Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Перспективи використання солодових екстрактів у нових кавових напоях(2020) Іванов, Євгеній Ігорович; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі розглянуто сучасний ринок кавових напої в Україні. Аналіз літературних джерел показав, що розроблення нових кавових напоїв являється дуже перспективним з огляду на ринок кави та функціональних напоїв. Основною перспективною сировиною для розроблення технологій кавових напоїв є солодові екстракти зернових культур. The modern market of coffee drinks in Ukraine is considered in the work. An analysis of the literature has shown that the development of new coffee drinks is very promising given the market for coffee and functional drinks. The main promising raw materials for the development of coffee beverage technologies are malt extracts of cereals.Документ Удосконалення процесу сушіння окуня звичайного(2020) Цвік, Вікторія Сергіївна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичВ матеріалах представлено результати даних з технології сушіння окуня звичайного. Встановлено що для отримання сушеного окуня звичайного вищої якості зневоднення риби слід проводити ступінчастий температурний режим та періодичним чергуванням інтенсивного сушіння. The materials present the results of data on the technology of drying perch ordinary. It is established that to obtain dried perch of the usual highest quality of dehydration of fish it is necessary to carry out a stepped temperature regime and periodic alternation of intensive drying.Документ Удосконалення технології сушіння окуня звичайного(2020) Цвік, Вікторія Сергіївна; Квашук, Катерина Миколаївна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ матеріалах представлено результати даних з технології сушіння окуня звичайного. Встановлено що для отримання сушеного окуня звичайного вищої якості зневоднення риби слід проводити ступінчастий температурний режим та періодичним чергуванням інтенсивного сушіння. The materials present the results of data on the technology of drying perch ordinary. It is established that to obtain dried perch of the usual highest quality of dehydration of fish it is necessary to carry out a stepped temperature regime and periodic alternation of intensive drying.Документ Застосування процесу осмотичного зневоднення в технологіях виробництва продуктів з гарбуза(2016) Штим, Катерина Андріївна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичВ роботі розглянуто кінетику осмотичного зневоднення гарбуза водними розчинами NaCl та сахарози. Аналіз отриманих лабораторних результатів осмотичного зневоднення гарбуза показує, що при раціональних концентраціях розчину NаСІ і сахарози вологовміст сировини може зменшуватись до 47 % від початкового значення.Документ Удосконалення технології рибних снеків на основі лосося зі зменшеним вмістом солі(2019) Соловей, Олена Сергіївна; Шутюк, Віталій Володимирович; Нечаєв, Олександр ЛеонідовичВ роботі розглянуто проблеми раціонального використання рибних відходів лосося. В результаті дослідів запропоновано виробництво рибних снеків з низьким вмістом кухонної солі за рахунок додавання пряно ароматичних приправ, що дозволить зменшити навантаження на нирки і серцево-судинну систему. The paper deals with the problems of rational use of salmon fish waste. As a result of experiments the production of fish snacks with a low content of salt by the addition of spicy aromatic seasonings is proposed, which will reduce the load on the kidneys and the cardiovascular system.Документ Удосконалення технології соусів для рибних консервів із товстолобика білого(2019) Гордієнко, Оксана Володимирівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі наведено аналіз кінетики процесу ферментативного гідролізу консервів із товстолобика із додаванням розроблених томатних соусів показав. Отримані результати підтверджують, що кращою перетравністю володіють консерви із білого товстолобика із додаванням розроблених томатних соусів, що пояснюється підвищеним вмістом в них органічних кислот та харчових волокон, що в свою чергу дозволяє розширити асортимент консервів із рибної сировини та отримати продукт із високою харчовою цінністю. The analysis of the kinetics of the process of enzymatic hydrolysis of canned carp with the addition of developed tomato sauces showed. The obtained results confirm that the best digestibility is canned from white silver carp with the addition of developed tomato sauces, which is explained by the increased content of organic acids and dietary fiber, which in turn allows to expand the range of canned fish and to obtain a product with high nutrition.Документ Перпективи промислового перероблення карася сріблястого(2019) Точона, Анастасія Сергіївна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі наведені результати лабораторних досліджень можливості промислової переробки карася сріблястого. З огляду на особливості анатомічної будови карася запропоновано доцільність переробки його на фарш з додаванням пряно-ароматичних екстрактів. The results of laboratory studies of the possibility of industrial processing of silver crucian are presented in the paper. Given the peculiarities of the anatomical structure of the crucian, it is suggested that it be processed into minced meat with the addition of spicy-aromatic extracts.