Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Методичні засади координації роботи підсистем складного технологічного комплексу
    (2017) Заєць, Наталія Анатоліївна
    Розроблена структура системи координації роботи підсистем складного технологічного комплексу забезпечує виконання принципу рекурсивності, оскільки система управління окремою частиною системи повністю відповідає принципам побудови всієї системи. The developed structure of the system for coordinating the work of the subsystems of a complex technological complex provides the implementation of the basis of recursiveness, since the control system of a separate part of the system totally coincides to the basis of building the whole system.
  • Ескіз
    Документ
    Intelligent control of rhythmicality functioning of the technological complex of the sugar refinery
    (2016) Sych, Maryna; Kyshenko, Vasil
    Технологічні процеси цукрового виробництва мають всі характерні ознаки складних організаційно-технічних систем. Основним чинником є значна ступінь невизначеності і складний характер поведінки такого об’єкта керування через наявність явищ переміжності, тобто в чередуванні детермінованих, стохастичних та хаотичних режимів. Technological processes of sugar production have all special features of complex organizational and technical structures. The main factor is a considerable degree of uncertainty and the complex behavior of the object of control because of the presence intermittency effects, so interlace determinate, stochastic and chaotically behavior.
  • Ескіз
    Документ
    Нечітке синергетичне регулювання технологічних параметрів варочного відділення пивзаводу
    (2015) Чернецький, Микола Володимирович; Кишенько, Василь Дмитрович
    Проаналізувавши особливості технологічних процесів харчової промисловості на прикладі варочного відділення пивзаводу встановлено, що доцільним є використання ієрархічних методів синергетичного управління на основі розробки бази знань ситуацій в об’єкті управління, що дозволяє заощадити енергію та ресурси. After analyzing the characteristics of technological processes on the example of food industry cooker branch brewery established that it is expedient to use hierarchical methods synergistic management through the development of a knowledge base situations in facility management, which saves energy and resources.
  • Ескіз
    Документ
    Задачи координации и управления запасами в компьютерно-интегрованных структурах технологических и производственных комплексов
    (2000) Ладанюк, Анатолий Петрович; Кишенько, Василий Дмитриевич
    Розглядаються підходи до синтезу структур систем управління складними технологічними комплексами. В рамках цих підходів приводиться постановка завдання управління запасами напівфабрикатів в умовах ресурсного конфлікту. Розглядаються підходи до синтезу структур систем управління складними технологічними комплексами. В рамках цих підходів приводиться постановка завдання управління запасами напівфабрикатів в умовах ресурсного конфлікту. Going is examined near the synthesis of structures of control system by difficult technological complexes. Within the framework of these approaches, raising over of task of control of inventories of ready-to-cook foods is brought in the conditions of resource conflict.
  • Ескіз
    Документ
    Керування технологічними комплексами харчових виробництв з використанням сценарного підходу
    (2009) Кишенько, Василь Дмитрович
    Розглядається методологія побудови систем сценарного керування технологічними комплексами харчових виробництв в умовах невизначеності виробничих ситуацій. Methodology of construction of the systems of scenario management of food productions technological complexes is examined in the conditions of vagueness of production situations.
  • Ескіз
    Документ
    Експертна система підтримки прийняття рішень за прецендентами
    (2010) Проскурка, Євген Сергійович; Кишенько, Василь Дмитрович
    Розглядається функціональна структура інтелектуальної системи підтримки прийняття рішень при керуванні складними технологічними процесами харчових виробництв, в якій реалізовані алгоритми розпізнавання за аналогією.
  • Ескіз
    Документ
    Інтелектуальне управління технологічними комплексами на основі сценарного підходу
    (2004) Кишенько, Василь Дмитрович; Смітюх, Ярослав Володимирович; Місюра, Максим Дмитрович
    Основу сценаріїв складають ситуаційно значимі події, а також зв’язки між ними, які визначаються детальним описом та врахуванням перехідних процесів управління, наприклад, атрактивної поведінки. Рішення по управлінню за сценаріями приймають на основі динамічного аналізу ситуацій, який проводиться інтелектуальною підсистемою управління технологічним комплексом, яка на основі поточної інформації про стан об’єкта управління, а також завдань оператора аналізує кількісні та якісні характеристики поведінки об’єкта та формує необхідні дані для організації стратегій управління. The basis of the scenarios are situationally significant events and relationships between them, which are determined taking into account the detailed description and transition management processes, such as attractive behavior. Decisions on management scenarios take based on dynamic analysis of situations that made ​​intellectual subsystem management technological complex, which is based on the current information on the status of management and operator task analyzes quantitative and qualitative characteristics of the behavior of the object and generates the necessary data for of management strategies.