Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Engineering approach to optimization of pneumatic transportation processes in the food industry(2024) Volodin, Sergiy; Mironchuk, Valeriy; Zaporozhets, OleksandrThe study is aimed at developing and improving mechatronic systems for pneumatic transportation of bulk food products. The relevance of this topic is due to the ever-increasing requirements for the efficiency and accuracy of such systems in modern production processes. Existing models of pneumatic conveying often do not take into account the complex physical processes that occur during the movement of particles in a compressed air stream, such as particle migration, hydrodynamic and electrical interactions. This leads to inaccuracies in calculations and, as a result, to a decrease in the efficiency and reliability of systems. To solve this problem, we developed an experimental mechatronic module that allows us to study the process of pneumatic transportation in detail.Документ Математичне моделювання періодичного твердофазового екстрагування цільових компонентів(2021) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Чорний, Валентин Миколайович; Запорожець, Юлія Владиславівна; Деканський, Вадим ЄвгенійовичСтан теорії твердофазового екстрагування в сучасній інженерії відрізняється значною емпірикою при узагальнені дослідних даних. Недостатньо робіт, які розкривають механізми, що лежать в основі явищ перенесення в багатофазових середовищах. При цьому використання теоретичних моделей часто обмежено можливостями застосування до окремих процесів при стаціонарних умовах, зростає вимога до точності розрахунків і моделювання, підвищується роль теорії. При твердофазовомуекстрагуванні процес зазвичай розглядається як нестаціонарний і час екстрагування в цілому визначається часом вилучення цільового компонента з частинок сировини.Документ Створення системи підтримки прийняття рішень для забезпечення безперебійного виконання замовлень на молокозаводі(2022) Чорнобай, Катерина Юріївна; Сєдих, Ольга Леонідівна; Грибков, Сергій ВіталійовичВ роботі запропонована система підтримки прийняття рішень, в основі якої покладена математична модель постачання готової продукції в залежності від плану виготовлення виробництвом (підприємством) кінцевого продукту, а також забезпечення постачання її на регіональні склади або до кінцевого замовника. Система пошуку альтернативних оптимальних рішень базується на запропонованих модифікованих алгоритмах мурашиної колонії.Документ Статистичний аналіз і прогнозування як елементи консалтингових послуг(2016) Івченко, Любов Олександрівна; Пугач, Наталія АнатоліївнаВ роботі пропонується декілька шляхів прогнозування динаміки кількості суб’єктів туристичного підприємництва в сільській місцевості Карпатського економічного району України. Для прогнозування використано прості і багатофакторні регресійні моделі. В якості факторів, було розглянуто як регіональні, так і макроекономічні показники. The paper suggests several options for predicting the dynamics of the number of subjects of tourist entrepreneurship in rural areas in the Carpathian economic region of Ukraine. Simple and multifactorial regression models were used for forecasting. As factors, both regional and macroeconomic indicators were considered.Документ Дослідження процесу гранулювання паливних органічних решток(Наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті», 2006) Осьмак, Олексій Олексійович; Серьогін, Олександр ОлександровичДосліджено процес збільшення насипної густини органічних відходів за рахунок їх гранулювання. Розглянуто основні етапи математичного моделювання процесу гранулювання органічних решток. The process of increasing the bulk density of organic waste through their granulation. The main stages of the mathematical modeling of granulation of organic residues.Документ Використання математичного моделювання для обґрунтування прийняття управлінського рішення в маркетингу підприємства(2011) Олійниченко, Олена МиколаївнаДокумент Development of Recipes by Mathematical Modeling(2013) Seidykh, Olga; Makovetska, SvetlanaThis paper shows the benefits of computer-aided design formulas to create functional foods and their possible regulation by altering the chemical composition of the individual components value , taking into account properties. Designing food structure optimal methods of mathematical modeling will reduce the financial and time costs of developing food products to respond to the changing needs of the human body in a technological society, expand the product range of functional and health-care setting, which focused on individual food groupsДокумент Математична модель видавлювання у шнековому пресі(2001) Штефан, Євгеній Васильович; Некоз, Олександр Іванович; Лосінець, В. І.Вивчення процесу видавлювання в шнековому механізмі олійного преса показало, що це не складний процес, математичний опис якого ускладнений. Тому при аналітичному дослідженні процесу видавлення вводиться ряд припущень і обмежень, які суттєво не впливають на фізичну суть явищ, але значно спрощують дослідження.которого затруднено. Studying the process of extrusion in a screw mechanism oil press has shown that this is not a complicated process, the mathematical description of which is difficult. Therefore, the analytical study of the extrusion process introduces a number of assumptions and limitations, which do not affect the physical nature of the phenomena, but greatly simplify the study.