Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Оцінка та корекція харчового раціону студентів НУХТз метою запобігання виникнення ознак перевтоми(2015) Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаПорушення харчового статусу, а також відсутність в раціонах харчування функціональних продуктів ведуть до виникнення ознак перевтоми. Violation of nutritional status and the lack of dietary functional products lead to the emergence of signs of fatigue.Документ Порівняльна характеристика мінерального та вітамінного складу зернових напівфабрикатів(2014) Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаНа сьогоднішній день в якості захисту тканин організму людини від ушкоджуючої дії надлишку вільних радикалів запропоновані синтетичні препарати, які містять великі дози основних антиоксидантів - вітамін Е, С, Р-каротин та мікроелемент селен. Однак прийом великих доз штучно синтезованих препаратів має побічні ефекти. Їх надлишок не засвоюється в шлунково-кишковому тракті, а прийом капсульованих або таблетованих форм порушує рівновагу компонентів крові. Набагато корисніше використовувати природні антиоксиданти, які містяться наприклад у пророщеному зерні. To date, as a protection from the tissues of the human body damaging effect of excess free radicals proposed synthetic drugs containing high doses of the main antioxidants - vitamin E, C, P-carotene and trace element selenium. However, receiving large doses of artificially synthesized drugs has side effects. Their excess is not absorbed in the gastrointestinal tract, and reception capsulated or tablet forms disturbs the equilibrium of blood components. It is much healthier to use natural antioxidants contained such as sprouted grain.Документ Метод визначення шкідливих викидів в атмосферу із відпрацьованим сатураційним газом(2010) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаВ тезах наводиться методика розрахунку шкідливих викидів в атмосферу із відпрацьованим сатураційним газом.In theses the method of calculation of harmful extrass is pointed in an atmosphere with exhaust carbonation gas.Документ Вимоги цукрового виробництва до технологічних властивостей вапняного молока(2007) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир МихайловичПрацюючи з вапняним молоком, значення питомої поверхні твердої фази якого лежать в діапазоні оптимальних величин = 4,1...4,43, то у подальшому це дозволить досягнути максимального ефекту очищення дифузійного соку та уникнути ускладнень на стадії його фільтрування. Working with a limewater, the values of specific surface of hard phase of which lie in the range of optimum sizes = 4,1...4,43, in subsequent it will allow to attain the maximal effect of cleaning of diffusive juice and avoid complications on the stage of his filtration.Документ Вплив технологічних властивостей вапняного молока на процес очищення дифузійного соку та якість очищених соків(2005) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія МихайлівнаПроцеси, які відбуваються між вапном і водою, вапняним молоком та дифузійним соком, гідроксидом кальцію та діоксидом вуглецю під час сатурації залежить від дисперсності твердої фази реагенту. Processes, which take place between a lime and water, by a limewater and diffusive juice, gidroksidom of calcium and dioxide of carbon, during saturacii depends on dispersion of hard phase of reagent.