Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Особливості організації дитячого харчування в готелі сімейного типу
    (2024) Блінова, Аліса Олександрівна; Ковтун, Аліна Володимирівна; Шаран, Лариса Олександрівна
    В умовах діджиталізації сучасні діти звикають до розуміння цифрової техніки з раннього дитинства. Тому, спеціальне цифрове меню може стати не тільки корисним в організації дитячого харчування, але й дозволить дитині навчитися самостійно обирати харчову продукцію залежно від віку, статі, енергетичних витрат, добового раціону, виходу страви, збалансування за нутрієнтним складом, тощо. Інтерактивне меню може стати як для батьків так і їх дітей більш цікавим та зручним способом вибору страв, чим традиційне паперове меню
  • Ескіз
    Документ
    Безпечність консервів для дитячого харчування вітчизняного ринку
    (2020) Федорович, Тетяна Олександрівна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Для нормального розвитку зростаючого організму дітей потрібне раціональне повноцінне харчування із врахуванням відповідає функціональному стану організму дитини та вікових особливостей. Сегмент ринку українського виробника складає всього лише 30,4 %, в той час як імпортні виробники активно і вдало заполоняють ринок. Підприємства дитячого харчування потребують оновлення обладнання та короткострокового пільгового кредитування сезонного виробництва
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання шпинату (SPINACIA OLERACEA) у рецептурах рибних страв для дитячого харчування
    (2022) Дітріх, Ірина Вікторівна; Штома, Євген Валерійович
    Проаналізовано традиційну рецептуру дитячих рибних котлет. Доведена доцільність її модифікації шляхом повної заміни основної рибної сировини на філе тріски і внесенням овочевої сировини – пюре шпинату. До складу рецептури також введені перепелині яйця, які мають різноманітний нутрієнтний склад і не викликають алергічних реакцій у дітей. Встановлено оптимальний вміст пюре шпинату у рецептурному складі дитячих рибних котлет «Шпинатні». The traditional recipe of children's fish cakes is analyzed. The expediency of its modification by complete replacement of the main fish raw material with cod fillets and the introduction of vegetable raw materials - spinach puree. The recipe also includes quail eggs, which have a variety of nutrients and do not cause allergic reactions in children. The optimal content of spinach puree in the recipe of children's fish cutlets "Spinach".
  • Ескіз
    Документ
    Виготовлення дитячих рибних котлет підвищеної біологічної цінності для закладів ресторанного господарства
    (2022) Дітріх, Ірина Вікторівна; Штома, Євген Валерійович
    Використання моркви в рецептурі дитячих рибних котлет «Морквяні» забезпечує: високі смакові властивості, маскування надмірно специфічного рибного запаху, привабливе забарвлення виробів, збагачення клітковиною, окремими вітамінами та мінеральними речовинами. В результаті поєднання овочевої сировини з рибною, отримано страву з підвищеною біологічною цінністю та високими органолептичними властивостями.The use of carrots in the recipe of children's fish cakes "Carrots" provides: high taste, masking excessively specific fish odor, attractive color of products, enrichment of fiber, certain vitamins and minerals. As a result of combining vegetable raw materials with fish, a dish with high biological value and high organoleptic properties was obtained.
  • Ескіз
    Документ
    Використання овочевої сировини у рецептурі рибних страв дитячого меню закладів ресторанного господарства
    (2021) Дітріх, Ірина Вікторівна; Штома, Євген Валерійович
    Обґрунтована можливість використання пюре гарбуза у рецептурі рибних котлет дитячих з метою підвищення біологічної цінності. Маючи нескладний технологічний процес приготування, котлети рибні «Гарбузові» можуть бути введені до дитячого меню закладів ресторанного господарства.The possibility of using pumpkin puree in the recipe of children's fish cakes in order to increase the biological value is substantiated. Having a simple technological process of cooking, fish cakes "Pumpkin" can be introduced into the children's menu of restaurants.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективність використання кисломолочних продуктів у дитячому харчуванні
    (2021) Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна
    Кисломолочні продукти займають вагоме місце у раціоні харчування усіх верств населення завдяки високій харчовій цінності та дієтичним властивостям. Кисломолочні пасти, які виробляють із сиру кисломолочного є джерелом легкозасвоюваного повноцінного молочного білка, вітамінів, мінеральних елементів тощо. На сьогоднішній день асортиментний ряд кисломолочних продуктів для дитячого харчування є обмеженим або в основному представлений десертними видами. З огляду на дефіцит білку та надлишку легкозасвоюваних вуглеводів у раціоні харчування, виникає необхідність покращення структури харчування дітей.
  • Ескіз
    Документ
    Екологічно безпечне виробництво молоковмісної продукції дитячого харчування
    (2021) Сулейко, Тетяна Леонідівна; Семенова, Олена Іванівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна
    На підприємствах із виробництва молочного дитячого харчування утворюються стоки, які доцільно очищати біологічними способами. Для їх інтенсифікації використовують носії, на яких закріплюють організми активного мулу. Проведені дослідження дозволяють зробити висновки, що використання іммобілізованої мікрофлори є доцільним та ефективним – прикріплена мікрофлора очисної споруди виявляла набагато більшу біохімічну активність, ніж вільно плаваючі пластівці активного мулу в рідкому середовищі; в стандартних умовах (без застосування нерозчинного носія) процес повного очищення завершувався за 48 год, ефективність очищення становила приблизно 95 – 97 %; при малій концентрації адсорбенту (1 г/дм3) швидкість очищення прискорюється на 25 %, тобто аеробна ферментація скорочувалась до 36 год; велика концентрація жовтого сапоніту (4 г/дм3) призводила до повного очищення стоків за 24 год.
  • Ескіз
    Документ
    Вирішення екологічних проблем заводу дитячого харчування шляхом конструктивного оформлення станції очищення стоків
    (2021) Семенова, Олена Іванівна; Сулейко, Тетяна Леонідівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна
    На заводах із виробництва дитячого харчування утворюються стічні води з такими показниками: хімічне споживання кисню (ХСК) до 1700 мг О2/дм3, біохімічне споживання кисню (БСК) до 1275 мг О2/дм3, вміст загального азоту до 80 мг/дм3. Діапазон змін рН середовища — близько 5, температура – до 35 °С. Вміст лактози в стоках коливається в межах 0,04 – 0,25 %; жиру: 0,01 – 0,15 %. Запропоновано створення компактної вертикальної установки для очищення стічних вод, що поєднує аеротенк і вторинний відстійник. Це значно зменшує необхідну площу для розташування споруд очищення на території підприємства, але в той же час забезпечує виконання вимог до процесу біологічного очищення.
  • Ескіз
    Документ
    Світовий ринок продуктів для дитячого харчування
    (2021) Поліщук, Галина Євгеніївна
    Вплив макроекономічних чинників на розвиток українського ринку продуктів для дитячого харчування та формування внутрішнього маркетингового середовища є одним з вирішальних. Це спонукає до більш детального вивчення світових тенденцій розвитку цього сегменту ринку харчових продуктів, що суттєво залежать від основних критеріїв вибору споживачами дитячого харчування. До таких критеріїв можна віднести харчову цінність, якість та безпечність, зручність у застосуванні, ціну, інновації упаковки та можливість купувати харчові продукти через інтернет-магазини.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи подолання йододефіциту у дітей
    (2020) Савич, Сергій Валентинович; Микиша (Жвава), Марія Володимирівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    В роботі було розроблено ряд продуктів з поєднанням овочевої та фруктової сировини та морської капусти. Розроблені страви можуть бути рекомендовані до вживання дітям з йодною недостатністю та захворюваннями щитовидної залози. The paper was developed a number of products with a combination of vegetable and fruit raw seaweed. Developed dishes can be recommended for use in children with iodine deficiency and thyroid disease.