Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Удосконалення обладнання для дезодорації та тонкого подрібнення шлунків забійних тварин(2024) Бабанова, Олена Ігорівна; Бабанов, Ігор Геннадійович; Шевченко, Андрій ОлександровичМашина для дезодорації та тонкого подрібнення шлунків забійних тварин відноситься до обладнання м'ясопереробної промисловості і може використовуватися при виробництві м'ясопродуктів, в тому числі для дезодорації та варіння шлунків забійних тварин. Проведені удосконалення машини дозволяють підвищити рівномірність розподілення дезодоруючого розчину в ємності, зменшити тривалість остаточного оброблення сировини та знизити енерговитратиДокумент Лікеро-горілчані напої на основі плодово-ягідної сировини(2022) Острик, Олександр Миколайович; Тимченко, Роман Геннадійович; Олійник, Світлана ІванівнаОстаннім часом у виробництві алкогольної продукції є тенденція удосконалення технології з розробленням функціональних лікеро-горілчаних напоїв на основі рослинної і плодово-ягідної сировини із забезпеченням високого вмісту біологічно-активних компонентів. Визначено у підібраній рослинній сировині вміст фенольних речовин, катехінів, антоцианів, флавоноїдів, органічних кислот, дубильних речовин, пектинових речовин, вітамінів С та Р. Встановлено, що готовий напій має високий вміст біологічно-активних речовин та володіє антиоксидантними властивостямиДокумент Аналіз способів подрібнення зернопродуктів у пивоварінні(2019) Пивоваров, Олексій Андрійович; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир ПавловичПодрібнення зернової сировини має вирішальний вплив на наступні стадії процесу виробництва пива і на його якісні показники, зокрема, на процес затирання, тривалість оцукрювання, фільтрування затору, вихід продукції, а також на процес бродіння, фільтрування пива, його колір, смак, стійкість до старіння і стабільність. Основні завдання, які потрібно вирішити при подрібненні пивоварного солоду: збереження оболонки зерна для кращого фільтрування на фільтр-апаратах, збільшення швидкості фільтрування і виходу екстракту, запобігання забиванню фільтраційних сит. Для цього будуть розглянуті декілька методів подрібнення зернової сировини для виробництва пиваДокумент Change in granulometrical composition of suspensions of medicinal and cosmetic products during processing in a bead mill(2022) Omelianenko, Kostiantyn; Yaremchuk, Pavlo; Gubenia, Oleksii; Hrininh, KaterynaIt is studied the change in the particle size composition of medical and cosmetic suspensions during processing in a bead mill. Suspensions according to two recipes were ground on an experimental unit — a laboratory bead mill of periodic action. Suspensions based on castor refined oil Ph. Eur. and iron oxide pigment "Red 120" were chosen as model samples. The change in particle size composition and the degree of grinding were researched by light microscopy using a digital monocular camera. A curve of the degree of grinding during grinding shows that the compositions of the suspensions within the studied range are actively grinded. The resulting particle size distribution diagrams illustrate the dynamics of the formation of a monodisperse system. The curve of the degree of grinding and the size distribution diagrams demonstrates that suspensions with a higher content of the solid phase are crushed more intensively and have a more pronounced monodispersity. It can be concluded that for the production of medicinal and cosmetic products it is advisable to use formulations of suspensions which have a higher concentration of the solid phase in their composition. The obtained results of studies on changes in the granulometric composition of suspensions allow monitoring and adjusting the necessary parameters of the ultrafine grinding process to achieve the required product quality.Документ Дослідження процесу надтонкого подрібнення компонентів фармацевтичних і косметичних препаратів на бісерному млині(2018) Грінінг, Катерина Робертівна; Гордейчук, Руслан Андрійович; Димитров, Цвєтан; Губеня, Олексій ОлександровичПід час подрібнення у бісерному млині чим менше стає розмір частинок (мм) тим сильніше падає потужність (N, Вт), тим сильніше зростає температура суспензії (t,С) та збільшується в’язкість суспензії, що можна пояснити збільшенням новоутвореної поверхні подрібнювального матеріалу. Отримані дані мають практичну цінність і можуть застосовуватися для подальшого вивчення розуміння процесу надтонкого подрібнення та модернізації конструкції бісерних млинів. When crushing in a bead mill, the smaller the particle size becomes, the stronger the power decreases, the higher the temperature of the suspension increases and the viscosity of the suspension increases, which can be explained by an increase in the newly formed surface of the crushing material.Документ Интенсивные эжекционные аппараты для очистки промышленных выбросов(2014) Пономаренко, Виталий Васильевич; Хитрый, Ярослав Сергеевич