Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Перегонка і дистиляція бражки із збереженням життєдіяльності дріжджів(2021) Булій, Юрій Володимирович; Мукоїд, Роман Миколайович; Пархоменко, Анастасія МихайлівнаПроведення перегонки і дистиляції бражки в бражній колоні під вакуумом дозволяє отримати хлібопекарські дріжджі із барди, бражний дистилят з меншим вмістом домішок, підвищити якість спирту і кормову цінність барди. Відомо, що оптимальною для життєдіяльності дріжджів є температура 27-33 °С. При температурі 45-50 °С дріжджі припиняють життєдіяльність. Метою роботи було встановлення оптимальних технологічних параметрів роботи бражної колони, за яких дріжджі зберігають свою життєдіяльність. Для вирішення поставленої задачі у виробничих умовах була змонтована експериментальна бражна колона циклічної дії діаметром 300 мм, яка містила 24 лускаті тарілки. Практично доведено, що для реалізації інноваційного способу в нижній частині бражної колони розрідження повинно становити 695 мм. рт. ст. (93 кПа), у верхній її частині 710 мм. рт. ст. (95 кПа). За таких умов температура в нижній частині колони становить 38 оС, у верхній її частині 28 оС, в колоні призупиняються новоутворення домішок, у тому числі складних естерів, в бражному дистиляті зменшується вміст органічних домішок спирту, в післяспиртовій барді зберігаються цінні амінокислоти і вітаміни, що в значній мірі покращує кормову цінність барди, та залишаються «живими» дріжджіДокумент Удосконалена технологія комплексної переробки зернової післяспиртової барди(2023) Ольшаковський, Василь Ігорович; Булій, Юрій Володимирович; Бондар, Микола ВасильовичРозробка раціональних способів переробки зернової післяспиртової барди є актуальною задачею. Для її вирішення запропонована енергозберігаюча технологія, яка передбачає отримання вологого кеку з вмістом сухих речовин 30…35 %, згущення фугату від 6…9 до 28…32 % в SE-декантері, а фугату після SE-декантера від 3…4 до 14…18 % в ультрафільтраційній установці та висушування кеку і концентрату з отриманням сухої барди (DDGS) вологістю 10…12 % і вмістом протеїну 30…35 %. Очищення і знесолення суміші фільтрату після ультрафільтраційної установки, лютерної води і конденсату після сушильної установки шляхом нанофільтрації дозволило отримати воду, придатну для використання на технологічні потреби. Після виробничих досліджень інноваційна технологія була впроваджена на спиртових заводах. Development of rational methods of processing of grain post-alcohol bard is an urgent task. For its solution the energy-saving technology has been suggested, which envisages obtaining a wet cake with solids content of 30 ... 35 %, thickening of the centrifuges from 6 ... 9 to 28 ... 32 % in an SE-decanter, and the substrate after the SE-decanter from 3 ... 4 to 14 ... 18 % in ultrafiltration installation and drying of cake and concentrate with obtaining dry bard (DDGS) with humidity 10 ... 12 % and protein content 30 ... 35 %. Purification and desalination of a mixture of filtrate after the ultrafiltration unit, luther water and condensate after the drying by nanofiltration made it possible to get water, suitable for use for technological needs. After production research, the innovative technology was introduced in distilleries.Документ Baromembrane methods for separation of disillery stillage(2017) Zmievskiy, Yuriy; Dzyazko, Yulia; Kornienko, Ludmila; Zakharov, Volodymyr; Ustinov, Olexandr; Mironchuk, ValeriyThe paper considers the processing of grain distillery stillage by ultrafiltration and reverse osmosis. The results of experimental studies using the membrane UPM-10 and KS-M (RM NanoTech, Russia) at different pressures and temperatures are presented. An hardware-technological scheme for the processing of grain distillery stillage with the successive application of ultrafiltration and reverse osmosis is proposed.У роботі розглянуто питання переробки зернової барди ультрафильтрацією та зворотним осмосом. Наведено результати експериментальних досліджень з використанням мембрани УПМ-10 і КС-М (РМ Нанотех, Росія) при різних тисках і темпетарурах. Запропоновано апаратурно-технологічну схему переробки барди з послідовним застосуванням ультрафільтрації та зворотного осмосу.Документ Використання твердих відходів виноробства як вторинної сировини для отримання нового продукту(2015) Семенова, Олена Іванівна; Жилик, Алла ВіталіївнаВторинні матеріальні ресурси виноробства за своїм складом є дужецінними, тому потребують утилізації. Вони використовуються як вторинна сировина для виготовлення вторинних продуктів, але не завжди і не з усіх відходів, тому відходи виноробства потенціально є факторами забруднення навколишнього середовища. Secondary material resources of wine in its composition is duzhetsinnymy so require disposal. They are used as secondary raw material for the manufacture of secondary products, but not always and not all waste, because waste is potentially winemaking factors pollution.Документ Застосування відходів олійно-жирової та спиртової промисловості як органічне добриво у сільському господарстві(2015) Семенова, Олена Іванівна; Шпякіна, Анна ІгорівнаВідходи підприємств олійно-жирового чи спиртового виробництва можуть використовуватись як добриво в агроценозах. Кількість внесених до грунту відходів не повинна погіршувати нативні властивості грунту і екотоксикологічний стан суміжних з грунтом середовищ. Розвиток виробництва органо-мінеральних добрив та впровадження їх у сільськогосподарську практику дає змогу комплексно вирішувати питання сировинних ресурсів, охорони навколишнього природного середовища та забезпечити подальший розвиток аграрного виробництва. Wastes of oil and fat production or alcohol can be used as fertilizer in agrocenoses. Number listed in the waste soil must not impair the properties of native soil and ecotoxicological condition related to soil environments. The development of organic fertilizers and introducing them into agricultural practice enables to solve the issue of raw materials, environmental protection and ensure further development of agriculture.Документ Зброджування сусла із крохмалевмісної сировини з використанням фільтрату післяспиртової барди(2008) Титарчук, Я. О.; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Шиян, Петро Леонідович; Кириленко, Роман ГригоровичНайбільш раціональним способом утилізації післяспиртової барди є використання фільтрату барди на стадії приготування замісу. В дослідженнях для приготування замісів використовували фільтрат післяпяиртової барди із розрахунку 20,30,50% від кількості води, а також повна її заміна фільтратом барди.