Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Selecting the optimal environment for cultivation of Lactobacillus rhamnosus GG biomass(2023) Hryshchenko, Maryna; Starovoitova, SvitlanaToday, 65% of the healthy food market is occupied by products and supplements aimed at normalizing the digestive system, particularly probiotics. Probiotics are also used to reduce the negative consequences of antibiotic therapy, which is currently in high demand. In Ukraine, for example, 2.6% of the population received antibiotic therapy in 2020. Lactobacillus species are often used as probiotic microorganisms, but due to their demanding nutritional requirements, cultivating these bacteria can be quite expensive. The aim of our work is to select the most optimal environment for the growth of lactobacilli, particularly Lactobacillus rhamnosus GG (LGG).// Сьогодні 65% ринку здорового харчування займають продукти та добавки, спрямовані на нормалізацію роботи травної системи, зокрема пробіотики. Також пробіотики використовують для зменшення негативних наслідків антибіотикотерапії, яка в даний час дуже затребувана. В Україні, наприклад, у 2020 році 2,6% населення отримували антибіотикотерапію. Види Lactobacillus часто використовують як пробіотичні мікроорганізми, але через їх вимогливі потреби в харчуванні культивування цих бактерій може бути досить дорогим. Метою нашої роботи є вибір найбільш оптимального середовища для росту лактобацил, зокрема Lactobacillus rhamnosus GG (LGG).Документ Relevance of industrial cultivation of probiotic microorganism Lactobacillus rhamnosus GG(2023) Hryshchenko, Maryna; Starovoitova, SvitlanaToday, representatives of the genus Lactobacillus are among the microorganisms that most satisfy probiotic requirements. Among quite a large number of probiotic microorganisms of this genus, we will stop at L. rhamnosus GG - a gram-positive bacterium belonging to the genus Lactobacillus, family Lactobacillaceae. It is of human origin, has sufficient antagonistic activity in relation to pathogenic and opportunistic organisms, is resistant to the action of acids and enzymes of the gastrointestinal tract, has good adhesion, stable genetic characteristics and has no antigenic properties in relation to the human body and belongs to GRAS representatives. The key factor in choosing a biological agent was the scientifically confirmed data that LGG is the only strain of lactobacilli that reduces the duration of rotovirus infection by stimulating the synthesis of immunoglobulin A.// Сьогодні представники роду Lactobacillus є одними з мікроорганізмів, які найбільше задовольняють пробіотичні потреби. Серед досить великої кількості пробіотичних мікроорганізмів цього роду ми зупинимося на L. rhamnosus GG - грампозитивної бактерії, що відноситься до роду Lactobacillus, сімейства Lactobacillaceae. Має людське походження, має достатню антагоністичну активність по відношенню до патогенних і умовно-патогенних організмів, стійкий до дії кислот і ферментів шлунково-кишкового тракту, має хорошу адгезію, стабільні генетичні характеристики і не має антигенних властивостей по відношенню до організму людини. і належить представникам GRAS. Ключовим фактором при виборі біологічного препарату стали науково підтверджені дані про те, що LGG є єдиним штамом лактобактерій, який скорочує тривалість ротовірусної інфекції шляхом стимуляції синтезу імуноглобуліну А.Документ Effective probiotics’ delivery system: problems and perspectives(2023) Starovoitova, Svitlana; Spivak, MykolaThe development of an effective probiotic delivery system depends on understanding the nature of the harsh conditions to which it is exposed before and after ingestion. A number of physicochemical factors affect the viability of probiotics during the production of functional foods based on them, as well as their storage, transportation, and passage through the GIT. // Розробка ефективної системи доставки пробіотиків залежить від розуміння природи суворих умов, до яких вона піддається до та після прийому. Ряд фізико -хімічних факторів впливають на життєздатність пробіотиків під час виробництва функціональних продуктів на основі них, а також їх зберігання, транспортування та проходження через ШКТ.Документ Technical and economic justification for biomass production Lactobacillus rhamnosus GG for the production of the drug «Acidolac»(2023) Hryshchenko, Maryna; Starovoitova, SvitlanaThere are several pharmaceutical companies in the world that produce probiotics based on the Lactobacillus rhamnosus GG bacteria, such as "Polpharma", "Chr. Hansen", "NORD FARM", etc. In Ukraine, products based on this strain are also produced by JSC "Farmak" ("Lactiale GG") and "Acino Ukraine" ("DermaPro"), but they are manufactured by foreign enterprises. In our country, "Acidolac" is also not produced, but imported from Poland, so the development of a domestic enterprise for the production of a monostrain drug with a full production cycle would be relevant. "Acidolac" is used for the treatment and prevention of dysbiosis, intestinal infections, and also contributes to the normalization of intestinal microflora during antibiotic therapy. Research has shown that Lactobacillus GG is the only scientifically proven strain of lactobacilli that reduces the course of rotavirus infection. Therefore, to calculate the annual demand, statistics on patients with rotavirus and the number of patients who received antibiotic therapy were analyzed.// У світі є кілька фармацевтичних компаній, які виробляють пробіотики на основі бактерій Lactobacillus rhamnosus GG, такі як «Польфарма», «Хр. Хансен», «НОРД ФАРМ» та ін. В Україні препарати на основі цього штаму також виробляє компанія ВАТ «Фармак» («Lactiale GG») та «Асіно Україна» («ДермаПро»), але вони виробляються іноземними підприємствами. У нашій країні «Ацидолак» також не виробляється, а імпортується з Польщі, тому актуальним був би розвиток вітчизняного підприємства з виробництва моноштамового препарату з повним циклом виробництва. «Ацидолак» використовується для лікування і профілактики дисбактеріозу, кишкових інфекцій, а також сприяє нормалізації мікрофлори кишечника при антибіотикотерапії. Дослідження показали, що Lactobacillus GG є єдиним науково доведеним штамом лактобактерій, який зменшує перебіг ротавірусної інфекції. Тому для розрахунку річної потреби проаналізовано статистику хворих на ротавірусну інфекцію та кількість пацієнтів, які отримували антибіотикотерапію.