Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Історія виникнення міста Кропивницький. До питання історичності назв(2017) Пивоваренко(Михалко), Олена АндріївнаАктивний процес декомунізації та повернення історичних назв, що відбувається у нашій державі викликає широкий суспільний резонанс. Процес перейменування має базуватися на наукових висновках і широкому громадському обговоренні. Active process decommunisation and return of historical names is happening in our country is wide public resonance. Renaming process should be based on scientific findings and broad public discussion.Документ Київський мурал-арт(2017) Остапенко, Анна Анатоліївна; Пивоваренко(Михалко), Олена АндріївнаСучасне мистецтво є тривалим експериментом, в якому естетизація навколишнього середовища, пошуки нової художньої мови, процеси глобалізації спричинили виникнення нових мистецьких напрямів, форм та практик. Вуличне мистецтво вважається одним з феноменів художньої культури кінця ХХ – початку ХХІ століття. Сьогодні будівлі великих міст не можливо уявити без настінних розписів – графіті та муралів, що є невід'ємним елементом сучасної стріт-арт культури. Мурал-арт можна назвати найбільш прогресуючим напрямом вуличного мистецтва сучасної України. Contemporary art is long experiment in which the aesthetic quality of the environment, the search for a new artistic language, the processes of globalization have caused the emergence of new artistic directions, forms and practices. Street art is one of the phenomena of artistic culture of the late XX - early XXI century. Today, building large cities can not be imagined without murals - Graffiti and Mural, which is an integral part of modern street-art culture. Mural art can be called the most progressive street art direction of modern Ukraine.Документ Гастрономічні практики, як фактор суспільної легітимізації російської адміністрації у 30-Х рр. ХVIII ст. в Гетьманщині(2016) Пивоваренко(Михалко), Олена АндріївнаУ роботі досліджуються гастрономічні практики, як фактор суспільної легітимізації російської адміністрації у 30-Х рр. ХVIII ст. в Гетьманщині. The paper investigates the culinary practices as a factor of social legitimization of the Russian Administration in the 30's. Eighteenth Century in Hetman.Документ Столітня горілчана війна у м. Києві (друга пол.ХYII-ХYIII ст.)(2015) Пивоваренко(Михалко), Олена Андріївна; Силка, Оксана ЗахарівнаУ роботі досліджується проблема горілчаних промислів в історії України, об’єктивні труднощі з документальними забезпеченням, інша це заполітизованість цього питання загалом та упередження щодо історії Гетьманщини в певні періоди зокрема. Inthispaper, the problem of beverageindustries in the history of Ukraine, the objectivedifficulties of providingdocumentary, the other is the politicization of the issue in general and prejudicesabout the history of Hetmanparticularly in certainperiods.Документ Дослідження усної історії як інструмент виховної, патріотичної та наукової роботи(2015) Пивоваренко(Михалко), Олена АндріївнаЦілком можливо поєднати наукову роботу не тільки з навчальною, ай з патріотично-виховною. Гуманітарні науки, в основі яких лежить звернення, до Людини надають можливість для багатовекторних, міждисциплінарних студій практично з будь-якої тематики. It is possible to combine scientific work not only with the training, ah of patriotic education. Humanities, which are based on appeal to the Human provide an opportunity for multidisciplinary, interdisciplinary studies from almost any subject.Документ Історія використання столових приборів в Західній Європі(2014) Пивоваренко(Михалко), Олена АндріївнаСтолові прибори для кожного учасника трапези - досить пізній винахід західної цивілізації. Ложка - стара знайома, але їли нею тільки рідкі юшки, причому використання особистої ложки пошириться в XVI ст. разом з використанням серветок (до того руки омивали, або витирали об скатертину). Тверду їжу як і раніше їли руками: в XVII ст. за правилами хорошого тону належало брати страви не всієї рукою, а тільки трьома пальцями. Аристократи до обіду могли одягати рукавички, і тоді руки залишалися чистими. Людовик XIV, наприклад був великим майстром їжі пальцями, що захоплювало його придворних. Кожен мав свій ніж і носив його за поясом, так само як і особисті кубки. Cutlery for each participant meal - quite late invention of Western civilization. Spoon - an old friend, but it only rarely ate soup, and use of personal spoon spread in the XVI century. together with the use of napkins (before hand washed or wiped at the tablecloth). Solid foods are still eaten hands: in the XVII century. according to the rules of etiquette had to take meals not the whole hand and only three fingers. Aristocrats for dinner could wear gloves, and then his hands were clean. Louis XIV, for example was a great master of finger food that delighted his courtiers. Each had a knife and was carrying it in his belt, as well as individual cups.