестова, Олена ЮріївнаВ роботі визначено ефективність роботи дежермінатора фірми «Buhler» на Сквирському комбінаті хлібопродуктів при переробці кукурудзи. В результаті проведених досліджень було визначено, що для забезпечення якості (мінімального вмісту жиру у крупі) при максимально можливому її виході при переробці кукурудзи доцільним є використання на підприємстві режиму 2, що відповідає вилученню (прохід сита діаметром 3,0 мм) у сході з дежермінатора 26,1 %. The paper determines the efficiency of the work of the Buhler degerminator at the Skvyr bakery in the processing of corn. As a result of the research, it was determined that for the quality assurance (minimum fat content in cereals) at its maximum yield in the processing of corn, it is advisable to use in the plant 2, corresponding to the extraction (passage of a sieve with a diameter of 3.0 mm) in the east of the degerminator 26.1%.Документ Підвищення експортного потенціалу зернопереробних підприємств(2017) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Петренко, Алла ОлександрівнаЗернові культури мають перспективу щодо експорту в інші країни. Для їх переміщення може бути чітко визначена необхідна кількість транспортних засобів, а також необхідні розміри полотен решітних в сепараторах. Олійні зернові культури мають різне співвідношення основних показників хімічного складу, тому необхідні бути уважними в процесі їх зберігання. Grain crops have a perspective on exports to other countries. To move them you can determine the required quantity of vehicles, as well as the required sizes of lattice canvases in separators. Oil-bearing crops have a different ratio of the main components of the chemical composition, so you need to be careful during their storage.Документ Контроль якості хімічного складу зернових культур(2017) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Петренко, Алла ОлександрівнаНайбільший вміст сирого протеїну на рівні 39,5% визначено в сої, що перевищує відповідний показник для кукурудзи на 28,3%. Льон та соняшник переважають за вмістом сирого жиру, відповідно, насіння сої в 2 та 3 рази, а кукурудзу – в 9 та 10 разів. The highest content of crude protein at the level of 39.5% was determined in co, which exceeds the corresponding indicator for corn by 28.3%. Flax and sunflower predominate on the message of raw fat, respectively, soybeans in 2 and 3 times, and corn - in 9 and 10 times.Документ Визначення фізичних властивостей зернової сировини та перспективи її експорту в інші країни(2017) Петренко, Алла Олександрівна; Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег ОлександровичЗа показником вологості всі досліджені зразки зерна відповідають стандартам на ці культури. Щодо показника маси 1000 зерен, щільності та крупності зерна, то отримані результати знаходяться на рівні менше 50% діапазону літературних даних. In terms of humidity, all samples of grain correspond to the standards for these crops. As regards the weight index of 1000 grains, grain density and grain size, the results are less than 50% of the range of literary data.Документ Дослідження сумішей із зернової та олійної сировини(2017) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Кожевнікова, Маргарита ІгорівнаЗа результатами досліджень було створено дві суміші: перша суміш (льон : соняшник : кукурудза) відповідно у % (1:1:98) та друга суміш (льон : соняшник : кукурудза) відповідно у % (27:72:1) та визначено показники їх якості.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »