Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
12 результатів
Результати пошуку
Документ Використання натуральних барників у виробництві варених ковбас(2019) Верченко, Михайло Дмитрович; Котляр, Євген Олександрович; Топчій, Оксана АнатоліївнаОдним з важливих показників для м'ясопродуктів вважається їх забарвлення. Тому для багатьох виробників стає актуальним питання виготовлення м'ясної продукції з привабливими колірними характеристиками для споживача. One of the important indicators for meat products is their color. Therefore, for many manufacturers, the issue of manufacturing meat products with attractive color characteristics for the consumer becomes relevant.Документ Використання рослинних олій у м'ясних паштетах(2020) Камишіна, Аліна; Топчій, Оксана Анатоліївна; Котляр, Євген ОлександровичВивчено можливість використання олій підвищеної біологічної цінності при виробництві паштетів, удосконалення технології виробництва і формування якості готових виробів. Як джерело екзогенних біоантиоксидантів використано лляну, гарбузову, соняшникову та рижієву олії. The possibility of using oils of increased biological value in the production of pastes, improving the production technology and forming the quality of finished products was studied. As a source of exogenous bioantioxidants, linseed, pumpkin, sunflower and castor oils were used.Документ Виробництво м'ясних хлібів збалансованого складу(2017) Гончаренко, Таїса Юріївна; Котляр, Євген ОлександровичДокумент Важливість поліненасичених жирних кислот для здоров’я людини(2016) Топчій, Оксана Анатоліївна; Котляр, Євген ОлександровичЗа експериментально-клінічними дослідженнями, рослинні олії, які містять ліноленову кислоту в значних кількостях, володіють антиатеросклерозною, антиаритмічною, протизапальною та антиалергенною властивостями і можуть використовуватися для профілактики серцево-судинних хвороб, включаючи атеросклероз, стенокардію, аритмію, тромбоз, а також у терапії гострого та хронічного запалення. For experimental and clinical studies, vegetable oils containing linolenic acid in large quantities, have antyateroskleroznoyu, antiarrhythmic, anti-inflammatory and anti-allergic properties and can be used for prevention of cardiovascular diseases including atherosclerosis, angina, arrhythmia, thrombosis and in the treatment of acute and chronic inflammation.Документ Галактоманани в харчових технологіях(2013) Котляр, Євген Олександрович; Топчій, Оксана Анатоліївна; Полумбрик, Максим ОлеговичГідроколоїди галактоманани все більше застосовуються в харчових технологіях як гелеутворювачі та стабілізатори при виробництві м'ясних виробів, морозива, хліба, кондитерських виробів, тощо, головним чином завдяки властивості змінювати реологічні властивості водних систем. Halaktomannan more hydrocolloids used in food technology as heleutvoryuvachi and stabilizers in the production of meat products, ice cream, bread, pastry, etc., mainly due to change properties rheological properties of aqueous systems.Документ Перспективи використання купажованих жирів збалансованих за жирнокислотним складом(2015) Топчій, Оксана Анатоліївна; Пащенко, Оксана Василівна; Котляр, Євген ОлександровичНайбільш актуальними проблемами в харчуванні населення України є дефіцит білка, нестача мікронутрієнтів (вітамінів, мінеральних речовин, поліненасичених жирних кислот і т.д.), незбалансованість раціону за основними харчовими речовинами та енергією. The most pressing problems in the diet in Ukraine is deficiency of protein, lack of micronutrients (vitamins, minerals, poline- saturated fatty acids, etc.), unbalanced diet for the nutrients and energy.Документ М’ясомісткі функціональні продукти(2015) Котляр, Євген Олександрович; Топчій, Оксана Анатоліївна; Полумбрик, Максим ОлеговичОстанні досягнення науки про харчування свідчать, що деякі специфічні фізіологічні функції організму можна моделювати і оптимізувати за допомогою харчового статусу і таким чином знизити ризик захворювань і зміцнити здоров’я. Тому, так звана функціональна їжа користується попитом у споживачів і цей сегмент харчової індустрії стрімко розвивається. Функціональні м’ясомісткі продукти, що відповідають потребам споживачів, мають оптимальне співвідношення жирних кислот і стійкі до ліпідного окиснення. Recent advances nutritional science shows that some specific physiological functions of the body can be modeled and optimized using nutritional status and thus reduce the risk of disease and improve health. Therefore, the so-called functional food demand in this segment of consumers and the food industry is developing rapidly. Functional m'yasomistki products that meet the needs of consumers with the optimal ratio of fatty acid and lipid oxidation resistant.Документ Використання білкового збагачувача у технології м’ясних хлібів(2015) Топчій, Оксана Анатоліївна; Котляр, Євген Олександрович; Гримайло, Ірина ОлегівнаВ сучасних умовах дефіциту білку в харчуванні людини, високоефективним і швидким шляхом вирішення цієї проблеми є розробка харчових продуктів масового споживання, збагачених білковими компонентами. In today's shortage of protein in human nutrition, highly effective and fast way to solve this problem is to develop food consumer enriched protein component.Документ Використання рослинних олій у рецептурах м'ясних паштетів(2014) Котляр, Євген Олександрович; Іващук, Павло Васильович; Гримайло, Ірина Олегівна; Топчій, Оксана АнатоліївнаАктуальна проблема сьогодення - створення продуктів харчування з підвищеною харчовою та біологічною цінністю. Не є виключенням і паштетна продукція. Технологія виробництва паштетів передбачає використання різноманітних за своїми властивостями видів сировини тваринного і рослинного походження, що визначає різноманіття застосовуваних способів обробки. Комбінуючи варіння, бланшування, пасерування, обсмажування, гомогенізацію та інші види термічного і механічного впливів, отримують ніжний однорідний продукт пастоподібної консистенції, що відрізняється приємним смаком, запахом і кольором. Issues of the day - create food from high nutritional and biological value. Is no exception pashtetna products. Production technology involves the use of pastes with properties different raw materials of animal and vegetable origin that determines the variety of processing methods used. Combining cooking, blanching, paseruvannya, roasting, homogenization and other thermal and mechanical effects, are gentle uniform product pasty consistency that is different pleasant taste, smell and color.Документ Використання природного антиоксиданту у виробництві січених напівфабрикатів(2014) Топчій, Оксана Анатоліївна; Пащенко, Оксана Василівна; Котляр, Євген ОлександровичАсортимент м'ясних продуктів надзвичайно широкий і різноманітний. Традиційно,за кількістю споживання м'яса судять про рівень добробуту населення країни. Виробництво м'яса і м'ясних продуктів є одним з найбільших секторів продовольчого ринку. Обсяг м'ясних напівфабрикатів з кожним роком зростає. Велику частину складають заморожені напівфабрикати, через зручність їх використання і тривалий термін зберігання. The range of meat products is extremely wide and varied. Traditionally, the number of meat consumption are judged on the level of welfare country. Production of meat and meat products is one of the largest sectors food market. The amount of meat products is increasing every year. Most of the make up of frozen convenience foods, due to ease of use and long shelf life.