Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Метаногенез курячого посліду при пониженій концентрації інгібіторів(2016) Жадан, Сергій Олександрович; Шаповалов, Євгеній Борисович; Тарасенко, Роман Анатолійович; Салюк, Анатолій ІвановичВміст метану у дослідному реакторі протягом експерименту був вищим; ніж у контрольному або рівним йому. Різниця у концентрації досягала 11;7%. Відмінність з часом збільшувалась і на кінець експерименту становила 5%. Запропонований підхід до вилучення амонійного азоту може бути застосований при переробці інших відходів з високим вмістом азоту. Регулювання концентрації інгібіторів процесу створює передумови для збільшення навантаження на реактор та рециркуляції рідкої фази.The methane content in the experimental reactor during the experiment was higher; than in the control or equal to it. The difference in concentration reached 11.7%. The difference increased over time and at the end of the experiment was 5%. The proposed approach to the extraction of ammonium nitrogen can be used in the processing of other wastes with high nitrogen content. Regulation of the concentration of process inhibitors creates the preconditions for increasing the load on the reactor and recirculation of the liquid phase.Документ Визначення вмісту антипоживних речовин продуктів переробки насіння бобових у складі хліба(2004) Борисенко, Олена Вікторівна; Махинько, Валерій Миколайович; Бондар, Наталія Петрівна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаВизначено вміст антипоживних речовин сої, гороху та люпину (інгібіторів трипсину, рафінози та стахіози). Показана доцільність пророщування цих культур та їх температурної обробки. The contents of antinutritients soybeans, peas and lupine (inhibitor of tripsin, raffinose and stachyose). The expediency of germination of these cultures and their thermal processing.Документ Kinetics of oxidation of fatty foods as the main indicator of their quality(2013) Radzievska, Irina; Melnyk, OksanaThis work was conducted by determining the acid and peroxide value in fresh oils and fats, and after one, three and six months of storage. Determining indicators of oils and fats oxidation allowed to apply Tsepalov`s graphical method for calculating kinetic parameters of the oxidation process