Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ The theoretical description for ethanol and hydrpoxyquinol determination in wines and fruit juices(2022) Tkach, Volodymyr; Kushnir, Marta; Morozova, Tetiana; Oliveira, Sílvio C.; Romaniv, Lyudmyla; Pishak, Olga; Khmeliar, Inesa; Kushnir, Lesya; Romanova, Zoriana; Yagodynets, PetroFermentation is the main process, standing in the base of the formation of alcoholic drinks. Various drinks like wine, cider, rum, rumtopf or gin are made by fruit juices fermentation. The glucose fermentation product is ethanol. As for fructose, its fermentation product is hydroxyquinol.Документ Напрями підвищення якості алкогольних напоїв(2018) Олійник, Світлана Іванівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Острик, Олександр Миколайович; Самченко, Ірина ОлександрівнаОдним із пріорітетних напрямів розвитку лікеро-горілчаної промисловості є впровадження новітніх технологій для підвищення якості алкогольних напоїв. One of the priority areas for the development of the distillery production is the introduction of the latest technologies for improving the quality of alcoholic beverages.Документ Перспективи виробництва алкогольних напоїв в умовах фермерських господарств для закладів індустрії гостинності(2020) Ковальчук, Світлана Степанівна; Дочинець, Інга Вікторівна; Стахурська, Лілія ВацлавівнаОхарактеризовано відродження приватного виробництва, що дозволить виготовляти оригінальні вишукані алкогольні напої та діяльність так званих «крафтових» виробництв, котрі виробляють якісну продукцію невеликими партіями. The revival of private production is characterized, which will allow to produce original refined alcoholic beverages and the activity of the so-called "craft" production, which produce quality products in small batches.Документ Low alcoholic drinks with emulsions as a alternative to strong alcoholic drinks(2018) Lugovska, Oksana; Sidor, VasylДокумент Improvement of Water Treatment Technology for the Preparation of Honey-Based Fermented Beverages(2016) Oliinyk, Svitlana; Prybylskyi, Vitalii; Chupryna, Natalia; Dovgun, IrinaДокумент Кон’юнктура українського ринку пива(2015) Опря, Наталія ВалеріївнаРинок пива є одним з найбільш динамічних ринкових сегментів і посідає важливе місце в переробній промисловості України. Рынок пива является одним из наиболее динамичных рыночных сегментов и занимает важное место в перерабатывающей промышленности Украины. Beer market is one of the most dynamic market segments and has an important place in manufacturing Ukraine.Документ An accelerated maturation of the liqueur and vodka drinks with the ascorbic acid(2013) Lovyagin, Olexandr; Oliynyk, Svitlana; Kovalchuk, VladimirThe research results of maturation distillery drinks in oak barrels and using peroxidase agent. In order to accelerate the oxidizing ability of dissolved oxygen is proposed to use ascorbic acid. Accelerated maturation improves the flavor and mitigate the taste of beverages.Наведено результати дослідження дозрівання лікеро-горілчаних напоїв в дубових бочках і за допомогою пероксидазного агента. З метою прискорення окислювальної здатності розчиненого кисню запропоновано застосовувати аскорбінову кислоту. Прискорене дозрівання сприяє поліпшенню аромату і пом'якшення смаку напоїв.Приведены результаты исследования созревания ликероводочных изделий в дубовых бочках и с помощью пероксидазного агента. В целях ускорения окислительной способности растворенного кислорода предложено применять аскорбиновую кислоту. Ускоренное созревание способствует улучшению аромата и смягчению вкуса напитков.