Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи обробки калини методом осмотичної дегідратації
    (2023) Іванов, Дмитро Вікторович; Шутюк, Віталій Володимирович
    В роботі розглянуто осмотичну дегідратацію як найкращих метод для збільшення терміну зберігання ягід калини. Осмотично зневоднену калини в подальшому доцільно концентрувати або висушувати рідких і сухих натуральних барвників.
  • Ескіз
    Документ
    Теоретичне обгрунтування та розроблення способу виробництва зефіру із додаванням пюре дикорослих ягід
    (2013) Ковальчук, Вікторія Вікторівна
    Враховуючи хімічний склад та лікувально-профілактичну дію дикорослих плодів та ягід, використання їх у виробництві зефіру дозволить збагатити останній біологічно активними речовинами, підвищити антиоксидантні та радіопротекторні властивості, подолати дефіцит мінеральних речовин, надати їм властивостей функціональних. Given the chemical composition and therapeutic and prophylactic action of wild fruits and berries, their use in the production of zephyr will enrich the latter with biologically active substances, increase antioxidant and radioprotective properties, overcome mineral deficiency, give them functional properties.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання пастили оздоровчого призначення з використанням пюре чорної смородини та калини
    (2020) Новохат, Дарина Сергіївна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Запропонована рецептура пастили оздоровчої дії з використанням пюре чорної смородини та калини The proposed recipe of the marshmallow of the healing action using black currant and viburnum puree
  • Ескіз
    Документ
    Поверхнево-активні властивості соків журавлини та калини
    (2017) Гніцевич, Вікторія Альбертівна; Дейниченко, Людмила Григорівна
    У статті досліджено піноутворюючі та емульгуючі властивості харчових систем з соками журавлини і калини залежно від рН, температури, кількості цукру та лимонної кислоти. The article investigates the foaming and emulsifying properties of food systems with cranberry and viburnum juices depending on pH, temperature, amount of sugar and citric acid.
  • Ескіз
    Документ
    Використання плодів калини у виробництві харчових продуктів
    (2018) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Ізюменко, Дмитро Володимирович; Шутюк, Віталій Володимирович
    В роботі наведено результати дослідження щодо можливості застосування плодів калини звичайної в технологіях консервованих продуктів та харчових концентратів. З цієї метою отримано харчовий порошок із ягід калини, досліджено його якісні та фізико-хімічні показники. The paper presents the results of the study on the possibility of using natural currants in canned foods and food concentrates. For this purpose, a food powder from potato berries was obtained, its qualitative and physico-chemical parameters were investigated.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості використання плодів калини в технологіях харчових продуктів
    (2018) Ізюменко, Дмитро Володимирович; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    В роботі наведено результати дослідження щодо можливості застосування плодів калини звичайної в технологіях консервованих продуктів та харчових концентратів. З цієї метою отримано харчовий порошок із ягід калини, досліджено його якісні та фізико-хімічні показники. The paper presents the results of the study on the possibility of using natural currants in canned foods and food concentrates. For this purpose, a food powder from potato berries was obtained, its qualitative and physico-chemical parameters were investigated.
  • Ескіз
    Документ
    Інновації у виробництві молочно-білкових копреципітатів
    (2016) Гніцевич, Вікторія Альбертівна; Дейниченко, Людмила Григорівна
    У роботі доведено актуальність удосконалення технології отримання білкових копреципітатів. The paper confirms the relevance of improving of the protein co-precipitates technology.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення способу виробництва зефіру з додаванням пюре дикорослих ягід та оцінка його якості
    (2013) Ковальчук, Вадим Валерійович; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    У роботі підтверджено доцільність використання у технології зефіру нової нетрадиційної сировини (пюре фізалісу, калини та терену), що дозволяє створити готовий продукт оздоровчого призначення з гарним смаком та зовнішнім виглядом, підвищеною харчовою цінністю. The work confirmed the feasibility of using in technology of zephyr new raw materials (Physalis, Viburnum and Blackthorn puree), allowing health improvement final product with good taste and appearance, high nutritional value creation.
  • Ескіз
    Документ
    The functional butter paste witn additives of plant micronutrients
    (2013) Ivanov, Sergey; Rashevska, Tamara; Buravets, Katerina
    We developed a new product, namely butter paste with plant micronutrients. We used inulin, flaxseeds and berries, also known as «arrowwood berry», «snowball berry». Ми розробили новий вид масляної пасти із сиропом калини, насінням льону та інуліном, що виступили як рослинні добавки. мы разработали новый вид масляной пасты из сиропом калины, семенами льна и инулином, которые выступили как растительные добавки.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення масляної пасти з калиною
    (2013) Буравець, Катерина Борисівна; Рашевська, Тамара Олексіївна
    Нами розроблена рецептура, технологія і технологічна схема масляної пасти з сиропом калини і було встановлено, що підібрані компоненти покращують пластичність і консистенцію готового продукту. We developed a formulation, technology and flowsheet of butter paste with syrup viburnum and found that the selected components improve consistency of the finished product.