Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Екополіси, як необхідна складова життя людини в майбутньому
    (2014) Кузьмін, С. О.; Салюк, Анатолій Іванович
    Небачені темпи урбанізації за останні сто років привели до того, що сьогодні більше половини населення світу проживає в містах. Сьогодні мегаполіси (найбільші з яких Шанхай, Пекін, Гонконг, Токіо, Нью-Йорк, Сеул, Сан-Паулу, Мумбаї, Нью-Делі, Джакарта і т. д.) страждають від проблем, пов'язаних з перенаселенням, неймовірною загазованістю повітря, труднощами водопостачання, проблемами із забезпеченням продуктами харчування тощо.
  • Ескіз
    Документ
    Актуальність впровадження системи HAССP в Україні
    (2014) Загородна, Олена Олександрівна; Салюк, Анатолій Іванович
    Система НАССР є науково обґрунтованою, гарантує виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників. HACCP is scientifically sound, ensures production of safe products by identifying and controlling hazards.
  • Ескіз
    Документ
    Метанове бродіння курячого посліду у термофільному режимі
    (2014) Салюк, Анатолій Іванович; Жадан, Сергій Олександрович; Шаповалов, Євгеній Борисович
    Проведення метанового бродіння можливе у трьох температурних режимах: психрофільному, мезофільному і термофільному. Переробку відходів та очищення стічних вод у промислових масштабах здійснюють в основному в мезофільних або термофільних умовах. Більшість робіт з метанового бродіння курячого посліду було проведено у мезофільному режимі. Holding methane fermentation is possible in three temperature regimes: psychrophilic, mesophilic and thermophilic. Waste treatment and wastewater treatment in industrial scale is carried out mainly in the mesophilic or thermophilic conditions. Most of the works of chicken manure methane fermentation was carried out in mesophilic mode.
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво біогазу на птахофабриках
    (2011) Салюк, Анатолій Іванович; Жадан, Сергій Олександрович; Шаповалов, Євгеній Борисович
    Наводиться головна екологічна проблема яка зв’язана зі збільшенням кількості відходів на птахофабриках. Вирішення цієї проблеми є усунення та знезаражування посліду на птахофабриках. Одним із шляхів раціональної утилізації пташиного посліду є його анаеробне зброджування, яке забезпечує одержання біогазу і високоякісного біологічного добрива. Енергія, що утворюється при спалюванні біогазу, може досягти від 60 до 90% тієї енергії, якою володіє вихідний субстрат. Біогаз, що утворюється при бродінні має теплоти згорання 5340-6230 ккал/м3 (6,21-7,24 кВт-год/м3). Вихід газу з 1 кг сухої речовини пташиного посліду складає 0,31-0,32м3. З 1 т субстаруту вологістю 85% можна отримати 47-94 м3 біогазу. Вміст метану становить 60%. A main ecological problem is pointed which is related to the increase of amount of wastes on poultry factories. A decision of this problem is a removal and disinfestation of dung on poultry factories. One of ways of rational utilization of bird dung is his anaerobic fermentation which provides the receipt of biogas and high-quality biological fertilizer. Energy which appears at incineration of biogas can attain a from 60 to 90% that energy which is owned by initial substrat. Biogas which appears at fermentation have warmth of combustion of 5340-6230 kkal/m3 (6,21-7,24 kVt-god/m3). A gas make from 1 kg of dry matter of bird dung is 0,31-0,32m3. From 1 t by substarutu humidity 85% it is possible to get a 47-94 m3 biogas. Content of methane is 60%.
  • Ескіз
    Документ
    Система швидкого реагування еколого-гігієнічного моніторингу харчування населення, яке проживає на екологічно несприятливих територіях
    (1997) Циганенко, О. І.; Салюк, Анатолій Іванович; Гончаренко, В. Г.
    Розглядається розробка системи еколого-гігієнічного моніторингу в регіонах з довгостроковим впливом негативних факторів навколишнього середовища. Проведене дослідження фактичного харчування 11 чоловіків та 81 жінки в Канівському районі Чернігівської області. Спостерігається дефіцит м’ясопродуктів, риби, рослинної олії. За хімічним складом характеризується низьким вмістом білка (52.5-58%), жирів (73%), пектину, незамінних амінокислот, мінеральних речовин, вітамінів. Виявлено пониження енергетичної цінності добового раціону у чоловіків 9.95 МДж , жінок 7.59, при нормі в 11.92 МДж. The development of ecological and hygienic monitoring in regions with long-term impact of negative environmental factors. The study of actual nutrition 11 men and 81 women in the Kanev region Chernigov region. There is a shortage of meat, fish and vegetable oils. The chemical composition is characterized by low protein (52.5-58%), fat (73%), pectin, essential amino acids, minerals and vitamins. Revealed a decrease of the energy value of the daily diet in men 9.95 MJ, women 7.59, at a rate of 11.92 MJ
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні методи визначення токсичних металів у харчових продуктах
    (2000) Полумбрик, Олег Максимович; Салюк, Анатолій Іванович; Іщенко, Віра Миколаївна; Фоменко, Веніамін Васильович
    Розвиток промисловості та транспорту, збільшення населення, інтенсифікація сільського господарства – все це джерела глобального і зростаючого забруднення природного середовища. Контроль за вмістом токсичних металів у харчових продуктах повинен здійснюватись за державним стандартами. В лабораторіях використовується фотометричний та полярографічний методи аналізу. The development of industry and transport, population growth, intensification of agriculture - all these sources of global and growing environmental pollution. The control over the content of toxic metals in food must be made by the state standards. The laboratories used photometric and polarographic methods of analysis
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу очищення жировмісних стічних вод при різни температурних режимах метанового бродіння
    (2000) Рибак, Ольга Миколаївна; Салюк, Анатолій Іванович
    Для анаеробного очищення стічних вод застосовують різні температурні режими – від 20 до 60 °С. термофільний режим має такі переваги, як більші швидкість та ступінь деструкції органічного матеріалу, краща характеристика очищеної води, знезараження патогенних бактерій. Після анаеробної обробки заброджені стоки направляються на анаеробне доочищення н біохімічні станції «Симбіотенк», після якого ступінь біологічного очищення стоку масло-жирового комбінату становить 97% , основні показники якості обробленої води відповідають нормам ПДК перед скиданням води у міську сплавну каналізацію. For normal body Purified water stіchnih zastosovuyut rіznі temperaturnі rehearse - Vid 20 to 60 ° C. termofіlny mode Got takі perevagi yak bіlshі shvidkіst that stupіn destruktsії organіchnogo materіalu, krascha characteristic ochischenoї Vod, znezarazhennya bakterіy pathogenicity. Pіslya anaerobnoї obrobki zabrodzhenі napravlyayutsya effluents in normal body doochischennya Mr. bіohіmіchnі stantsії "Simbіotenk" pіslya yakogo stupіn bіologіchnogo effluent oil and fat kombіnatu becoming 97%, osnovnі pokazniki yakostі obroblenoї Vod vіdpovіdayut standards MPC before Skidanov Vod in mіsku kanalіzatsіyu alloy.