Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Використання сучасних методів та реагентів для очищення питної води(2024) Кухаренко, Катерина Олександрівна; Шульга (Замура), Світлана АнатоліївнаНа сьогодні для очищення води застосовують класичні методи. В результаті наукових досліджень винайдені нові високоефективні способи очищення води (адсорбція, пом'якшення, спосіб з використанням різних мембран та ін). Матеріалом дослідження є вода з різних джерел. Основним методом дослідження є комплексний аналіз літературних джерел.Документ Вплив масової частки жиру молока на вихід концентратів білково-ягідних(2021) Пшенична, Тетяна Володимирівна; Ніколаєва, Марія Сергіївна; Грек, Олена ВікторівнаВстановлено, що за однакових умов проведення процесу термокислотного осадження білків нормалізованого молока з масовою часткою жиру від 0,05 % до 3,2 % – збільшення виходу концентратів білково-чорничних становить на 11,8 %. Для концентратів білково-обліпихових значення показника збільшення виходу становить на 2,7 % нижче, порівняно із виходом концентратів білково-чорничних.It has been established under the same conditions of the process, thermo acid proteins coagulation of normalized milk with a mass fat fraction from 0.05 % to 3.2 % - an increase in the yield of protein-blueberry concentrates is 11.8 %. For protein-sea buckthorn concentrates, the value of the yield increase is 2.7 % lower than the yield of protein-blueberry concentrates.Документ Уточнення раціональних параметрів отримання концентратів білково-ожинових(2020) Пшенична, Тетяна Володимирівна; Грек, Олена ВікторівнаУточнено раціональні параметри отримання концентратів білково-ожинових термокислотною коагуляцією білків молока ягідним коагуляном. Додавання спеціально обробленої ожинової пасти в кількості 4 % характеризується найменшими процесами дестабілізації, в результаті чого сироваткові білки не осідають на міцелі казеїну і переходять у сироватку. Тоді як збільшення кількості внесення до 12 % і зниження активної кислотності до 2,6 підвищує ступінь переходу в концентрат білково-ожиновий казеїнових і сироваткових білків.Clarification of rational parameters for obtaining protein-blackberry concentrates thermo acid coagulation of milk proteins with berry coagulant. The addition of specially processed blackberry paste in the amount of 4 % is characterized by the least destabilization processes, as a result whey proteins do not settle on the casein micelle and pass into whey. An increase in the amount of application to 12 % and a decrease in active acidity to 2.6 increases the conversion degree of casein and whey proteins into the protein-blackberry concentrate.Документ Перехід поліфенольних сполук у білково-ягідні згустки під час денатурації білків молока(2020) Пшенична, Тетяна Володимирівна; Грек, Олена ВікторівнаПоліфенольний склад білково-ягідних згустків досліджено методом високоефективної рідинної хроматографії та визначено ступінь переходу вищезазначених сполук, в тому числі антоціанів, у згустки, враховуючи їх вміст у пасті чорносмородиновій. Вміст поліфенольних речовин, в тому числі антоціанів, в білково-ягідних згустках складає 331,86 мг / 100 г, що становить близько 52,26 % від загальної кількості у чорносмородиновій пасті.The polyphenols composition of protein-berry clots has been investigated by high-performance liquid chromatography and the transition degree of the above-mentioned compounds, including anthocyanins, into clots has been determined, taking into account their content in blackcurrant paste. The polyphenols content, including anthocyanins, in protein-berry clots is 331.86 mg / 100 g, which is about 52.26 % of the total amount in blackcurrant paste.