Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Застосування струмів НВЧ у процесі підготовки рису до виробництва харчоконцентратів швидкого приготування(2019) Соболь, Микола Іванович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Бобель (Зінченко), Інна МиколаївнаПідібрано оптимальні параметри НВЧ оброблення рисової крупи – 106 потужність від 510 до 850 Вт/м2 , тривалість оброблення – 7…13 хв. Перед обробленням рису струмами НВЧ необхідне обов’язкове його замочування у воді кімнатної температури 20 °С протягом 5 хв для попередження утворення скоринки на поверхні рисової крупи. Досліджено вплив оброблення струмом НВЧ на біохімічні зміни продукту. The optimal parameters of ultra-high frequency treatment of rice were selected – 106 power from 510 to 850 W/m2 , processing time – 7...13 min. Before rice is treated with ultra-high frequency currents, it is necessary to soak it in water at room temperature of 20 °C for 5 min to prevent the formation of a crust on the surface of the rice. The effect of ultra-high frequency treatment on the biochemical changes of the product was investigated.Документ Вплив високобілкової рослинної сировини на якість хлібобулочних виробів з пшеничного борошна(2016) Черниш, Людмила Миколаївна; Махинько, Валерій МиколайовичВивчено вплив ізоляту рисового білка на основні органолептичні та фізико-хімічні показники якості високобілкового хліба. Показано доцільність сумісного внесення сухої пшеничної клейковини та ізоляту рисового білка. Якість виробів не знижується, а їх біологічна цінність значно зростає. The effect of rice protein isolate on the main organoleptic and physico-chemical quality indicators of high-protein bread was studied. The expediency of the joint introduction of dry wheat gluten and rice protein isolate is shown. The quality of products does not decrease, and their biological value increases significantly.Документ Зміна кількісних і якісних характеристик клейковини тіста з додаванням ізолятів рослинних білків(2018) Карманов, Андрій Вадимович; Махинько, Валерій МиколайовичВивчали вплив внесення рослинних білків (сухої пшеничної клейковини, ізолятів сої, гороху та рису) на кількість і якість клейковини. Додавали високобілкову сировину в кількості 6...15 % замість борошна. Встановлено, що лише суха клейковина впливає на всі досліджувані показники позитивно, інші добавки – негативно. Однак цей вплив менший за передбачуваний розрахунково. Це може бути пояснено залученням окремих фракції білкових речовин обраної сировини до загального процесу утворення пшеничної клейковини.We studied the effect of adding plant proteins (dry wheat gluten, soybean isolates, peas, and rice) on the quantity and quality of gluten. Added high-protein raw materials in the amount of 6 ... 15% instead of flour. It was established that only dry gluten affects all the studied parameters positively, other additives negatively. However, this effect is less than calculated. This can be explained by the involvement of individual fractions of proteins of the selected raw materials in the general process of the formation of wheat gluten.Документ Використання клітковини у рецептурах комбінованих посічених напівфабрикатів(2018) Кущ, Руслана Вікторівна; Топчій, Оксана АнатоліївнаТези містять результати досліджень функціонально-технологічних властивостей посічених напівфабрикатів з частковою заміною м’ясної сировини на рослинні добавки, а саме клітковину пшениці, ячменю та рису. The theses contain the results of research of functional and technological properties of minced semi-finished products with a partial replacement of meat raw materials with plant additives, namely, cellulose of wheat, barley and rice.Документ Виготовлення січених напівфабрикатів збалансованих продуктами перероблення зернових(2018) Мехед, Галина Сергіївна; Гончаренко, Таїса Юріївна; Топчій, Оксана АнатоліївнаТези містять результати досліджень щодо можливості розширення асортименту та удосконалення технології січених напівфабрикатів шляхом використання продуктів переробки зернових, таких як льон, овес, рис та ячмінь. The abstracts contain the results of research on the possibility of expanding the range and improving the technology of cut down semi-finished products by using cereal processing products such as flax, oats, rice and barley.Документ Пророщений рис – сировина для виробництва харчових продуктів профілактичного призначення(2015) Тарасюк, Леся Анатоліївна; Гедзюк, A. О.; Нгуен Фіонг Донг; Мукоїд, Роман Миколайович; Прибильський, Віталій Леонідович; Василів, Володимир ПавловичМетою досліджень було визначення можливості виробництва солоду з вітчизняних сортів рису, як сировини для безглютенових харчових продуктів. В дослідженнях використовували загальноприйняті в пиво-безалкогольній промисловості методи досліджень. За результатами досліджень встановлено, що всі сорти рису мають високий вміст крохмалю, білкових речовин, екстрактивність і високу здатність до проростання. Це обумовлює доцільність проведення подальших досліджень з метою розробки технології солоду для отримання харчових продуктів профілактичного призначення. The aim of research was to determine the possibility of domestic malting rice varieties as raw materials for gluten-free foods. In studies generally used in the beer-nonalcoholic industrial research methods. According to the research found that all varieties of rice are high in starch, proteins, ekstraktyvnist and high capacity for germination. This causes the feasibility of further research to develop technologies for malt Food prophylactic.Документ Характеристика вітчизняних сортів рису(2015) Поліщук, Олександр Васильович; Івашко, Ю. В.; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир ПавловичРис є однією з найважливіших високоврожайних зернових культур у світовому рослинництві і основним продуктом харчування багатьох народів світу. Вирощування рису в Україні розпочалося з 1961 року, коли було введено в експлуатацію інженерні системи у зонах Краснознам’янської, Північно-Кримської та Інгулецької зрошувальних систем. Сучасні сорти рису, створені у нашій державі, характеризуються, насамперед, різною тривалістю вегетаційного періоду. Rice is one of the most high-yielding crops in world crop and staple food of many nations. Growing rice in Ukraine started in 1961, when it was put into operation in the areas of systems engineering Krasnoznam'yanskoyi, North Crimean and Ingulets irrigation systems. Modern rice varieties created in our state are characterized, above all, different duration of the growing season.