Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Переваги та недоліки безглютенових продуктів(2016) Корж, Марія Олександрівна; Майборода, Олена Іванівна; Слива, Юлія ВолодимирівнаГлютен (клейковина) – це білки фракції проламінів і глютелінів, що входять до складу багатьох злакових рослин: пшениці, жита, ячменю, овсу. Вживання продуктів без глютену має важливе значення для людей з целіакією ( вродженою непереносимістю глютену) та дітей з харчовою алергією. Для здорових людей вживання "безглютенових" продуктів є не доцільним, тому, що вони бідніші на поживні речовини: низький рівень протеїну, вітамінів і мінералів. Для того, щоб компенсувати відсутність глютену, який дає еластичність тіста і текстуру готового продукту, виробники включають різні харчові добавки, без яких організм людини був би значно здоровішим. Gluten (gluten) - a protein fraction and prolamin hlyuteliniv that are part of many cereal plants: wheat, rye, barley, ovsu. Use products without gluten is essential for people with celiac disease (gluten intolerance congenital) and children with food allergies. For healthy people, the use of "gluten-free" products are not appropriate because they are poorer in nutrients, low in protein, vitamins and minerals. To compensate for the absence of gluten, which gives dough elasticity and texture of the finished product manufacturers include various food additives, without which the body would be much healthier.Документ Традиції випікання хліба(2015) Майборода, Олена Іванівна; Мазур, Лариса Михайлівна; Корж, Марія ОлександрівнаСкільки на світі живуть люди, стільки вони випікають хліб. How many people live in the world, so they baked bread.