Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 23
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення системи управління безпечністю на основі принципів НАССР виробництва плодоовочевого десерту у закладі ресторанного господарства
    (2024) Циба, Ілля Сергійович; Фролова, Наталія Епінетівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна
  • Ескіз
    Документ
    Розробка системи моніторингу безпечності виробництва основних страв з карамелізованою продукцією
    (2024) Сальчук, Дмитро Олександрович; Фролова, Наталія Епінетівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення системи менеджменту безпечності TACCP на основі методології PAS 96:2017 для макаронних виробів
    (2023) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Наведено попереджувальні заходи для уникнення виникнення небезпеки, серед яких є: контроль сировини, забезпечення охорони території, аудит постачальників сировини та матеріалів, виконання програми-передумови щодо персоналу тощо. Ідентифіковано небезпеки при виробництві макаронних виробів без добавок і перелічену запобіжні дії.
  • Ескіз
    Документ
    Постійне оновлення харчового законодавства України – запорука безпечності харчових продуктів
    (2023) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій Іванович
    Законодавчі зміни у сфері безпечності харчових продуктів обумовлені необхідністю виконання вимог Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та теперішнім воєнним станом у державі. Аналіз змін, які було зроблено у 2022 році показав, що більш ретельно упорядковано норми простежуваності за рахунок введення позначок для харчових продуктів тваринного походження та вимог до маркування. Крім того, прийняття закону щодо матеріалів та предметів, які контактують з харчовими продуктами дозволить знизити ризик небезпеки щодо міграції шкідливих речовин у харчові продукти. Постійне оновлення асортименту харчових продуктів та пакувальних матеріалів і тари для них та методів дослідження їх якості і безпечності буде обумовлювати постійні зміни харчового законодавства.
  • Ескіз
    Документ
    Запровадження стандартів НАССР у виробництві соусів
    (2024) Наконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна; Дударєв, Ігор Миколайович; Кузьмін, Олег Володимирович
  • Ескіз
    Документ
    Безпечність консервів для дитячого харчування вітчизняного ринку
    (2020) Федорович, Тетяна Олександрівна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Для нормального розвитку зростаючого організму дітей потрібне раціональне повноцінне харчування із врахуванням відповідає функціональному стану організму дитини та вікових особливостей. Сегмент ринку українського виробника складає всього лише 30,4 %, в той час як імпортні виробники активно і вдало заполоняють ринок. Підприємства дитячого харчування потребують оновлення обладнання та короткострокового пільгового кредитування сезонного виробництва
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз ризиків і критичних точок контролю виробництва комплексного хлібопекарського поліпшувача «Свіжість»
    (2019) Кучерявенко, Юлія Василівна; Халікова, Есма Фаїківна; Білик, Олена Анатоліївна
    В результаті аналізу ризиків і критичних точок контролю виробництва комплексного хлібопекарського поліпшувача «Свіжість» встановлено, що комплексний хлібопекарський поліпшувачі є абсолютно безпечними за умови дотримання виробництва з локалізацією основних ризиків. As a result of the analysis of risks and critical control points of the production of the complex bakery improver "Freshness", it was established that the complex bakery improver is absolutely safe, provided that the production is followed with the localization of the main risks.
  • Ескіз
    Документ
    Технологічні особливості отримання ліпідовмісних безпечних і якісних продуктів
    (2017) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна
    Проблема безпечності харчових продуктів гостро стоїть перед кожним учасником ланки: постачальник сировини – виробник – споживач. На кожному етапі, крім кінцевого отримувача продукту, важливим є дотримання технологічних методів виробництва, способів пакування, зберігання та транспортування, які дозволяють зберегти якісні та безпечні показники продукту. The problem of food safety is acutely faced by every member of the link: supplier of raw materials - producer - consumer. At each stage, except for the final recipient of the product, it is important to observe technological methods of production, methods of packaging, storage and transportation, which allow maintaining the quality and safety indicators of the product.
  • Ескіз
    Документ
    Prospects and modern vision of the discipline «Food and sanitary toxicology»
    (2020) Kuzmin, Oleg; Kuts, Anatoly
    The prospects and modern vision of the discipline «Food and sanitary toxicology» are evaluated. That allows applicants to develop a risk-oriented mindset, in which the issues of safety, preservation of health and work capacity are considered as the most important priorities in a person's life and activities; principles and methods of preventive nutrition for various categories of the population that come into contact with harmful substances in the course of their activities, or live in environmentally unfavorable conditions. Оцінено перспективи та сучасне бачення дисципліни «Харчова та санітарна токсикологія». Що дозволяє здобувачам розвинути ризико-орієнтоване мислення, при якому питання безпечності, збереження здоров’я та працездатності розглядаються як найважливіші пріоритети в житті та діяльності людини; принципів і методів профілактичного харчування для різних категорій населення, які контактують зі шкідливими речовинами в процесі їх діяльності, або проживають в екологічно несприятливих умовах.
  • Ескіз
    Документ
    Небезпека синтетичних барвників як харчових добавок
    (2021) Береза-Кіндзерська, Людмила Василівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    У харчових виробництвах слід враховувати, небезпечні поєднання харчових барвників з іншими добавками, що можуть утворювати в результаті токсичні речовини і давати численні ефекти імунопатогенного характеру. Аналіз стану проблеми вказує на актуальність досліджень по вивченню алергенних та імуномоделюючих властивостей барвників, що входять до складу продуктів харчування і лікарських засобів. In food production it is necessary to consider dangerous combinations of food dyes with other additives which can form as a result toxic substances and give numerous immunopathogenic effects. Analysis of the state of the problem indicates the relevance of research to study the allergenic and immunomodulatory properties of dyes that are part of food and medicines.