Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Ризик-орієнтовний підхід сучасного промислового підприємства
    (2017) Володченкова, Наталія Валеріївна
    В роботі розглянуто концепцію ризик-орієнтовного підхіду сучасного промислового підприємства з урахування стандартів, що запроваджені Міжнародною Організацією із Стандартизації (ISO), а також британських стандартів серії ОНSAS 18000, що можуть застосовуватися в організаціях усіх типів, незалежно від їх приналежності, обсягів виробництва та форм власності. Стандарт BS OHSAS 18001:2007 «Система управління охороною праці. Вимоги». Визначено, що менеджмент, з ризик-орієнтовним мисленням, передбачає розробку та реалізацію заходів та методів управління чисельними небезпеками і можливостями (позитивними і негативними). Впровадження в діяльність промислового підприємства міжнародної системи ризик-орієнтовного менеджменту працеохоронної діяльності дозволяє ідентифікувати небезпеки та проводити оцінювання професійних ризиків. Запропонована методика упередження небезпек або небезпечних ситуацій дозволяє забезпечувати стабільність розвитку, підвищувати рівень безпеки, за рахунок здійснення всіх видів діяльності в контрольованих умовах. The paper considers the concept of a risk-oriented approach of a modern industrial enterprise taking into account the standards established by the International Organization for Standardization (ISO) and the British standards of the ONSAS 18000 series that can be applied in organizations of all types, regardless of their belonging, production volumes and forms property. BS OHSAS 18001: 2007 "Safety Management System. Requirements. " It is determined that management, with risk-oriented thinking, involves the development and implementation of measures and methods for managing numerical hazards and opportunities (positive and negative). The introduction of an international system of risk-oriented management of occupational activity into the activity of an industrial enterprise allows identification of risks and the assessment of occupational risks. The proposed method of prevention of hazards or dangerous situations allows to ensure the stability of development, increase the level of security, due to the implementation of all activities under controlled conditions.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення заходів очищення повітря робочої зони
    (2016) Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр Васильович
    Для розроблення технічних рішень щодо зменшення пилоутворення та попередження його впливу на виробничий персонал промислових підприємств, технологічне обладнання та навколишнє середовище було проведено дослідження з використанням методу аналізу технологічних відхилень при обґрунтуванні небезпек, які можуть виникати в результаті порушень технологічних регламентів виробництва та метод побудови "дерева подій" при дослідженні розвитку можливих ситуацій з урахуванням ефективності систем пиловловлення до кінцевого стану повітря робочої зони. За результатами проведеного аналізу стану повітря робочої зони, технологічних процесів і обладнання, було запропоновано метод визначення оптимальних параметрів складових системи очищення повітря виробничих приміщень промислових підприємств. In order to develop technical solutions to reduce dust and prevent its impact on the production staff of industrial enterprises, technological equipment and the environment was conducted using the method of analysis of process deviations in substantiating the dangers that can arise as a result of violations of technical specifications for production and method of construction "event trees "the study of possible situations with regard to dust collection efficiency of the final state air working area. The results of the analysis of the air of the working area, process technology and equipment, it was suggested method for determining the optimum parameters of components of air cleaning production facilities of industrial enterprises.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення часу управління при виникненні надзвичайних ситуацій
    (2016) Хіврич, Олександр Васильович; Володченкова, Наталія Валеріївна
    В роботі представлено модель розрахунку оперативністі реагування у надзвичайних ситуаціях та оперативністі при прийнятті рішень при надзвичайних ситуаціях. Це головні показники рівня ефективності виконання задач з ліквідації надзвичайних ситуацій або їх наслідків. Предметом дослідження є оперативність прийняття рішень при управлінні у надзвичайних ситуаціях. Метою дослідження є розроблення методу визначення часу оперативності реагування при прийнятті управлінських рішень у разі виникнення надзвичайних ситуацій. The paper presents a model of calculation of responsiveness to emergencies and efficiency in decision-making in such cases. These are the main indicators of the effectiveness of the targets for dealing with emergencies and their consequences. The main indicator of effectiveness for tasks solving in case of elimination of emergencies or it’s consequences depends on responsivness and time taken for decision making process. The subject of the research is the decision making process during control in emergency situations.
  • Ескіз
    Документ
    Кількісне оцінювання ризику вибухів на виробничих об'єктах харчової промисловості
    (2014) Костенко, Святослав Володимирович; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Проведено аналіз методів і методик кількісного оцінювання ризику вибуху на виробничих об’єктах, призначених для обґрунтування стійкості будівель і споруд відповідних об’єктів до впливу повітряної вибухової хвилі. The analysis methods and techniques of quantitative risk assessment explosion at industrial facilities designed to support the sustainability of buildings and structures relevant facilities to the effects of air blast.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз причин виникнення вибухів на промислових підприємствах
    (2013) Володченкова, Наталія Валеріївна; Левченко, Олег Григорович
    В результаті проведених аналітичних досліджень визначено основні причини та джерела небезпек. З’ясовано, що причиною виникнення аварії (аварійної ситуації) на виробництві харчової промисловості є можливі вибухи і пожежі, а їх наслідки – це руйнування і пошкодження будівель і споруд, техніки і обладнання, вихід із ладу, ліній зв’язку, енергетичних та комунікаційних споруд, нещасні та смертельні випадки серед обслуговуючого персоналу та населення. As a result of analytical studies identified the main causes and sources of hazards. It was found that the cause of the accident (emergency) on the production of food is possible explosions and fires and their consequences - the destruction and damage to buildings, machinery and equipment, go down, communication lines, power and communication construction, accidents and fatalities among staff and the public.