Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження ефекту імпульсних електричних полів на сквашування молока
    (2023) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    Дослідження показало, що обробка ІЕП є ефективним методом, який не поступається за якістю пастеризаційній обробці. У процесі дослідження було вивчено вплив ІЕП на динаміку сквашування молока, і встановлено, що така обробка не впливає негативно на процес молочно-кислого бродіння. А саме, оброблені методом ІЕП зразки не сповільнюють розмноження молочно-кислих бактерій, що є важливим для отримання якісного готового продукту.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу електрогідравлічної обробки як перспективного методу обробки води
    (2021) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    Використання води в харчовій промисловості пов'язане з необхідною високою якістю кінцевого продукту і варіюється в залежності від типу та потужності кожної виробничої лінії, обладнання та процесів, що застосовуються для отримання кінцевого продукту, використовуваних систем очисного обладнання та рівня автоматизації.
  • Ескіз
    Документ
    Обробка молока електрофізичними методами
    (2018) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій Іванович
    У сучасних умовах виробництва продукції науково-технічний прогрес є одним з найважливіших факторів у молочній промисловості, при якому створюється та впроваджується у виробництво нові методи обробки, створення нових машин, технологій, обладнання, а також перероблення молока та зберігання продукту. Робота присвячена дослідженню впливу імпульсних електричних полів (ІЕП) на знищення мікроорганізмів в обробленому незбираному молоці. Наведено результати досліджень обробленого незбираного молока, ІЕП. Встановлено, що обробка ІЕП з напругою 30кВ/см протягом 30 с є найбільш ефективною, оскільки сприяє зменшенню мікроорганізмів в обробленому молоці.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування імпульсних електричних полів для обробки незбираного молока
    (2018) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій Іванович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
    Наведено результати досліджень обробленого незбираного молока, ІЕП. Встановлено, що обробка ІЕП з напругою 30 кВ/см протягом 30 с є найбільш ефективною, оскільки сприяє подовженому терміну зберігання незбираного молока.
  • Ескіз
    Документ
    Обробка води електрофізичними методами
    (2018) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій Іванович
    Наводяться переваги застосування електрофізичних методів ефекту для інактивації мікроорганізмів в воді. The advantages of using electrophysical methods of effect for inactivation of microorganisms in water.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу імпульсного електромагнітного поля на staphylococcus aureus в воді
    (2017) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій Іванович
    Очищення стічних вод являється надважливою екологічною проблемою народного господарства будь-якої країни, нехтування якою може призвести до значних негативних наслідків у вигляді екологічних катастроф національного масштабу. Саме тому її необхідно вирішувати якомога оперативніше, використовуючи новітні очисні технології, устаткування та методи очищення. Sewage treatment is an overriding ecological problem of the national economy of any country, the neglect of which can lead to significant negative consequences in the form of environmental disasters of a national scale. That is why it needs to be solved as quickly as possible, using the latest cleaning technologies, equipment and cleaning methods.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення цитотоксичності сухої молочної сироватки, збагаченої магнієм і манганом
    (2015) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Олішевський, Валентин Вікторович; Маринін, Андрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Дмитруха, Наталія Миколаївна
    Оцінка цитотоксичності за результатами досліджень invitro з використанням рухливості статевих клітин бика в якості тест-об‘єкту, передбачає експрес-оцінювання токсичності речовин та визначення класу небезпечності. В умовах Лабораторії промислової токсикології і гігієни праці при використанні хімічних речовин Інституту медицини праці АМН України були проведені дослідження цитотоксичної дії сухої підсирної сироватки, збагаченої частинками магнію і мангану внаслідок реалізації методу підводного електроіскрового диспергування гранул металів. Evaluation of cytotoxicity on research using invitro mobility gametes bull as a test facility, provides rapid assessment of toxic substances and hazard class definition. In terms of the Laboratory of Industrial Toxicology and Occupational Health when using chemical Institute of Occupational Medicine AMS Ukraine were investigated cytotoxic effect of dry whey enriched particles of magnesium and manganese because of the method of underwater electric-dispersible granules metals.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу імпульсного електромагнітного поля на Escherichia coli в воді
    (2016) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій Іванович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Захаревич, Валерій Болеславович
    Доведено можливість здійснення теплового оброблення води за рахунок нетеплових ефектів, що виникають за імпульсної дії електричних полів. Відкрито перспективи використання вітчизняних ІЕП-установок при первинному обробленні води. Перспективність розвитку напряму обумовлена створенням нових методів обробки харчових продуктів і води за допомогою ІЕП з покращеними характеристиками. Proved the possibility of thermal processing water by non-thermal effects arising pulse action of electrical fields. Openly IEF prospects of domestic installations in the primary treatment of water. Future development direction is due to the creation of new processing methods of food and water by IEF with improved characteristics.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія сироватки, збагаченої колоїдними частинками Mg та Mn, і перспективи її використання
    (2015) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Олішевський, Валентин Вікторович; Білик, Олена Анатоліївна; Маринін, Андрій Іванович; Лопатько, Костянтин Георгійович
    Відомо, що мінеральні речовин, зокрема, сульфатні солі магнію та мангану виступають активаторами ферментів в тісті й сприяють збереженню свіжості хліба та його засвоюваності. Оскільки небажаним ефектом їх використання є накопичення сульфат іонів, що здатні гальмувати ріст дріжджів, авторами поставлено за мету створення комплексного поліпшувача на основі молочної сироватки, збагаченої колоїдними частинками магнію та мангану. It is known that mineral substances, sulfate salts of magnesium and manganese are the activators of enzymes in the dough and help to preserve the freshness of bread and its digestibility. Since the undesirable effect of their use is the accumulation of sulphate ions, which are able to inhibit yeast growth, the authors put the goal of creating an integrated improvers from whey enriched colloidal particles of magnesium and manganese.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження відновлення сухих концентратів в молочної сироватки ультразвуковим обробленням
    (2015) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Маринін, Андрій Іванович
    Сухі концентрати з молочної сироватки широко використовуються як збагачувач в різних галузях харчової промисловості, а також для відгодовування сільськогосподарських тварин. Згідно із діючими нормативними документами, індекс розчинності сухої сироватки та білкових концентратів коливається від 0,3 до 3,2 см3 сирого осаду залежно від виду та способу сушіння. Важливим технологічним етапом використання сухих концентратів із молочної сироватки є процес їх розчинення у воді, оскільки від його повноти та інтенсивності залежать якість, властивості, вихід готового продукту, енергота ресурсовитрати. Dry whey concentrates on widely used Enrichment in different sectors of the food industry and for fattening livestock. Under the existing regulations, solubility index and dry whey protein concentrates ranged from 0.3 to 3.2 cm3 raw sludge depending on the type and method of drying. Major technological step using a dry whey concentrate is the process of dissolving in water because of its completeness and intensity depend on the quality properties of the finished product output, enerhota resursovytraty.