Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 28
  • Ескіз
    Документ
    Якісні показники макаронних виробів оздоровчого призначення
    (2023) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Шорнікова, Марія Анатоліївна; Рахметов, Джамал Бахлулович
    Для виробництва макаронних виробів оздоровчого спрямування обрано холодний тип замісу. Шляхом комбінування вмісту харчових збагачувачів ми розробили ряд рецептур макаронних виробів з різним відсотком заміни пшеничного борошна на порошок смикавцю їстівного та борошно спельти. Добір оптимальної рецептури та найвищих органолептичних показників був проведений методом описового сенсорного аналізу, згідно нормативних показників. У лабораторних умовах, виготовлено 5 зразків виробів за розробленими рецептурами з різним кількісним вмістом рослинних збагачувачів. Якість макаронних виробів оздоровчого призначення оцінювали за органолептичними та фізико-хімічними показниками згідно з чинним стандартом та порівнювали з контрольним зразком
  • Ескіз
    Документ
    Використання інноваційних кулінарних трендів в технології солодких страв оздоровчого призначення
    (2021) Ущаповський, Артем Олегович
    В роботі наведено дослідження, щодо використання сучасних кулінарних трендів в технології солодких страв оздоровчого призначення, для закладів ресторанного господарства. Розроблені солодкі страви з використання інноваційних технологій надають змогу розширити асортиментний ряд кулінарної продукції оздоровчого призначення у закладах ресторанного господарства. The paper presents research on the use of modern culinary trends in the technology of sweet dishes for health purposes for restaurants. Developed sweet dishes using innovative technologies make it possible to expand the product range culinary products for health purposes in restaurants.
  • Ескіз
    Документ
    ТОВ «ЕКО РЕСУРС УКРАЇНА» – один із найбільших виробників та постачальників натуральних харчових барвників в Україні
    (2022) Полевик, Ольга; Івчук, Надія Павлівна; Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна
    Проаналізовано особливості використання природних харчових барвників ТОВ «ЕКО РЕСУРС УКРАЇНА» у виробництві оздоровчих харчових продуктів. Компанія є одним з найбільших виробників та постачальників натуральних харчових барвників в Україні, для виготовлення яких використовує високоякісні інгредієнти та технологічний супровід щодо застосування своїх продуктів.
  • Ескіз
    Документ
    Вступ до харчових технологій – важлива дисципліна для підготовки технологів оздоровчих продуктів
    (2021) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Змістовий модуль 10 навчальної дисципліни «Вступ до харчових технологій: практичні і теоретичні аспекти» передбачає освоєння напряму «Сучасний стан виробництва харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». У рамках вивчення даної складової здобувачі вивчають ряд профільних тематик: взаємозв’язок структури харчування, стану здоров’я та тривалості життя населення; пріоритетний розвиток технологій оздоровчих продуктів в сучасних умовах; особливості підготовки фахівців нового покоління на кафедрі оздоровчих продуктів тощо. Content module 10 of the discipline "Introduction to food technology: practical and theoretical aspects" involves mastering the direction "The current state of food production for health and preventive purposes." As part of the study of this component, applicants study a number of relevant topics: the relationship between the structure of nutrition, health and life expectancy; priority development of technologies of health products in modern conditions; features of training of new generation specialists at the department of health products, etc.
  • Ескіз
    Документ
    Ноотропи: характеристика, фізіологічна дія, безпечність споживання
    (2021) Якимець, Карина Юріївна; Ясінська, Ірина Леонідівна
    Аналіз показав, що речовин, які б проявляли виражений довготривалий ефект стимуляції роботи мозку не існує. Ряд речовин здатні підтримувати здоровий стан нервових тканин та судинної системи, сприяючи при цьому мозковій діяльності. Існують речовини, які здатні проявляти лише короткотривалий стимулюючий ефект на центральну нервову систему, однак їх рекомендовано вживати у обмеженій кількості. The analysis have showed that there are no substances that would show a pronounced long-term effect of stimulating the brain. A number of substances are able to maintain a healthy state of nervous tissues and the vascular system, while promoting brain activity. There are substances that can have only a short-term stimulating effect on the central nervous system, but they are recommended to use in limited quantities.
  • Ескіз
    Документ
    Кава як джерело біологічно активних компонентів та цінний інгредієнт для створення продуктів оздоровчого спрямування
    (2021) Громик, Тетяна; Ясінська, Ірина Леонідівна
    Кава є цінним джерелом біологічно активних компонентів та може використовуватись при створенні продуктів оздоровчого спрямування.Coffee is a valuable source of biologically active components and can be used in the development of functional food.
  • Ескіз
    Документ
    Використання нетрадиційної рослинної сировини у технологіях виробництва борошняних кондитерських виробів функціонального призначення
    (2021) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Необхідність змін складу харчових продуктів викликана об’єктивними змінами способу життя, асортименту вживаних продуктів, а також їх харчової та біологічної цінності. У даній роботі підтверджено доцільність використання нетрадиційної рослинної сировини для виробництва кексів, що дозволяє розширити асортимент борошняних кондитерських виробів функціонального призначення. The need to change the composition of food products is caused by objective changes in lifestyle, range of products used, as well as their nutritional and biological value. This paper confirms the feasibility of using non-traditional vegetable raw materials for the production of cupcakes, which allows to expand the range of flour confectionery for functional purposes.
  • Ескіз
    Документ
    Червона пальмова олія - продукт профілактичної спрямованості
    (2019) Ашмаріна, Галина Ревмирівна; Михалевич, Артур Петрович; Скуйбіда, Валерія Віталіївна
    Жири є невід'ємною складовою, що повинна бути присутньою в щоденному раціоні кожної людини. Пальмова олія – одна з найрозповсюдженіших видів олії у харчовій промисловості усього світу. Вона є основою для виробництва багатьох продуктів харчування – маргарину, майонезу, дитячих молочних сумішей, морозива, хлібобулочних та кондитерських виробів. За останні роки пальмова олія за об'ємами світового виробництва посіла друге місце (25 млн т) після соєвої (29 млн т), при цьому зберігається тенденція до подальшого розвитку її виробництва. Fats are an integral part that should be present in the daily diet of every person. Palm oil is one of the most common types of oil in the food industry worldwide. It is the basis for the production of many foods - margarine, mayonnaise, infant formula, ice cream, bakery and confectionery. In recent years, palm oil in terms of world production took second place (25 million tons) after soybean (29 million tons), while there is a tendency to further develop its production.
  • Ескіз
    Документ
    Використання нетрадиційної сировини для підвищення якості кондитерських виробів
    (2020) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Івчук, Надія Павлівна
    У даній роботі підтверджено доцільність створення композиції плодово-ягідного міксу з високим вмістом біологічно активних речовин та отримання на його основі мармеладу оздоровчого призначення. This paper confirms the feasibility of creating a composition of fruit and berry mix with a high content of biologically active substances and obtaining on its basis marmalade for health purposes.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання пастили оздоровчого призначення з використанням пюре чорної смородини та калини
    (2020) Новохат, Дарина Сергіївна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Запропонована рецептура пастили оздоровчої дії з використанням пюре чорної смородини та калини The proposed recipe of the marshmallow of the healing action using black currant and viburnum puree