Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Особливості розподілу важких металів в екосистемі грабової діброви Середнього Придніпров’я(2014) Задира, Світлана Володимирівна; Булгаков, Ілля ВолодимировичДокумент Біохімічні параметри природних популяцій жовтогорлої миші як критерій оцінки впливу забруднення довкілля важкими металами(2013) Задира, Світлана Володимирівна; Скляр, Микита ІгоровичДокумент Adaptive strategy of yellow-necked mouse and bank vole under conditions of anthropogenic pollution by heavy metals in ecosystem of hornbeam forest(2014) Zadyra, Svitlana; Bulgakov, Ilya; Lukashоv, DmytroДокумент Вплив забруднення довкілля важкими металами на сезонні зміни морфофізіологічних та біохімічних параметрів природних популяцій жовтогорлої миші(2013) Задира, Світлана Володимирівна; Лукашов, Дмитро ВолодимировичДокумент Influence of anthropogenic environmental pollution by heavy metals on natural populations of forest rodents(2012) Zadyra, Svitlana; Lukashоv, DmytroДокумент Морфофізіологічні особливості рудої нориці в умовах антропогенного забруднення довкілля(2012) Задира, Світлана ВолодимирівнаДокумент Визначення вмісту важких металів у продуктах для дитячого харчування(2015) Белінська, Крістіна Олександрівна; Фалендиш, Наталія ОлексіївнаРобота присвячена визначенню вмісту важких металів у продуктах для дитячого харчування за допомогою атомно-адсорбційного спектрофотометра. Вміст ртуті визначали методом безполум’яної атомної адсорбції. Встановлено, що підібрана сировина є безпечною для використання її у виробництві дитячого харчування. The work is dedicated to the definition of the content of heavy metals in products for children's nutrition by atomic adsorption spectrophotometer. The mercury content was determined by flameless atomic absorption. It is found that the selected raw materials are safe for use in the manufacture of infant nutrition.Документ Дослідження сорбційної активності вищим базидіальним грибом Pleurotus Ostereatus (Jacq.) Kumm важких металів(2013) Пешук, Людмила Василівна; Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Круподьорова, Тетяна АнатоліївнаУ даній статті наведено дані проведених досліджень сорбційної активності вищим базидіальним грибом важких металів. This article presents data of the studies of sorption activity higher basidiomycetes heavy metals.Документ Дослідження безпечності рослинної сировини(2013) Рубанка, Катерина Володимирівна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Терлецька, Віта АльбертівнаПублікація присвячена дослідженню вмісту важких металів в горобині чорноплідній, шипшині, журавлині, м’яті, смородині чорній, чаї чорному та зеленому, мелісі, ромашці, липі, імбирі. Визначення проводили атомно-абсорбційним методом. Дослідження показали, яка сировина є небезпечною для споживання, її використання в харчовій промисловості необхідно обмежити або повністю виключити. The paper is devoted to the research content of heavy metals in black chokeberry, brier, cranberry, mint, black currant, black and green tea, melissa, camomile, linden , ginger. Determination was conducted by the atomic absorption method. Researches showed, which raw materials are dangerous for a consumption. It is necessary to limit or fully exclude their uses in food industry .Документ Дія свинцю на організм людини(2009) Баранецька, В. В.; Нещадим, Лариса ПетрівнаНаявність свинцю у навколишньому середовищі пов’язана із застосуванням його у промисловості. Джерелами надходження важкого металу у середовище є застосування пестицидів і двигуни внутрішнього згорання. В роботі вивчені шляхи надходження свинцю в навколишнє середовище і організм людини, розглянуто вплив свинцю на організм людини, а також проаналізовано шляхи, які дають змогу запобігти можливим негативним процесам. The presence of lead in the environment is associated with the use of it in the industry. Sources of heavy metals in the environment are the use of pesticides and internal combustion engines. This paper explored ways lead’s getting in the environment and the human body, the influence of lead on the human body, and the ways that allow you to avoid possible negative processes.