Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Удосконалення концепції сучасної хімічної освіти(2014) Іщенко, Віра Миколаївна; Полумбрик, Олег МаксимовичХімія - одна з фундаментальних природничих наук, знання якої необхідні для успішного навчання студентів багатьох напрямів підготовки. В поєднанні з іншими природничими науками хімія сприяє формуванню наукового світогляду та забезпечує плідну діяльність майбутніх інженерів в усіх галузях виробництва, науки та інших сферах життєдіяльності. Відсутність необхідних хімічних знань, їх непослідовність або розрізненість призводять до того, що впровадження нових досягнень науки і технологій може стати потенційно небезпечним. Chemistry - one of the fundamental science, knowledge of which is essential for successful student learning many areas of training. In combination with other natural sciences chemistry contributes to scientific outlook and provides fruitful activity of future engineers in all industries, science and other spheres of life. Lack of chemical knowledge, their inconsistency and fragmentation lead to the fact that the introduction of new science and technology can be potentially dangerous.Документ Дослідження властивостей м'ясних продуктів методом спінових пасток(2014) Полумбрик, Максим Олегович; Полумбрик, Олег Максимович; Топчій, Оксана АнатоліївнаВ останні роки велика увага приділяється новому методу збереження якості харчових продуктів, а саме застосуванню високого тиску. Холодна пастеризація не впливає на харчові і сенсорні характеристики м'ясних продуктів, зменшуючи ризики мікробіологічного псування, що пов'язується з присутністю патогенних мікроорганізмів, головним чином Salmonella i Listeria. Спричинення високого тиску впливає на конформацію протеїнів у м'ясних системах, надаючи нові властивості щодо текстури і здатності утримувати воду. In recent years, much attention is given to the new method of saving money food products, namely the use of high pressure. Cold pasteurization does not affect the nutritional and sensory properties of meat products, reducing the risk of microbiological spoilage, which is linked to the presence of pathogens, especially Salmonella i Listeria. Causing high pressure affects the conformation of proteins in meat systems, providing new features on the texture and ability to retain water.Документ Безпека застосування харчових добавок(2013) Полумбрик, Олег Максимович; Топчій, Оксана АнатоліївнаВ роботі досліджено токсичність природних сполук, які потребують в кожному окремому випадку додаткових досліджень. Встановлені граничне допустимі рівні харчових добавок в продуктах чи добова допустима доза (ДДД) споживання харчових продуктів. We investigated the toxicity of natural compounds, which require, in each case, additional research. Set the maximum permissible levels of food additives in products or allowable daily dose (DDD) in food consumption.Документ Аналіз природних вод на вміст Хрому(2011) Іщенко, Віра Миколаївна; Полумбрик, Олег Максимович; Панчук, Тамара КостянтинівнаРозроблено методику електротермічного атомно-абсорбційного визначення Хрому в природних водах з різною мінералізацією. Досліджено вплив макрокомпонентного складу природних вод на атомізацію в графітовій кюветі. Встановлено, що оптимальним хімічним модифікатором при електротермічному визначенні Хрому в природних водах є калій хлорид з концентрацією в розчині 0,2 моль/л. Методику перевірено на модельних розчинах, а також на реальних об’єктах природних вод. The method of electrothermal atomic absorption determination of chromium in natural waters with different salinity. The influence macrocomponent of natural waters atomization in a graphite cuvette. Found that the optimum chemical modifier for electrothermal determination of chromium in natural waters is the concentration of potassium chloride in a solution of 0.2 mol / l. The method tested on model solutions, as well as real objects of natural waters.Документ Використання бентонітів для адсорбційної рафінації олій та жирів(2012) Іщенко, Віра Миколаївна; Колотуша, Тетяна Петрівна; Полумбрик, Олег Максимович; Любинська, НадіяПроаналізовано склад і сорбційні властивості бентонітових глин. Показано, що у якості сорбентів для сорбційної рафінації олій слід використовувати бентоніти, активовані неорганічними кислотами. The composition and sorption properties of bentonite clays are analyzed. It has been shown that bentonites activated by inorganic acids should be used as sorbents for the sorption of oils.Документ Сучасні методи визначення токсичних металів у харчових продуктах(2000) Полумбрик, Олег Максимович; Салюк, Анатолій Іванович; Іщенко, Віра Миколаївна; Фоменко, Веніамін ВасильовичРозвиток промисловості та транспорту, збільшення населення, інтенсифікація сільського господарства – все це джерела глобального і зростаючого забруднення природного середовища. Контроль за вмістом токсичних металів у харчових продуктах повинен здійснюватись за державним стандартами. В лабораторіях використовується фотометричний та полярографічний методи аналізу. The development of industry and transport, population growth, intensification of agriculture - all these sources of global and growing environmental pollution. The control over the content of toxic metals in food must be made by the state standards. The laboratories used photometric and polarographic methods of analysis