Колективні монографії, розділи з колективних монографій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12021
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Композиційна суміш на основі знежиреної молочної сироватки для харчування спортсменів(2024) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна; Долиніна, Міла Мілківна; Науменко, Іван ЮрійовичNowadays, there are observed the increasing interest of the famous foods producing enterprises to elaboration of foodstuffs for athletes, the tendency of sporting federation to maximally utilize the health-maintaining and preventive properties of the novelty food products for athletes’ health retention. All these tasks stimulate the full-scale researches in both the large scientific laboratories of the leading world countries and the educational institutions. Therefore, the production of dry milk mixtures fortified with biologically active components whose effectiveness is well proven scientifically is quite a relevant issue, and this work is dedicated to its solutionДокумент Dietary supplements from button mushrooms for the diets of military personnel(2024) Simahina, Galina; Mezhubovsky, Oleksandr; Naumenko, Nataliia; Masliychuk, OlhaПроблема забезпечення військовослужбовців раціонально збалансованим харчуванням на основі нових харчових продуктів та дієтичних добавок набирає особливої ваги і має стати актуальним предметом досліджень як науковців, так і практиків. Конструювання, виробництво та споживання нових харчових продуктів для військовослужбовців має здійснюватись лише на підставі науково обґрунтованих і перевірених практикою медико-біологічних принципів, нових технологій перероблення сільськогосподарської та лікарської сировини на оздоровчі продукти і гарантією абсолютної безпеки такої продукції для споживачівДокумент Наукове обгрунтування інновацій та концепції розвитку ресурсоефективних технологій оздоровчих продуктів(2023) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаРозвиток інноваційного шляху харчової промисловості зумовлює необхідність накопичення всебічних знань в галузі функціональних та прикладних наук – біохімії, мікробіології, біотехнології, фізіології, нутриціології; оволодіння економічними, законодавчими, нормативно-правовими документами; освоєння прикладних науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт, на базі яких створюються інноваційні технології та необхідні для їх реалізації технічні засоби і обладнання. Для розвитку ресурсоефективних технологій оздоровчих продуктів на початковому етапі важливим складником є концепція нового продукту та формування шляхів реалізації наукової ідеї у виробництві таких продуктів, чому й присвячено дану роботу.Документ Функціональні продукти в контексті харчової та продовольчої безпеки(2023) Сімахіна, Галина Олександрівна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаOдним із завдань сучасної харчової промисловості України є прискорений розвиток виробництва продуктів для здорового харчування, доведення його обсягів до рівня передових країн світу, досягнення продовольчої безпеки і в цій сфері, що дасть можливість реально втілити сучасну концепцію харчування і її основну тезу: «Харчові продукти ХХІ століття – це якість, безпека та ефективність». One of the main tasks to modern food industry in Ukraine is the accelerated development of foods for well-being, increasing its volumes to the level of leading countries of the world, and to achieve food safety in this sphere; in general, these factors would allow embodying the main thesis 'The 21st century food products - quality, safety and effectiveness.'Документ Желейний десерт на основі вишнево-бурякового пюре-напівфабрикату для закладів ресторанного господарства(2019) Ущаповський, Артем Олегович; Івчук, Надія ПавлівнаОсновні напрями проведення досліджень полягали у визначенні можливості використання пюре з буряку столового та пюре з вишні у виробництві желейних солодких страв з метою підвищення їх харчової та біологічної цінності. Розроблено рецептурний склад та запропоновано технологічний процес виробництва желейної солодкої страви з використанням вишнево-бурякового пюре-напівфабрикату. Досліджено показники якості нового десерту. The main directions of research were determining the possibility of using beetroot puree and cherry puree in the production of jelly sweet dishes in order increasing their nutritional and biological value. The recipe composition is developed and offered technological process of production of jelly sweet dish with using cherry-beet puree-semi-finished product. The quality indicators of the new dessert are studied.Документ Заморожені плодово-ягідні напівфабрикати: якість, ефективність, безпека: монографія(2019) Українець, Анатолій Іванович; Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна; Камінська (Халапсіна), Світлана ВладиславівнаУ монографії наведено теоретичні та практичні результати виробництва заморожених плодово-ягідних напівфабрикатів за вдосконаленою технологією, що поєднує штучний холод та методи кріопротекції. З'ясовано механізми кріоушкодження клітин і тканин матеріалів при заморожуванні та засоби їх захисту від холодового стресу. Обґрунтовано доцільність реалізації теоретичних знань із вивчення та застосування кріопротекторів у кріобіології в галузі технологій заморожування рослинної сировини. The authors of the monograph represented the theoretical and practical results of producing the frozen fruit and berry half products by an improved technology that combines the artificial cold and cryoprotection methods. Another point was to discuss the mechanisms of cryogenous damage to which the cells and tissues get exposed during freezing, and the methods to protect them from cold stress. Finally, the expedience of implementation of theoretical knowledge concerning the research and usage of cryoprotectors in the field of technologies to freeze the plant raw materials.Документ Низькотемпературна безвідходна технологія сублімованих продуктів з вуглеводовмісної сировини(2011) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаАктуальними є й подальші дослідження у напрямі отримання сухих напівфабрикатів та біологічно активних добавок до їжі методом сублімаційного сушіння. Це єдиний метод, який забезпечує максимальне збереження всіх біологічно активних речовин сировини, дає можливість використати її на якісно новому рівні і відкриває широкі перспективи постачання населенню повноцінної продукції. Актуальны и дальнейшие исследования в направлении получения сухих полуфабрикатов и биологически активных добавок к пище методом сублимационной сушки. Это единственный метод, который обеспечивает максимальное сохранение всех биологически активных веществ сырья, дает возможность использовать ее на качественно новом уровне и открывает широкие перспективы поставок населению полноценной продукции. Topical and further research towards a semi-dry and biologically active additives to food by freeze-drying. This is the only method that ensures maximum preservation of all biologically active substances of raw materials, allows to use it to a new level and opens up broad prospects for supply of high-grade products