Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Оптимізація умов культивування Aspergillus sp. 262 та Corynascus sp. 2006 - продуцентів комплексу целюлолітичних ферментів(2012) Омельчук, Євген Олександрович; Лапська, Ю. Ю.; Красінько, Вікторія Олегівна; Сирчин, Сергій; Чернюк, БогданВстановлено оптимальні значення температури, інтенсивності аерації, об’єму поживного середовища, тривалості культивування та відсоток внесенного посівного матеріалу на які впливають на біосинтез целюлаз штамами Aspergillus sp. 262 та Corynascus sp. 2006 для отримання максимального виходу комплексу целюлолітичних ферментів. The optimum temperature, aeration intensity, volume of culture medium, duration of cultivation and the percentage of seed which affect the biosynthesis of cellulases strains of Aspergillus sp. 262 and Corynascus sp. 2006 for obtaining maximum yield cellulase complex.Документ Вплив передобробки пшеничної соломи на синтез ксиланаз мікроміцетом Fennelia fllavipes 2608(2014) Неклева, Ю. С.; Красінько, Вікторія Олегівна; Сирчін, С. О.Ксиланази - ферменти, що розкладають лінійний полісахарид бета-1,4-ксилан до ксилози, руйнуючи, таким чином, геміцеллюлози - один з основних компонентів клітинних стінок рослин. Ксиланази використовують у виробництві кормів для тварин. Попередня обробка силосу і зернових кормів ксиланазами покращує харчову цінність і покращує травлення у жуйних. Ksylanazy - enzymes which decompose a linear polysaccharide beta-1,4-ksylan to xylose, destroying thus hemicelluloses - one of the main components cell walls of plants. Ksylanazy used in the manufacture of feed for animals. Pretreatment of silage and grain feed ksylanazamy improves nutritional value and improves digestion in ruminants.Документ Вибір продуцента для отримання напівсинтетичного препарату ронасан(2014) Мілян, Владислав Олександрович; Красінько, Вікторія ОлегівнаРонасан - сульфатоване похідне полісахариду родексману, полісахарид отримують шляхом культивування дріжджів Rhodotorula rubra. Препарат володіє гіполіпідемічними властивостями, та на відміну від інших препаратів ( пробукол, ловастатін, холестирамін ) не спричиняє побічних ефектів та є абсолютно безпечним для організму пацієнта. Ronasan - sulfated polysaccharide derivative rodeksmanu, a polysaccharide produced by culturing the yeast Rhodotorula rubra. The drug has a lipid-lowering properties, and in contrast to other drugs (probucol, lovastatin, cholestyramine) does not cause side effects and is completely safe for the patient.Документ Підбір продуцента протеолітичних ферментів для лікування гнійникових захворювань шкіри(2014) Линник, Артем; Красінько, Вікторія ОлегівнаПіодермії — група гострих і хронічних, поверхневих і глибоких процесів, що викликаються гноєтворними коками, синьогнійною паличкою, іншими мікроорганізмами. Місцеве використання протеолітичних ферментів забезпечує більш швидке і безболісне очищення рани, надає протизапальну і протинабрякову дію. Pyoderma - a group of acute and chronic, superficial and deep processes that caused by pyogenic cocci, Pseudomonas aeruginosa and other microorganisms. Local use of proteolytic enzymes provides a quick and painless wound cleansing, anti-inflammatory and anti-edema effect.Документ Підбір оптимальних умов культивування вищих базидіальних грибів(2014) Кудрявець, Євген Валентинович; Красінько, Вікторія Олегівна; Ломберг, Маргарита ЛеонідівнаУпродовж усієї історії існування людства вищі базидіальні гриби, як і рослини, були традиційним продуктом харчування та засобом лікування різних захворювань. Багатьом видам грибів притаманні цінні харчові та лікувальні властивості. На протяжении всей истории существования человечества высшие базидиальных грибы, как и растения, были традиционным продуктом питания и средством лечения различных заболеваний. Многим видам грибов присущи ценные пищевые и лечебные свойства. Throughout the history of mankind higher basidiomycetes as plants, had a traditional meal and treatment for various diseases. Many species of fungi characterized valuable nutritional and medicinal properties.