Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Перспективи використання природних живильних мінералізованих середовищ для збагачення зерна(2010) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина ОлександрівнаПропонується здійснювати збагачення мінеральними елементами насіння зернових культур шляхом пророщування його зі штучних живильних середовищ – розчинів солей металів. Розглянуто можливості використання в якості живильних композицій також таких природних середовищ як молочна сироватка, яблучний сік, розчин меляси.Документ Наукові основи розроблення оздоровчих продуктів на основі мінералізованої зернової сировини(2005) Сімахіна, Галина Олександрівна; Штанько, Олег Анатолійович; Островська, А. О.; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаРобота присвячена з'ясуванню можливостей максимального накопичення в рослинах мінеральних сполук у процесі пророщування. Встановлено, що в процесі пророщування зерна відбувається біотрансформація мінеральних елементів живильного середовища з неорганічної форми в органічну. Висока біодоступність та мінімальна токсичність отриманих органічних форм мінеральних елементів визначають доцільність та перспективність широкого використання пророщеного таким чином зерна у складі біологічно активних добавок до їжі та спеціальних продуктів профілактичного призначення.Документ Эффекты накопления минеральных элементов в зерне с искусственных живительных сред(2010) Федоренко (Мыколив), Татьяна Ивановна; Симахина, Галина АлександровнаОхарактеризованы основные причины недостатка микроэлементов в рационах питания населения Украины. Для ликвидации таких дефицитов предлагается использование, в составе обогащенных продуктов и биологически активных добавок к пище, новых источников микроэлементов - в органически связанной форме. Приведены результаты исследований по изучению эффектов накопления воды и растворов солей микроэлементов семенами зерновых культур, обогащение которых минеральными веществами осуществляется путем проращивания c искусственных питательных сред.