Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Вплив потужності інфрачервоних генераторів на основні тепломасообмінні параметри конвективно-терморадіаційного сушіння культивованих грибів
    (2017) Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Бурлака, Тетяна Василівна; Петрусенко, Артем
    Як джерела світлих променів використовували електричні кварцові випромінювачі. Електричні випромінювачі з кварцовими оболонками мають високу термічну стійкість та забезпечують в нормальному стані енергетичну освітленість до 10 Вт/см2. Опромінення трубчастими «темними» ІЧ-генераторами з довжиною хвиль 2,0…4,0 мкм здійснювалось зверху і знизу продукту при постійній швидкості руху теплоносія 5,5 м/с. Одночасно з опроміненням світлими та темними променями здійснювали конвективне підведення теплоти від зовнішнього ТЕНу потужністю 1 кВт. Потужність ІЧ-випромінювачів змінювалась. As sources of light beams, electric quartz emitters were used. Electric emitters with quartz shells have high thermal stability and provide in the normal state an energy illumination of up to 10 W/cm2. Irradiation with tubular "dark" IR generators with wavelengths 2.0 ... 4.0 μm was carried out from above and below the product at constant velocity of the coolant 5.5 m/s. Simultaneously with irradiation of light and dark rays, convective heat supply from an external TEN with a power of 1 kW was carried out. The power of infrared emitters has changed.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження структурної характеристики культивованих грибів зневоднених конвективно-терморадіаційним енергопідведенням
    (2015) Байдаєв, Р. В.; Дубковецький, Ігор Володимирович; Бурлака, Тетяна Василівна; Малежик, Іван Федорович; Копиленко, Анатолій Васильович
    Фізико-хімічні зміни, які відбуваються в процесі сушіння впливають на якість зневодненого продукту, але можуть бути відновлені обводненням. Такі властивості як колір, текстура, щільність, пористість і сорбційні характеристики зневоднених матеріалів залежать переважно від способу сушіння. Дані властивості характеризують якість зневодненої продукції, тому спосіб і умови сушіння мають, важливе значення.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація способу сушіння білкових композицій конвективно-терморадіаційним енергопідведенням
    (2015) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Пасічний, Василь Миколайович
    В умовах сучасної екології споживач обираючи продукти харчування в першу чергу звертає увагу на ціну продукту та його склад. При цьому м'ясна група товарів має достатньо високу ціну, тому метою нашої роботи було створення оптимального способу сушіння для білкових композицій рослинного та тваринного походження, які в подальшому будуть використані як білковміcні наповнювачі для м'ясних і м'ясомістких продуктів. Часткова заміна м'ясної сировини на білковмісні препарати є досить чудовою альтернативою основній сировині оскільки це дасть нам можливість збагачення даних продуктів повноцінним білком та здешевлення готового продукту. Тим самим можна ще й покращити структури м'ясних фаршів за рахунок наповнювачів. In modern ecology, the consumer chooses food in the first place draws attention to the price of the product and its composition. At the same time, the meat group of goods has a fairly high price, therefore, the purpose of our work was to create the optimal drying method for albuminous compositions of plant and animal origin, which will be used later as protein-rich fillers for meat and meat products. Partial replacement of meat raw materials with protein-rich preparations is a rather remarkable alternative to the main raw material as it will enable us to enrich these products with valuable protein and reduce the cost of the finished product. In this way, you can also improve the structure of meat minced meat due to fillers.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення процесу сушіння білкових композицій конвективно-терморадіаційним способом
    (2015) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович
    У даний час людство зосереджується на здоровому харчуванні, при цьому вартість запропонованих товарів для здорового харчування на сучасному ринку бажала б бути нижчою. Одна із найбільш важливих груп товарів є м’ясна та м’ясомістка продукція з якої ми отримуємо повноцінні білки. Тому перед нами постало завдання здешевлення м’ясомісткої продукції без зниження харчової цінності для продукту. At present, humanity focuses on healthy eating, while the cost of the proposed goods for healthy eating in the modern market would be desirable to be lower. One of the most important product groups is meat and meat products, from which we receive full proteins. Therefore, we faced the challenge of reducing the cost of meat products without reducing the nutritional value of the product.
  • Ескіз
    Документ
    Кінетика процесу конвективно-терморадіаційного сушіння білкових комбінацій
    (2015) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович
    Згідно з теорією збалансованого харчування основним завданням є збагачення продукту білком. Саме тому завданням даної роботи була розробка функціональної харчової білкової композиції тваринного і рослинного походження, що дозволить розширити асортимент, збагатити м'ясопродукти білком, оптимізувати функціонально-технологічні показники готових виробів. According to the theory of balanced nutrition, the main task is to enrich the product with protein. That is why the task of this work was the development of a functional dietary protein composition of animal and plant origin, which will expand the range, enrich the meat products of the protein, optimize the functional and technological characteristics of the finished products.