Колективні монографії, розділи з колективних монографій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12021
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Перспективи використання рослинної сировини в вітчизняних м'ясопродуктах(2020) Галенко, Олег Олександрович; Шевченко, Анастасія Олександрівна; Гасюк, Остап БогдановичВизначено, що борошно з насіння гарбуза та його м'якоть икористовуються у виробництві сосисок та посічених напівфабрикатів. Наведено характеристику сировини для виробництва варенокопчених шинок, а саме борошно з насіння гарбуза. Розглянуто хімічний, амінокислотний та жирнокислотний склад, вміст вітамінів, мікро- та макроелементів перспективної рослинної сировини для виготовлення м'ясопродуктів.Документ М’ясопродукти спеціального призначення з білковою рослинною сировиною – тренд майбутнього(2023) Галенко, Олег Олександрович; Шевченко, Анастасія Олександрівна; Косенко, Євгеній ВікторовичСучасні еко-інноваційні технології володіють високим потенціалом при добуванні білка і полісахаридів з рослинної сировини і збереженні їх нативних функціональних властивостей. Однак вони використовуються, в основному, в дослідницькій практиці. Їх широке впровадження у виробництво стримує в багатьох випадках вартість і складність обладнання. При цьому традиційні технології не втратили свою значимість для малих підприємств. Насіння конопель є джерелом біологічно активних речовин, необхідних для функціонального харчування і підтримки активного здоров’я людини. Вони багаті есенціальними поліненасиченими жирними кислотами, харчовими волокнами, білком, поліпептидами і лігнанами, що відносяться до класу фітоестрогенів, які підтримують найважливіші фізіологічні функції організму людини. Білковий комплекс насіння конопель характеризується повноцінним амінокислотним складом, володіє нутрицевтичним і терапевтичним потенціалом.Документ Перспективи використання продуктів забою індиків в реструктурованих шинках(2021) Галенко, Олег Олександрович; Шаповалов, Владислав Юрійович; Кравчук, Валентина Вадимівна; Медяник, Марія ОлександрівнаВикладено результати досліджень щодо стійкого розвитку сільських територій у контексті реалізації державної екологічної політики та енергозбереження. Розглянуто проблеми та перспективи екологізації сільськогосподарського виробництва в умовах сільських територій. Наведено передумови й особливості збереження та відновлення природно-ресурсного потенціалу сільських територій. Розкрито питання оптимізації й ефективності використання природно-ресурсного потенціалу сільських територій. Визначено особливості розробки та впровадження ефективних бізнес-моделей розвитку енергоефективності й енергонезалежності сільських територій. Досліджено екологічні інновації – джерело ефективного розвитку конкурентоспроможності й енергонезалежності сільських територій. Визначено економіко-правові механізми розвитку сільських територій у контексті реалізації державної екологічної політики та енергозбереження. Розглянуто світовий досвід та вітчизняні реалії розвитку сільських територій на засадах екологічності, енергонезалежності й енергоефективності. The results of research on the sustainable development of rural areas in the context of the implementation of the state environmental policy and energy saving are presented. The problems and prospects of environmentalization of agricultural production in rural areas are considered. Prerequisites and features of preserving and restoring the natural resource potential of rural areas are given. The issue of optimization and efficiency of use of the natural resource potential of rural areas is revealed. The features of the development and implementation of effective business models for the development of energy efficiency and energy independence of rural areas are determined. Ecological innovations - a source of effective development of competitiveness and energy independence of rural areas - have been studied. The economic and legal mechanisms for the development of rural areas in the context of the implementation of the state environmental policy and energy saving are defined. The world experience and domestic realities of the development of rural areas on the basis of environmental friendliness, energy independence and energy efficiency are considered.Документ Перспективи використання нетрадиційної білкової рослинної сировини у м'ясопродуктах спеціального призначення(2023) Галенко, Олег Олександрович; Шаповалов, Владислав ЮрійовичПерспективи використання нетрадиційної білкової рослинної сировини у м'ясопродуктах спеціального призначення. Використання насіння ріпаку та продуктів його переробки в м'ясній промисловості.