Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Розширення асортименту кавових напоїв шляхом зміни технології приготування
    (2024) Старостенко, Олександра Тарасівна; Силка, Ірина Миколаївна; Матиящук, Олена Володимирівна
    Об’єктом дослідження обрано технологію гарячих напоїв на основі кави розчинної, молока безлактозного та рослинного напою. Органолептичні показники отриманих кавових напоїв оцінювали методом сенсорного аналізу групою респондентів різного віку та статті.
  • Ескіз
    Документ
    Використання спеціальних сортів солоду для підвищення екологічності утилізації кавових відходів
    (2023) Іванов, Євгеній Ігорович; Шутюк, Віталій Володимирович
    Ринок кави росте впродовж останніх десятиліть та не має прогнозів на скорочення. Майже кожна людина у світі споживає каву, тільки в Україні ринок споживання кави оцінюють у суму більшу за 100 млн. дол. США. Поруч з виробництвом смаженої та розчинної кави існує величезна проблема з утилізацією кавових відходів, а також впливом цих відходів на довкілля. Незалежно від того де роблять каву, вдома, в кафетерії чи на виробництві, щорічно утворюються мільйони тон відходів. Спеціальні види солоду виправляють недоліки колись відомої ячмінної кави, напою зі смаженого ячменю. Натомість, відходи від виробництва спеціальних видів солоду, або їх екстрактів, є абсолютно екологічними та легко піддаються утилізації. The coffee market has been growing for the past decades and has no predictions of a decline. Almost everyone in the world consumes coffee, only in Ukraine the market for coffee consumption is estimated at more than 100 million dollars. USA. Next to the production of roasted and instant coffee, there is a huge problem with the disposal of coffee waste, as well as the impact of this waste on the environment. Regardless of where coffee is made, at home, in a cafeteria or at a factory, millions of tons of waste are generated annually. Special types of malt correct the shortcomings of the once famous barley coffee, a drink made from roasted barley. On the other hand, waste from the production of special types of malt, or their extracts, is completely ecological and easily disposed of.
  • Ескіз
    Документ
    Альтернативні кавові напої для СПА-готелів
    (2023) Новік, Анна; Дулька, Ольга Степанівна; Шидловська, Олена Броніславівна
    Проведені дослідження щодо можливості використання кави та альтернативних кавових напої у закладах ресторанного господарства. Studies have been conducted on the possibility of using coffee and alternative coffee drinks in restaurants.
  • Ескіз
    Документ
    Антиоксидантні властивості кавового напою залежно від ступеня обсмажування зернової сировини
    (2023) Іванов, Євгеній Ігорович; Шутюк, Віталій Володимирович
    В роботі розглянуто солод як додатковий інгредієнт кави з мінімальним впливом на органолептичні властивості напою. Доведено, що в такому випадку, збільшуються антиоксидантні властивості напою, через наявність великої кількості меланоїдинів
  • Ескіз
    Документ
    Вплив на сенсорні властивості кавових напоїв при внесенні солодових екстрактів
    (2022) Іванов, Євгеній Ігорович; Шутюк, Віталій Володимирович
    В роботі розглянуто використання солодових екстрактів зі смажених видів солоду наближених за сенсорними властивостями для заміни кави. Солодові екстракти зі злакових культур досі залишаються об’єктом дослідження, як частковий або повноцінний замінник кави. В свою чергу, кавовий ринок потребує нових напоїв не тільки як заміну натуральній каві, а і як окремий вид продукції. The paper considers the use of malt extracts from roasted malts approximate in sensory properties to replace coffee. Malt extracts from cereals are still being studied as a partial or complete substitute for coffee. In turn, the coffee market needs new drinks not only as a replacement for natural coffee, but also as a separate product.
  • Ескіз
    Документ
    Кава як джерело біологічно активних компонентів та цінний інгредієнт для створення продуктів оздоровчого спрямування
    (2021) Громик, Тетяна; Ясінська, Ірина Леонідівна
    Кава є цінним джерелом біологічно активних компонентів та може використовуватись при створенні продуктів оздоровчого спрямування.Coffee is a valuable source of biologically active components and can be used in the development of functional food.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості використання альтернативних видів молока в технології кавових напоїв
    (2020) Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Доценко, Віктор Федорович
    Обґрунтовано доцільність розширення асортименту кави для забезпечення споживачів з непереносимістю лактози шляхом використання нових видів альтернативного молока (соєвого, мигдального, кокосового, вівсяного, рисового) та покращення якості напоїв з ними.The expediency of expanding the range of coffee to provide consumers with lactose intolerance through the use of new types of alternative milk (soy, almond, coconut, oat, rice) and improve the quality of beverages with them.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження структурно-механічних характеристик мусів на основі кави
    (2017) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна
    В роботі представлено вплив полікомпонентної суміші рослинних екстрактів на основі кави на піноутворюючу здатність мусів. Надані рекомендації що до умов приготування мусів.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання кавової сировини у сфері гостинності
    (2017) Буй, Лілія Михайлівна; Іщенко, Тетяна Іванівна; Шидловська, Олена Броніславівна
    Запропоновано інноваційні методи використання кави та продуктів її переробки в готельно-ресторанному господарстві. Предложены инновационные методы использования кофе и продуктов его переработки в гостинично-ресторанном хозяйстве. Innovative methods of using coffee and products of its processing in the hotel and restaurant industry.
  • Ескіз
    Документ
    Coffee tourism
    (2015) Sribna, Sofia; Dovgun, Irina