Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Multicriteria optimization of technological processes for dough preparation in bread production(2017) Pankov, Dmitry; Kyshenko, VasilThe article is devoted to the study of the automated intellectual subsystem of the decision making support at bread production on the basis of the product quality optimization with the use of vector optimization of the main technological processes of bread production: the sponge and dough preparation. The intellectual system for bread production processes management based on the principles of multicriteria optimization has been developed with the use of the knowledge acquiredДокумент Intelligent control of rhythmicality functioning of the technological complex of the sugar refinery(2016) Sych, Maryna; Kyshenko, VasilТехнологічні процеси цукрового виробництва мають всі характерні ознаки складних організаційно-технічних систем. Основним чинником є значна ступінь невизначеності і складний характер поведінки такого об’єкта керування через наявність явищ переміжності, тобто в чередуванні детермінованих, стохастичних та хаотичних режимів. Technological processes of sugar production have all special features of complex organizational and technical structures. The main factor is a considerable degree of uncertainty and the complex behavior of the object of control because of the presence intermittency effects, so interlace determinate, stochastic and chaotically behavior.Документ Intelligent system of technological monitoring of distillation unit(2015) Novakovska, Natalia; Kyshenko, VasilРозглянута структура і визначені задачі інтелектуальної системи технологічного моніторингу процесів ректифікації. The structure and tasks defined intellectual systems of technological monitoring of rectification.Документ Intelligent system technogical for monitoring of food processing industries(2013) Kyshenko, VasilSystem of technological monitoring was developed for food enterprises based on modem information technologies. The main applied functions of this system are: the analysis of input technological information, which includes problem of rejection abnormal results of measurements of different nature using neural networks; filtration of the measured data using wavelet transformation: recovery gaps in the data based on precedent and fractal analysis. Была разработана для предприятий пищевой промышленности система технологического мониторинга на основе современных информационных технологий. Основными прикладными функциями этой системы являются: анализ входной технологической информации, которая включает в себя проблему отторжения аномальных результатов измерений различной природы с использованием нейронных сетей; фильтрацию измеренных данных с использованием вейвлет-преобразование: восстановления пропуско в данных на основе прецедентов и фрактального анализа. Була розроблена для підприємств харчової промисловості система технологічного моніторингу на основі сучасних інформаційних технологій. Основними прикладними функціями цієї системи є: аналіз вхідних технологічної інформації , яка включає в себе проблему відторгнення аномальних результатів вимірювань різної природи з використанням нейронних мереж; фільтрацію виміряних даних з використанням вейвлет -перетворення : відновлення пропусків у даних на основі прецедентів і фрактального аналізу .