Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Технологія морозива з овочевою сировиною(2024) Сапіга, Вікторія Ярославівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна ГригорівнаОвочі, які традиційно сприймаються як складник салатів чи гарнірів, зараз відкривають нові можливості в сфері десертів. Технологія морозива з овочевою сировиною не лиш розширює асортимент морозивних смаків, а й додає корисних властивостей та неповторності. Це запрошення у світ кулінарних експериментів та здорового задоволення, де смак та користь зливаються в одне гастрономічне дивоДокумент Використання рослинних білків у технології морозива низькожирного(2024) Михалевич, Артур Петрович; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Сапіга, Вікторія ЯрославівнаОдним з сучасних трендів у виробництві комерційного морозива є застосування рослинних інгредієнтів, зокрема білкових. Проте, дослідження щодо заміни жирової складової рослинними білками в низькожирному морозиві вкрай обмежені, що обумовлює інтерес до вивчення даного питання. Для застосування у складі низькожирного молочного морозива було обрано ізолят соєвого білка 90 %, концентрат горохового білка 85 %, концентрат вівсяного білка 80 %.Документ Вдосконалення існуючих методик теплогідродинамічних розрахунків процесу теплообміну в тепломасообмінних апаратах з безпосереднім контактом фаз(2024) Орендарчук, Ольга Олегівна; Сапіга, Вікторія Ярославівна; Бондар, Володимир ІвановичПровівши теоретичне та експериментальне дослідження процесу конденсації пари з парогазової суміші на поверхні циліндричного вільностікаючого струменя рідини та встановивши межу початку диспергування струменя, рекомендується в методику розрахунків тепломасообмінних апаратів з безпосереднім контактом фаз вводити перевірку умови суцільності струменя. Теоретично та експериментально проводилось теплогідравлічне дослідження процесу конденсації водяної пари з парогазової суміші на циліндричному вільностікаючому струмені води за протитечійного руху парової фази в діапазоні змін параметрів потоків характерних для харчової промисловості.Документ Екстрактори з віброперемішувальними пристроями(2024) Бондаренко, Діана Олександрівна; Сапіга, Вікторія Ярославівна; Запорожець, Юлія ВладиславівнаСучасні методи екстракції займають важливе місце в багатьох сферах промисловості, від фармації до харчової промисловості. Один із найбільш перспективних напрямів у цьому контексті – використання екстракторів з віброперемішувальними пристроями. Матеріалами для огляду використовувалися публікації вітчизняних і зарубіжних авторів.Документ Вибір та обґрунтування оптимальної конструкції вібротранспортувального пристрою(2024) Вільцова, Наталія Романівна; Сапіга, Вікторія Ярославівна; Бондар, Володимир ІвановичЕфективне використання екстракційної техніки залежить від конструктивних параметрів їх робочих органів. У випадку застосування екстрактора з вібротурбулізуючою транспортувально-перемішувальною системою такими параметрами, що визначають продуктивність апарата, є кількість транспортувальних елементів та висота гнучких патрубків тощо. Публікації вітчизняних і зарубіжних авторів, патенти та результати власних експериментальних досліджень.Документ Розробка високопродуктивного віброекстрактора з протитечійною транспортувальною системою для переробки хмельової сировини(2024) Суперека, Елеонора Володимирівна; Сапіга, Вікторія ЯрославівнаВивчення існуючих способів екстрагування та його апаратурного оформлення свідчить про їх низьку ефективність при переробці рослинної сировини з високим ступенем подрібнення. Тому для раціонального ведення процесу екстрагування доцільно застосовувати нетрадиційні способи в основі яких лежить створення турбулізуючих потоків. Публікації вітчизняних і зарубіжних авторів, патенти та результати власних експериментальних досліджень.