Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Червоноголова капуста та її цінність для харчової промисловості(2024) Охріменко, Олена Володимирівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Торопець, Ілля ОлександровичРозглянуто особливість хімічного складу чорвоноголової капусти та можливості використання її у виробництві різних харчових продуктів для збагачення антоціанамиДокумент Отримання антоціанових барвників із сировини рослинного походження(2023) Бурлак, Наталія Іванівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичОдним із перспективних напрямів розвитку харчової промисловості є пошук нових технологічних рішень в отриманні антоціанових барвників, тому що, спостерігається збільшення попиту на природні харчові колоранти, серед яких лідируючі позиції за обсягом продажів займають саме антоціановіДокумент Небезпека синтетичних барвників як харчових добавок(2021) Береза-Кіндзерська, Людмила Василівна; Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаУ харчових виробництвах слід враховувати, небезпечні поєднання харчових барвників з іншими добавками, що можуть утворювати в результаті токсичні речовини і давати численні ефекти імунопатогенного характеру. Аналіз стану проблеми вказує на актуальність досліджень по вивченню алергенних та імуномоделюючих властивостей барвників, що входять до складу продуктів харчування і лікарських засобів. In food production it is necessary to consider dangerous combinations of food dyes with other additives which can form as a result toxic substances and give numerous immunopathogenic effects. Analysis of the state of the problem indicates the relevance of research to study the allergenic and immunomodulatory properties of dyes that are part of food and medicines.Документ Перспективи використання чорниці для виготовлення натуральних барвників(2020) Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаРозглянуто та доведено можливість виробництва натурального барвника з чорниці у вигляді концентрованого соку. Отриманий барвник містить має високий вміст антоціанів - 2408,5 мг/100г та аскорбінової кислоти - 55 мг/100 г. The possibility of production of natural blueberry dye in the form of concentrated juice is considered and proved. The obtained dye contains a high content of anthocyanins – 2408,5 mg / 100 g and ascorbic acid - 55 mg / 100 g.Документ Prospects of use of concentrated juice as food natural coloring(2020) Levkivska (Muzika), Tetiana; Benderska (Dushchak), Olga; Pysarev, MaximIn the food industry, coloring are used in the production of numerous products in order to give them a more attractive appearance. Usually coloring are used in the production of confectionery, non-alcoholic and low alcohol drinks, liqueurs, cheese desserts, yoghurts, oils, margarines, macaroni, etc. There is no domestic production of food dyes in Ukraine. Purchases of mainly synthetic dyes are carried out to provide food industry enterprises. An alternative to synthetic food colors is the natural ones that come from natural raw materials: vegetables, fruits, berries. A special place among the natural coloring is anthocy. У харчовій промисловості барвники застосовуються при виробництві чисельних продуктів з метою надання їм привабливішого зовнішнього вигляду. Зазвичай барвники використовують при виробництві кондитерських виробів, безалкогольних та слабоалкогольних напоїв, лікерів, сиркових десертів, йогуртів, масел, маргаринів, макаронів та ін. Вітчизняного виробництва харчових барвників в Україні немає. Для забезпечення підприємств харчової промисловості проводяться закупівлі переважно синтетичних барвників. Альтернативою синтетичним харчовим барвникам є природні, що отримуються з натуральної сировини: овочів, фруктів, ягід.