Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 67
  • Ескіз
    Документ
    Диверсифікація виробництва аграрними холдингами
    (2011) Данкевич, Андрій Євгенович
    Проаналізовано діяльність аграрних холдингів у сільському господарстві. Висвітлено особливості диверсифікації виробництва інтегрованими підприємствами, обґрунтовано пропозиції щодо перспектив їх подальшого розвитку
  • Ескіз
    Документ
    Концентрація сільськогосподарського виробництва в умовах ринку
    (2011) Данкевич, Андрій Євгенович
    Проаналізовано виробництво основних видів продукції в залежності від розмірів підприємств. Науково обґрунтовано пропозиції щодо напрямів підвищення ефективності використання земель у сільському господарстві
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація процесів виробництва безпечної харчової продукції підприємств
    (2018) Валінкевич, Наталія Василівна; Данкевич, Андрій Євгенович
    В нинішній екологічній ситуації шлях до вирішення проблем полягає у системному підході організації сільськогосподарського виробництва, яке ґрунтується на глибинному розумінні сутності найважливіших біологічних і біотехнологічних процесів, пов’язаних із здоров’ям нації, необхідності радикальних змін у менеджерській та маркетинговій діяльності сільськогосподарських підприємств з метою підвищення якості їх діяльності, обов’язково застосовуючи сучасні системи та методи управління
  • Ескіз
    Документ
    Розвиток творчих здібностей студентів технічних університетів
    (2023) Махинько, Валерій Миколайович; Махинько, Людмила Василівна
    Для свого ефективного функціонування сучасна індустрія потребує високваліфікованих фахівців, які повинні володіти не лише технічними навичками свого фаху, але й мати розвинені здібності до технічної творчості. Аби відповідати цим викликам, сучасний технічний університет потребує ширшого впровадження у свою освітню програму різноманітних навчальних курсів з розвитку технічної творчості (креативності). Ми розглянули найпоширеніші методики розвитку творчого мислення, запропоновано критерії їх вибору й можливі способи оцінювання. Визначено основні напрями, в яких повинен рухатися заклад технічної вищої освіти, аби його випускники стали висококваліфікованими та інноваційними фахівцями. For its effective functioning, the modern industry requires highly qualified specialists who must possess not only technical skills in their speciality, but also have developed abilities for technical creativity. To meet these challenges, a modern technical university requires a wider introduction of various educational courses in the development of technical creativity into its curriculum. We considered the most common methodologies for the development of creative thinking, suggests criteria for their selection and possible methods of assessment. It determines the main directions a higher technical education institution should move in for its graduates to become highly qualified and innovative specialists.
  • Ескіз
    Документ
    Основні поняття та принципи організації інноваційної діяльності підприємств
    (2021) Кутас, Олена Олександрівна
    Розглянуто значення термінів «новація» та «інновація», принципи організації інноваційної діяльності підприємств, подано визначення та характеристику основних етапів життєвого циклу інноваційного проєкту. The meaning of the terms «novation» and «innovation», the principles of organization of innovative activities of enterprises are considered, the definition and characteristics of the main stages of the life cycle of an innovative project are given.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка харчових продуктів геродієтичного призначення
    (2021) Ярмош, Тетяна Анатоліївна; Нікітіна, Тетяна Андріївна
    Обґрунтовано впровадження функціональних продуктів харчування, які за своєю дією матимуть значущий біологічний ефект на організм старіючої людини, а також забезпечуватимуть поживними речовинами і виконуватимуть профілактичну функцію.The introduction of functional foods that will have a significant biological effect on the body of an aging person, as well as provide nutrients and perform a preventive function.
  • Ескіз
    Документ
    Креативність та інноваційність – основа креативної економіки
    (2021) Шевченко, Олександра Нестерівна
    Становлення креативності як одного з драйверів економічного зростання вимагає наукового усвідомлення цього процесу, особливо у напрямку розвитку концепції креативної економіки, яка розвивається з початку 2000-х років, причому в основному зусиллями соціологів, культурологів, архітекторів і вже потім – економістів. Креативність – це латинський термін, який перекладається як «творчість» або «створення ні з чого», це формулювання нових ідей і вживання цих ідей для створення оригінальних творів мистецтва і культури, функціональних розробок, наукових винаходів і технологічних інновацій. Слово «креативність» асоціативно пов’язане з новизною, уявою, натхненням, винахідливістю і майстерністю.
  • Ескіз
    Документ
    Тенденції у виробництві їжі та напоїв
    (2021) Омельченко, Марія Сергіївна; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна
    Виклик сектору HoReCa посилюється і зростаючими тенденціями в харчуванні, такими як: продовження зростання важливості здорового харчування - cпоживачі потребують продуктів, що підвищують імунітет, нових рослинних альтернатив, всесвітньовідомих смаків та технологічно вдосконалених продуктів. Тому в роботі було проаналізовано п’ять найбільших тенденцій, які вплинуть на виробництво їжі та напоїв у 2021 році.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційні хлібні вироби для здорового і дієтичного харчування
    (2021) Махинько, Валерій Миколайович
    Наведено результати досліджень викладачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Національного університету харчових технологій. Запропоновано хлібобулочні вироби для оздоровчого і лікувального харчування: з продуктами переробки льону, кунжутом, какао, з круп'яними культурами, збагачені білком і харчовими волокнами. The results of researches of teachers of the department of technology of bakery and confectionery products of the National University of Food Technologies are given. Bakery products for health and medical nutrition are offered: with products of flax processing, sesame, cocoa, with cereals, enriched with protein and dietary fiber.
  • Ескіз
    Документ
    Алгоритми та проблеми оцінювання інноваційної діяльності підприємств
    (2021) Стахурська, Світлана Антонівна
    Розглядаються алгоритми та проблеми оцінювання інноваційної діяльності підприємств. Algorithms and problems of evaluation of innovative activity of enterprises are considered.