Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення плавлених сирів компонентами водоростей
    (2021) Чиж, Юлія Сергіївна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Метою даної роботи є обґрунтування вибору джерел мікроелементу йоду та удосконалення способу отримання плавленого сиру, збагаченого композицією водоростей. Біологічною особливістю цистозіри та фукусу є виключна різноманітність, специфічність і неповторність складу біологічно активних речовин. Збагачення рецептури плавленого сиру обраною композицією водоростей буде сприяти підвищенню у готовому продукті як йоду, так і цілого комплексу мікроелементів та інших біологічно активних речовин. The purpose of this work is to substantiate the choice of sources of the trace element iodine and to improve the method of obtaining processed cheese enriched with the composition of algae. The biological feature of cystosira and fucus is the exceptional diversity, specificity and uniqueness of the composition of biologically active substances. Enriching the formula of processed cheese with a selected composition of algae will help to increase both iodine and a whole complex of trace elements and other biologically active substances in the finished product.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи подолання йододефіциту у дітей
    (2020) Савич, Сергій Валентинович; Микиша (Жвава), Марія Володимирівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    В роботі було розроблено ряд продуктів з поєднанням овочевої та фруктової сировини та морської капусти. Розроблені страви можуть бути рекомендовані до вживання дітям з йодною недостатністю та захворюваннями щитовидної залози. The paper was developed a number of products with a combination of vegetable and fruit raw seaweed. Developed dishes can be recommended for use in children with iodine deficiency and thyroid disease.
  • Ескіз
    Документ
    Йододефіцит та шляхи його подалання
    (2019) Петроченко, Катерина; Накемпій, Олена Костянтинівна
    Для людського організму потреба в йоді є дуже суттєвою, тому що він необхідний для формування гормонів щитовидної залози, які необхідні для функціонування мозку і центральної нервової системи, підтримки на належному рівні енергетичних процесів. У разі нестачі йоду щитовидна залоза не виробляє достатньої кількості гомонів. Це призводить до низки негативних впливів на організм людини. For the human body, the need for iodine is very important, because it is necessary for the formation of thyroid hormones, which are necessary for the functioning of the brain and the central nervous system, maintaining an adequate level of energy processes. In the case of a lack of iodine, the thyroid gland does not produce sufficient quantities of homos. This leads to a number of negative effects on the human body.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив нових пастильних виробів оздоровчого спрямування на стан здоров’я та працездатність учнів
    (2011) Ганич, Оксана Миколаївна; Рудавська, Ганна Богданівна; Шаповалова, Наталія Петрівна
    Погіршення здоров'я дітей, які живуть в йододефіцитних регіонах, їх розумової діяльності та фізичного розвитку, диктують необхідність прийняття биокорректорних заходів за допомогою нових пастильних виробів оздоровчого спрямування, що містить ламідан та цикорлакт на всіх етапах розвитку дитини. Worsening of child’s health who live in iodine deficit regions, their mental activity and physical development that dictate the necesseity of taking biocorrectional measures with the help of new pastila wares of health direction containing Lamidan and of Tsikorlakt on all stages of the child’s growth and development.
  • Ескіз
    Документ
    Споживні властивості нових пастильних виробів оздоровчого спрямування
    (2012) Рудавська, Ганна Богданівна; Шаповалова, Наталія Петрівна; Ганич, Оксана Миколаївна
    Вивчено споживні властивості нових пастильних кондитерських виробів. Виявлено вплив дієтичної добавки Ламідан і цикорлакту на якість готової продукції. Consumer properties of new pastila pastry wares are studied. Influence of dietary addition of Lamidan and of Tsikorlakt is certain on quality of the finished goods.