Колективні монографії, розділи з колективних монографій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12021
Переглянути
146 результатів
Результати пошуку
Документ Astabilizing system for butter pastes based on the dry concentrates of milk protein(2018) Kochubei-Lytvynenko, Oksana; Yatsenko, Olga; Yushchenko (Gonchar), Natalia; Bandura (Kuzmyk), UlianaThe composition of the stabilizing system for butter pastes based on dry concentrates of milk and whey proteins has been substantiated; that would help reduce the deficiency of protein in the diet of modern human and would make it possible to further improve the balance of the composition of the butter paste. Considering their functional-technological characteristics, conditions for gelation and synergy, the polysaccharides carrageenan and guar gum were introduced to the composition of the stabilizing system.Документ Формування та ефективність функціонування інтегрованих структур у сільському господарстві(2011) Данкевич, Андрій ЄвгеновичПерспективою розвитку реформованих сільськогосподарських підприємств області є інтенсифікація виробництва, достатнє матеріально-технічне забезпечення, запровадження прогресивних енергозберігаючих технологій, створення системи фінансового обслуговування, належної інфраструктури та правового механізму регулювання ринкових відносин на селі, сприятлива цінова та кредитна політика.Документ Наукові основи оренди земель у сільському господарстві(2016) Данкевич, Андрій ЄвгеновичВисвітлено теоретико-методологічні засади розвитку й регулювання земельних відносин у сільському господарстві. Розкрито особливості та передумови формування ринкового обігу земель сільськогосподарського призначення. Висвітлено результати ринкових трансформацій земельних відносин, визначено ключові проблеми та окреслено напрями їх розв’язання. Викладено науково-методичне забезпечення здійснення нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення. Обґрунтовано концептуальні засади розширеного відтворення родючості ґрунтів та напрями ефективного використання сільськогосподарських угідь. Розкрито основні тенденції інноваційного розвитку зрошуваного землеробстваДокумент Організаційна модель розвитку агропромислових формувань(2011) Данкевич, Андрій ЄвгеновичУ монографії викладені результати досліджень проблем розвитку сучасної аграрної економіки.Значну увагу приділено аналізу особливостей економічної та фінансово-облікової діяльності сільськогосподарських підприємств в умовах після кризового відновленняДокумент Development of agrarian sector of economy in the conditions of transformation of patterns of ownership(2019) Dankevych, AndriiGlobalization processes requires flexible reaction on challenges of external environment and adaptation of enterprises to new economic conditions. Globalization if characterized by intensification of interrelations and interdependence of national economies. Development of world markets for goods, services, labor, capital in the conditions of globalization requires raising the competitiveness of enterprises and augmenting their stability on market, introduction of new instruments of management. The research of problem of globalization allows concluding that this is a multifaceted, difficult phenomenon with a variety of its manifestations, which sometimes have contradictory influence over economic processes. Globalization influences formation of demand and supply not only at international markets, but on markets of specific countries. The inefficient adaptation to the requirements of external environment leads to the loss of market positions, while re-building of organization structures, review of assortment policy, flexibility of managerial decisions contributes to the effective strategic development and increasing effectiveness of enterprisesДокумент Економічні та соціальні наслідки формування інтеграційних структур у аграрному секторі економіки(2019) Данкевич, Андрій ЄвгеновичМонографія присвячена проблемам реалізації політики сталого розвитку на сільських територіях. Розглянуто і досліджено окремі аспекти формування виробничого, природного, людського, фінансового, інвестиційного капіталу в умовах глобалізаційних викликів. Розкрито позитивні риси новітніх підходів до створення сприятливих умов сільського розвитку як наслідків реформ та процесів децентралізації. Набули поглибленого змісту питання соціальноекономічних, екологічних, інноваційних змін на сільських територіях, які відбуваються на мікро- та макрорівні. Ключове місце відведено ролі і функціям об’єднаних територіальних громад як носіям прогресивних змін на сільських територіях. Світовий досвід розкриває можливості і приклади окремих країн світу щодо удосконалення політики сільського розвитку на засадах сталостіДокумент Формування та функціонування агрохолдингів(2011) Данкевич, Андрій ЄвгеновичThe presented materials can be used in scientific, pedagogical and practical work to analyze the current state of production and its efficiency, to carry out development forecasts at the economic, district, regional and state levels according to the developed methodology, as well as to determine directions for increasing the efficiency of agricultural productionДокумент Моніторинг та економічне стимулювання раціонального використання сільськогосподарських земель(2019) Данкевич, Віталій Євгенович; Данкевич, Андрій ЄвгеновичКолективна монографія присвячена актуальним проблемам процесу децентралізації у сфері місцевого самоврядування, в основу якого закладені нові механізми створення Об'єднаних територіальних громад, що забезпечують їх спроможність при значному розширенні повноважень. Аналізуються та оцінюються позитивні зміні, які відбувалися протягом останніх років в структурі громад та досягнення сільських територій в економічному зростанні на принципах інклюзії. Обґрунтовано реальні завдання і перспективи розвитку Об'єднаних територіальних громад за умов ефективного використання наявного потенціалу сільських територій. Увагу авторів зосереджено на стратегічних пріоритетах формування політики сільського розвитку на базі громад з врахуванням європейських засад та досвіду Спільної аграрної політики ЄС на період 2021‐2027 рр. Колективна праця розрахована на широке коло читачів. Користувачами монографії можуть бути усі зацікавлені в результатах та перспективах процесу децентралізації особи, зокрема, науковці, докторанти, аспіранти, студенти, представники органів місцевого самоврядування та бізнесу, населення громад та іншіДокумент Вплив демографічної ситуації на формування трудового потенціалу аграрної сфери в умовах входження України до Європейського простору(2017) Безпала, Ольга Василівна; Сологуб, Юрій ІвановичУ монографії розглянуто світоглядні засади, теорію та методологію пізнання сутності та еволюцію стратегії економічного розвитку підприємств аграрної сфери; розвинуті концептуальні підходи до оцінки розвитку суб’єктів господарювання у галузі сільського господарства; оцінено стан та тенденції обліково-аналітичного забезпечення сталого розвитку підприємств окремих галузей сільськогосподарського виробництва; систематизовано напрями поліпшення обліково-інформаційного забезпечення управління природними ресурсами підприємств; обґрунтовано основні соціально-гуманітарні та демографічні аспекти підготовки фахівців аграрного сектору економіки; розглянуто методи і моделі, використовувані при моделюванні системи управління розвитком сільськогосподарських підприємствДокумент Використання насіння льону білого у виробництві пшеничного хліба(2019) Андронович, Галина Михайлівна; Бондаренко, Юлія Вікторівна; Білик, Олена АнатоліївнаУ статті представлені дослідження щодо використання цілого насіння льону у виготовлені пшеничного хліба. Насіння льону білого додавали в кількості 10,0; 15,0 та 20,0 % до маси борошна. У результаті проведених досліджень було встановлено, що для збагачення пшеничного хліба насіння льону білого його доцільно дозувати в кількості до 15 %, більше дозування зумовлює погіршенням органолептичних показників якості виробів. Зважаючи на вміст у льоні таких цінних фізіологічно-функціональних інгредієнтів, як ненасичені жирні кислоти, лігнани та харчові волокна, хліб з насінням льону можна рекомендувати для харчування особам із захворюваннями органів травлення, серцево-судинної системи, діабетом, а також з профілактичною метою широкому колу споживачів The article presents studies on the use of whole flax seeds in the production of wheat bread. White flaxseed was added in the amount of 10.0, 15.0, and 20.0 % by weight of flour. As a result of the studies, it was found that to enrich wheat bread with white flaxseed, it is advisable to dose it in an amount of up to 15 %, a higher dosage leads to a deterioration in the organoleptic quality of the products. Given the content of such valuable physiological and functional ingredients as unsaturated fatty acids, lignans and dietary fiber in flaxseed, flaxseed bread can be recommended for people with diseases of the digestive system, cardiovascular system, diabetes, as well as for preventive purposes to a wide range of consumers.