Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Інтенсифікація процесу уварювання утфелю в вакуум-апараті ВАЦМ-40 шляхом модернізації вузла завантаження(2020) Цимбал, Максим; Люлька, Дмитро МиколайовичЗапропоновано модернізацію вакуум-апарата шляхом розробки нового вузла завантаження. Це дає змогу збільшити швидкість уварювання утфеля, покращити структуру кристалів цукру, зменшити експлуатаційні витратиДокумент Дослідження гідродинаміки в вакуум-апараті з камерою упорядкування циркуляційного потоку утфелю(2021) Артеменко, Олександр Валерійович; Погорілий, Тарас МихайловичРозглянуто основні етапи по проведенню досліджень для визначення основних гідродинамічних характеристик базового та модернізованого вакуум апарата зі встановленою камерою упорядкування циркуляційного потоку утфелюДокумент Вплив основних параметрів уварювання цукрових утфелів на фракційний склад кристалів цукру(2016) Бабко, Євген Миколайович; Самофал, Максим ІгоровичВизначили вплив основних параметрів на фракційний склад кристалів на основі аналізу відомих математичних моделей процесу уварювання утфелю. Встановлено, що основні показники фракційного складу кристалів цукру в кінці процесу уварювання цукрових утфелів І продукту залежать від об’ємного теплового потоку. Identified impact on the of basic parameters fractional composition of crystals by analyzing known mathematical model of boiling massecuite. Established that the key indicators fraction of sugar crystals at the end of the process of boiling sugar massecuite І products depend on the volume of heat flow.Документ Research of hydrodynamics process in the vacuum apparatus when crystallization massecuite with the purpose of their intensification(2013) Babko, Evhen; Veresotskiy, Yuriy; Seidykh, OlgaComputer simulation of motion of the massecuite in vacuum-tube device with additional steam injection allowed us to obtain quantitative and qualitative data on the process of heat transfer. On the basis of studies of the process of heat transfer and hydrodynamics in a vacuum apparatus proposed upgrading unit batch. It is equipped with a device for amplification of hydrodynamic circulation in order to intensify the process.Комп'ютерне моделювання руху утфелю в трубці вакуум-апарата при додатковому вдування пара дозволило отримати якісні та кількісні дані про процес теплообміну. На підставі проведених досліджень процесу теплообміну і гідродинаміки в вакуум-апаратах запропонована модернізація апарату періодичної дії. Він оснащений пристроєм для гідродинамічного посилення циркуляції з метою інтенсифікації процесу.Документ В'язкість цукрових утфелів(1997) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Гулий, Іван СтепановичЗнайдено співвідношення між в'язкістю утфелю практично не зруйнованої структури. Запропоновано формулу визначення максимально припустимого вмісту кристалів за відомих допустимих значень в’язкості утфелю і міжкристального розчину. We found the correlation between viscosity of massecuite virtually no ruined structure. A formula for determining the maximum allowable content of the crystals under certain permissible values massecuite viscosity between crystal and solution.Документ Дослідження впливу оптично активних речовин на технологічні показники у бурякоцукровому виробництві(2004) Майстрова, Ю. Ю.; Хомічак, Любомир Михайлович; Клименко, Лариса СтепанівнаПредставлені результати виробничих досліджень, що підтверджують вплив оптично активних речовин на точність визначення вмісту цукрози в продуктах цукрового виробництва. Presented the results of from occupational studies that confirm the influence of optically active substances on the accuracy of the content of sucrose in sugar products.Документ Дослідження використання нової поверхнево активної речовини «Фоамсол» в продуктовому відділенні Чортківського цукрового заводу(2007) Дубовець, Олена Володимирівна; Савич, Анатолій Никифорович; Клименко, Лариса СтепанівнаНаведені результати виробничих досліджень нової поверхнево-активної речовини «Фоамсол» при уварюванні утфелів в продуктовому відділенні Чортківського цукрового заводу у порівнянні з ПАР АМГД. «Фоамсол» забезпечує зменшення тривалості уварювання утфелів на 8-15 %, забарвлення на 15-20%.Документ Особливості температурного режиму кристалізації сахарози в перемішувачах-кристалізаторах(2012) Мирончук, Валерій Григорович; Картава, Марина М.Показано, що при застосуванні проміжного нагріву утфелю замість розкачки водою чи цукровими розчинами ефект кристалізації становить 8,25% в порівнянні з розкачуванням водою, де він складає 3,6%, та розкачуванням цукровим розчином – 4,2%, а також призводить до збільшення частки кристалів фракції 0,63 – 1,0 мм і > 1,0 мм.Документ Особливості кристалізації охолодженням цукрових утфелів останнього продукту(2012) Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Картава, Марина М.Проаналізовано вплив розкачок водою на процес кристалізації утфелю останнього продукту охолодженням. Запропоновано заміну розкачок утфелю водою на проміжний підігрів та доведено його позитивний вплив на процес кристалізації утфелю охолодженням. We have reviewed the effect of dilution with water on the cooling crystallization of the latest product massecuite. Proposed to replace dilution with water to the intermediate massecuite heating and proved its positive influence on the cooling crystallization of the massecuite.