Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Перспективи отримання природнього барвника з шовковиці чорної(2024) Мороз, Анастасія Олександрівна; Клещук, Олексій Олегович; Шутюк, Віталій ВолодимировичНині ягоди привертають все більшу увагу як високопоживний продукт харчування. Ягоди відіграють особливу роль завдяки своїм корисним властивостям для здоров’я, знижуючи фактори ризику хронічних захворювань. З цієї причини шовковиця чорна (сорт Чорна Баронеса) займає важливе місце в харчовій промисловості багатьох країн завдяки своєму особливому хімічному складу. Сушіння соку шовковиці чорної в лабораторних умовах за різних температур сушіння і відповідного тиску під час сушіння та зміні концентрації наповнювача дало наступні результати: – збільшення концентрації наповнювача збільшує швидкість сушіння та зменшує насипну щільність і масову частку вологи; – вищі температури сушіння призводять до скорочення часу зневоднення і зниження насипної щільності та масової частки вологи в порошку. Плоди шовковиці чорної сорту Чорна Баронеса є перспективною сировиною для виробництва натуральних барвників.Документ Перспективи використання ожини звичайної (Rubus caesius L) як натурального харчового барвника у харчовій промисловості(2024) Мороз, Анастасія Олександрівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичЗ урахуванням зростаючого інтересу споживачів до здорового харчування та природних компонентів, використання рослин, зокрема ожини, може стати перспективним рішенням для досягнення цієї мети. Дослідження в цьому напрямку сприятиме не лише розвитку харчової промисловості, але й забезпечить споживачів корисною альтернативою на заміну синтетичним барвникамДокумент Перспективи використання біорозкладних плівок для зберігання харчових продуктів рослинного походження(2022) Мороз, Анастасія Олександрівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичУ роботі розглянуто аспекти розроблення пакувальної продукції, яка не буде джерелом забруднення довкілля. Застосування біорозкладних плівок дозволить збільшити термін зберігання харчових продуктів та зменшити забруднення навколишнього середовища. Для виготовлення харчової плівки, яка біологічно розкладається перспективною сировиною являється крохмаль. The paper considers aspects of the development of packaging products that will not be a source of environmental pollution. The use of biodegradable films will increase the shelf life of food and reduce environmental pollution. Starch is a promising raw material for the production of biodegradable food film.Документ Застосування біорозкладних плівок для зберігання харчових продуктів рослинного походження(2022) Мороз, Анастасія Олександрівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичУ роботі розглянуто аспекти розроблення пакувальної продукції, яка не буде джерелом забруднення довкілля. Застосування біорозкладних плівок дозволить збільшити термін зберігання харчових продуктів та зменшити забруднення навколишнього середовища. Для виготовлення харчової плівки, яка біологічно розкладається перспективною сировиною являється крохмаль. The paper considers aspects of the development of packaging products that will not be a source of environmental pollution. The use of biodegradable films will increase the shelf life of food and reduce environmental pollution. Starch is a promising raw material for the production of biodegradable food film.Документ Особливості технології заморожування ягід малини(2021) Мороз, Анастасія Олександрівна; Новойтенко, Ірина; Шутюк, Віталій ВолодимировичЯк показує дослід впливу різних способів заморожування малини найбільш ефективним є шокове заморожування розсипом та у цукровому сиропі з додаванням аскорбінової кислоти. Для кращої якості заморожених ягід малини необхідно дотримуватися режимів на всіх етапах заморожування і зберігання – спочатку її швидко охолодити до температури 0…5 °C, заморожування у 18…23 % цукровому сиропі при температурі –30…–40 °С і зберігати при температурі близько – 23 °C.