Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Вивчення можливості проведення хімічної іммобілізації амізону на поліуретановому носієві(2014) Мазур, Лариса Михайлівна; Попова, Інна Вадимівна; Когут, Вікторія ІгорівнаМакромолекулярне конструювання біологічно активних полімерних імплантатів, які здатні спрямовано транспортувати лікарську речовину (ЛР) заданий термін, є дуже цікавим та перспективним напрямом хімії високомолекулярних сполук. Включення ліків до поліуретанового (ПУ) носія шляхом фізичної або хімічної іммобілізації сприятиме створенню «депо» ЛР та може мати вирішальне значення в приживленні імплантатів на патологічно змінених тканинах [1]. Для отримання нового полімерного матеріалу з лікарською дією було обрано вітчизняний препарат - амізон (N-метил-4-бензилкарбамідопіридиній йодид), що належить до групи ненаркотичних анальгетиків та володіє протизапальною, жарознижуючою, антиоксидантною, імуномоделюючою та інтерфероногенною діями [2]. Macromolecular design of biologically active polymeric implants that are capable of directed transport drug (LR) given term is very interesting and promising area of Macromolecular Chemistry. The inclusion of drugs to polyurethane (PU) carrier by physical or chemical immobilization facilitate the creation of "depot" LR and may be critical in healing of implants in pathological tissues [1]. For new polymer material with drug action was chosen domestic product - amizon (N-methyl-4-benzylkarbamidopirydyniy iodide), which belongs to a group of non-narcotic analgesics and has anti-inflammatory, antipyretic, antioxidant, immunomodulating and erferonogenie actions [2].Документ Фізико-хімічні процеси драглеутворення пектинів(2014) Мазур, Лариса Михайлівна; Когут, Вікторія ІгорівнаАналіз літератури показав, що пектин (Е440) широко застосовується в кондитерській промисловості для виготовлення виробів пастило-мармеладної групи. Для технологів дуже важливо зробити правильний вибір типу пектину, його дозування; контролювати технологічні параметри (рН, присутність солей, масова частка розчинених сухих речовин (СР), температура розливу (фасування)). Необхідно розуміти хімічні процеси і реакції, які відбуваються з пектином в різному середовищі, а також фактори, які впливають на основну властивість пектинів - драглеутворення. Analysis of the literature showed that pectin (E440) is widely used in confectionery industry for production of candy-marmalade. For engineers it is important to make the right choice of the type of pectin dosage; control the process parameters (pH, presence of salts, the mass fraction of dissolved solids (SR), the temperature of flood (packaging)). You must understand the chemical processes and reactions that occur with pectin in different environments, and the factors that affect the basic properties of pectin - drahleutvorennya.Документ Правове забезпечення співпраці підприємств харчової промисловості України з Республікою Білорусь(2014) Когут, Вікторія Ігорівна; Рудик, Петро АндрійовичУпродовж існування України як незалежної держави відбувається постійне закріплення діяльності харчових підприємств як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку. Україна є вагомим економічним партнером Білорусії. During the existence of Ukraine as an independent state is a constant consolidation activities, food business both in the domestic and foreign market. Ukraine is an important economic partner of Belarus.Документ Визначення неіоногенних поверхнево-активних речовин у воді(2014) Когут, Вікторія Ігорівна; Компанієць, Наталія СергіївнаПроведено фотометричне визначення кількісного вмісту НПАР у стічних водах та після очисних споруд. Отримані результати свідчать про якісну роботу очисної станції з очистки від НПАР. A photometric determination of quantitative content NPAR in wastewater treatment plants and after. The results indicate good work of the wastewater treatment plant wastewater from NPAR.Документ Процес гелеутворення пектинів у харчових технологіях(2014) Когут, Вікторія Ігорівна; Мазур, Лариса МихайлівнаУтворення гелевої структури в розчинах пектинів відбувається в результаті взаємодії пектинових молекул між собою і залежить від особливостей будови молекули - молекулярної маси, ступеня етерифікації, характеру розподілу карбоксильних груп. Крім цього, на процес гелеутворення впливають температура, рН середовища. групп. The formation of gel structure in pectin solution is the result of interaction between pectin molecules to each other and depend on the structural features of molecules - molecular weight, degree of esterification, the nature of the distribution of the carboxyl groups. In addition, the gelation process affecting temperature, pH.Документ Стан та перспективи громадських екологічних організації в Київській області(2014) Когут, Вікторія Ігорівна; Голубов, Олександр СергійовичНеобхідно змінити державну інформаційну політику, стимулюючи попит населення на незалежні громадські засоби масової інформації в контексті екологічної інформації, вдосконалити фінансове забезпечення екологічної загальнореспубліканської програми з охорони навколишнього середовища та ресурсозбереження. You need to change the state information policy, stimulating demand for independent public media in the context of environmental information to improve financial security zahalnorespublikanskoyi environmental programs environmental protection and resource conservation.